Uncategorized

Reportajul dupa doi ani

Ia uite ce am gasit eu azi pe net: un articol scris de mine acum 2 ani. Am participat cu acest material la un concurs (Civis Media se numea) si am castigat locul al doilea (primit un Palm Sony pe care il tin si acum in cutie, virgin pentru ca nu am nevoie de el). Bine era daca luam locul intai: mi-ar fi prins bine un laptop in 2005!

Pe atunci ni s-a spus ca vor fi publicate articolele castigatoare, dar dupa un an eu mi-am cam perdut speranta. Dar iata ca articolul meu a fost publicat. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu? 🙂

Pentru a intra in concurs materialele trebuiau sa indeplineasca niste criterii, printre care si un anumit numar de semne. In consecinta, articolul original este lung, mult mai lung decat cel publicat in revista. Pentru cei curiosi si cu multa rabdare, iata materialul in forma in care a fost premiat in concurs. Click: reportaj.pdf.


12 Comments

 • Reply
  Răzvan Matei
  22/05/2007 at 9:31 PM

  Asina continuă să mestece în uriaşa-i cratiţă în timp ce-mi povesteşte că i-ar plăcea să studieze engleza şi informatica, dar că fain îi să fii coafeză…

  Urât materialul, dar foloseşti nişte culori.. tot “rgb”-ul pe care îl stim? RGB!? Ce limbaj am! 🙂 .. iar mesajul îmi e foarte cunoscut. Nu era cumva vreun spot pe teve cu: tu vezi un străin, el vede 22 de milioane?

  trimite mesaj

 • Reply
  Zuzu
  22/05/2007 at 9:31 PM

  Un articol scris cu sufletul, mi-a placut mult.
  S-a mai publicat pe undeva? Am sentimentul ca l-am mai citit undeva… Mi-a sarit in fata faza cu “tu vezi un strain, el vede 22 milioane”….
  Oricum, felicitari!
  Mi-as dori sa am si eu asa un talent la scris. 🙂

 • Reply
  andressa
  22/05/2007 at 9:37 PM

  Razvan Matei si Zuzu,
  in perioada in care am scris eu materialul fusese lansata campania de sensibilizare a opiniei publice legata de problemele refugiatilor. Iar concursul avea acelasi scop, asa ca am preluat titlul campaniei. Mi-a placut mult. 🙂 Si era si legat de un concept foarte bun.

  Zuzu,
  a fost scris cu sufletul in sensul ca pentru a-l scrie am petrecut doua saptamani la CNRR si am vizitat un camin de refugiati. M-am atasat de oameni, le-am ascultat problemele. Insa e un reportaj – vrea sa sensibilizeze poate la asta te referi totusi, la tehnica folosita. A fost publicat revista Atitudini, editata de CENTRAS, si in Avantaje, dupa cum vezi daca mergi la linkul pe care l-am pus la inceputul postului.

 • Reply
  Zuzu
  22/05/2007 at 9:39 PM

  Stiu,dar imi place cum scrii. In general, tot ce scrii pe aici. :-)Ai talent.

 • Reply
  Răzvan Matei
  22/05/2007 at 9:42 PM

  scoti ultima parte din primul comment? :0

 • Reply
  andressa
  22/05/2007 at 9:43 PM

  Multumesc mult. Nu cad toti oamenii de acord asupra ce e placut si ce nu. Ma bucur ca tie iti place insa. 😉
  Nu stiu daca e talent, poate o fi exercitiu sau tehnica. Eu cred ca aproape oricine poate scrie. Dar oricum, e o chestiune de gust. 🙂

 • Reply
  andressa
  22/05/2007 at 9:44 PM

  Razvan,
  am scos linkul.

 • Reply
  Răzvan Matei
  22/05/2007 at 9:50 PM

  Merci. Dacă a rămas ce-a rămas, bun şi-aşa

 • Reply
  Zuzu
  22/05/2007 at 9:52 PM

  Razvan, pt mine era aia cu “scoti ultima parte…”?
  sau mi s-a parut?

 • Reply
  Răzvan Matei
  22/05/2007 at 9:56 PM

  Zuzu, tu ce crezi c-a vrut Razvan sa zica prin “trimite mesaj” pe final? Că văd că asta scrie în primul reply de sus o.O

 • Reply
  Zuzu
  22/05/2007 at 9:59 PM

  Zuzu nu se prinde… 🙂

 • Reply
  DeMaio
  22/05/2007 at 11:39 PM

  Am să îţi spun de ce îmi place. Pentru că este cald, pentru că este sufletist, calităţi pe care ai toate şansele să le pierzi de-a lungul carierei de presă, dacă asta vrei. Am să îţi spun de ce nu îmi place. Pentru că uneori foloseşte fraze ce aduc a Danielle Steel, menite să smulgă batistele din buzunare. Se poate face asta fără show, îţi garantez, dar să spunem că impresia generală este una super. Şi am să îţi spun ce nu îmi place. Faptul că a apărut în AVANTAJE, o revistă ce nu merită să dispună de materiale de calitate. Dar aici deja nu mai ai nici un amestec şi nu este problema ta. Baftă. Şi ai grijă, întotdeauna, ca seara să închizi capacul pixului. A doua zi, dacă nu eşti atentă, prin vârful lui pot curge lucruri ce nu-ţi convin.

 • Leave a Reply