Diverse

Oh!

Dude! Dacă nu mă dau cu dosul de pământ nu înseamnă că nu sufăr.

Știți că unii oameni, poate chiar unii dintre voi!, cred că ăia care nu schelălăie de milă, emoție etc, nu simt nimic?

Enervanți oameni. Ăia care cred că trebuie să te dai de ceasul morții ca să se știe, nu ăia care nu fac asta.

Sincer, sunt în extrema cealaltă. Nu compătimesc, nu plâng în hohote (decât dacă sunt singură sau cu cineva extrem de apropiat), nu mă cutremur dacă aud vești extrem de proaste. (Poate pentru că sunt atât de pesimistă, încât mă aștept la vești proaste, chiar foarte proaste, absolut mereu. What? End of the world, tomorrow? Heh, I saw it coming!)

Mă enervează cei care exagerează cu patetismele. Oh! Un tremur în voce de câte ori pomenim de un mort, om bolnav, de orice problemă. Treaba voastră, dar nu-i judecați pe cei care nu fac la fel.

Asta îmi aduce aminte de Maria Dinulescu, actrița care se dădea de ceasul morții pentru că la Cannes, când se decerna un premiu post-mortem pentru Cristian Nemescu, a auzit-o pe Loredana spunându-i unei prietene: ”Și ce ai vrea, să plâng?!” În primul rând, faptul că a spus la televizor ce a auzit că vorbeau două prietene, în particular, e un gest de cață. Și dacă o auzea pe Loredana spunandu-i prietenei ei că are o boală venerică? Sau auzea că a tras o flatulație pe fondul unui prânz cu mult spanac? Ne spunea și nouă? What happens in Vegas, stays in Vegas, that’s what I always say. Cu aplicabilitate la Cannes. Sau la orice e “off-the-record“.

În al doilea rând, ce-o fi deranjat-o așa de mult pe Maria Dinulescu nu înțeleg. Voia atitudine de bocitoare? Mi se pare mai de prost gust să iei o morgă de parcă ți-a fost frate un individ pe care nu l-ai cunoscut niciodată, oricât de tragică i-a fost dispariția și chiar dacă i se decernează un premiu în fața ta, decât să îți păstrezi sobrietatea, sinceritatea și demnitatea.

Mă rog, implicațiile bârfei erau mai dureroase, pe ea o deranja în sine prezența Loredanei în delegație, ca invitat al casei de producție a filmului, nu neapărat faptul că nu plângea. Numai că asta e copilărie. La toate aceste decernări de premii, casele de producție pe de tot globul își trimit oameni, e un drept câștigat când au investit în film. Și Andreea Raicu și Virgil Ianțu fuseseră la Cannes parcă, din parte sponsorului Chivas Regal. Așa, și?

Strict vorbind despre dezamăgirea Mariei Dinulescu vis-a-vis de așa-zisa indiferență a Loredanei, eu cred că sobrietatea sinceră într-un astfel de moment este de apreciat, nu de bârfit. Poate Loredana era de fapt mișcată de moment în adâncul sufletului, dar nu se vedea cu ochiul liber. E greu de spus ce e în sufletul omului, ăsta-i adevărul.

…Oh!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mekone
  06/11/2009 at 6:09 PM

  Ce mai sunt de acord cu tine! … Am fost acuzată de multe ori că sunt insensibilă, pentru că nu mă manifest ca ceilalți … dar numai eu știam ce e în sufletul meu!!!! Și cu boema culturală românească m-am lămurit de mult … e așa de ușor să dai cu pietre … Cine e artist adevărat n-are nici chef să comenteze cine ce-a zis, își vede de treabă. Și mai e chestia cu paiul și cu bârna la noi la români …

 • Reply
  Molie pe Creier
  07/11/2009 at 3:05 PM

  De multe ori cei inchisi in sine sunt mai sensibili decat cei ce-si exprimna sentimentele.Vrei sa facem un schimb de link-uti?

 • Reply
  blinder
  07/11/2009 at 8:52 PM

  Incurcate sunt caile psihicului uman.

 • Reply
  ME
  09/11/2009 at 1:17 AM

  INVITATIE:
  E-Folk si clubul Mojo BritRoom va asteapta pentru a doua seara de poveste ce va avea loc Marti 10 Noiembrie 2009.
  V-am pregatit 3 nume interesante ale muzicii folk de pe plaiurile mioritice, 3 nume care au castigat de-a lungul timpului numeroase premii la festivalurile de Folk de la noi din tara.
  Acestia sunt Ovidiu Scridon, Grupul Cantos si nu in ultimul rand Catalina Beta.
  Pretul unui bilet este: 10Ron
  Locatia: Club Mojo BritRoom (Str.Gabroveni Nr.14 -Fostul Backstage-)
  Ora incepere concert: 20:30

  Va asteptam cu mic cu MARE la continuarea povestii.

  Pentru detalii & rezervari : 0751.288.307 / 0760.26.34.96

 • Reply
  Ostap Bender
  09/11/2009 at 10:30 AM

  Sincer, n-am inteles o iota din ce vrei sa spui in postul asta. Si nu l-am citit pe fuga…dar imi scapa esenta… Vrei sa subliniezi exagerarea unor trairi/sentimente (care, in cele din urma tine de felul de a fi a fiecaruia dintre noi) sau de epatarea lor si de teatrul pe care il joaca anumite personaje vis a vis de anumite momente sobre??

  Andressa, tie iti place bluesul? Daca da, iti recomand cu mare caldura un eveniment cultural rarisim in peisajul spectacolelor autohtone (intrarea gratuita):
  Joi 12 noiembrie 2009, ora 18.30 la sediul ICR (Aleea Alexandru 38), va avea loc un concert de blues – “ROOTS”, marca Harry Tavitian care ii va avea ca invitati pe Vali „SirBlues” Racila (chitari si voce), Marcian Petrescu (muzicuta, voce) si trupa „Legacy” (Ovidiu Turcu si Andrei Peretianu – chitara; Sabin Turcu – bas si Tani Turcu – tobe).

  Mai multe detalii pe http://www.moodforblues.ro

 • Leave a Reply