Uncategorized

Cultura organizationala

Daca tot iau interviuri pentru un videoblog (v-am zis ca lucrez la un proiect ce se va lansa curand), stau de vorba cu diverse persoane cu experienta in management, marketing, comunicare.

Cristofor Iosub, Dragos Novac, Razvan Matasel si Dorin Boerescu au amintit de cultura organizationala. Sa le placa oamenilor sa faca ce au de facut. Sa se simta bine. Razvan Matasel spunea chiar ca e mai important sa investesti in cultura oirganizationala decat sa iti fixezi obiectivele din prima secunda.

Dorin Boerescu spunea ca “are o poveste” pentru ca a inceput (prea) devreme si a patit multe, iar relatiile intre membrii echipei erau foarte bune. Ca o gasca de prieteni care vrea sa faca ceva ce le place. Si au reusit. Am mai vorbit despre faptul ca unii oameni sunt atat de buni incat au nevoie de un anumit cadru pentru a se putea desfasura: de logistica performanta, de o echipa cel putin la fel de buna. Altfel, oamenii se pot irosi.

Cristofor Iosub spunea ca e important sa-i arati omului ca ai o viziunea pentru el, ca il vezi crescand in firma, invatand, promovand. Altfel, oamenii pregatiti pleaca. Bani mai multi se vor gasi mereu, o atmosfera pozitiva si o relatie placuta cu colegii si angajatorii – mai rar.

Ma intereseaza povestile pentru ca si eu as vrea sa imi fac o firma la un moment dat. Si e interesant sa aflu ca toti sunt de acord ca reteta succesului tine de cultura organizationala.

Si as adauga un lucru: firma sa faca lucruri pentru ca vrea sa “dea mai departe” din sucesul ei. Sa educe prin actiunile ei nonprofit. Sa-i faca si pe angajati sa simta ca fac lucruri deosebite. Jos palaria pentru site-ul Centras. Facut de Treeworks. Pentru ca au vrut sa ajute, fara a cere nimic in schimb. Genul de lucru care te face sa vrei sa intri intr-o echipa.

7 Comments

 • Reply
  otrava
  18/05/2007 at 11:54 AM

  vreau si eu interviu p[e video blog

 • Reply
  friendly frog
  18/05/2007 at 3:52 PM

  Cultura organizationala cred ca are cu adevarat efect intr-o firma relativ mica. Acolo unde cel care a gandit-o o si pune in aplicare. Intr-o multi-nationala de exemplu e mai mult vorbarie goala. Sunt multi “sfinti” interpusi intre ceea ce s-a vrut initial si ceea ce a iesit :).

 • Reply
  Dan
  18/05/2007 at 5:17 PM

  Eu am fost foarte aproape sa-mi fac o firma, insa am renuntat pe moment la idee deorece nu aveam cu cine; imi trebuia un partener si eventual colaboratori. Se gasesc foarte greu oameni cu care sa poti face ceva, sa poti sa “dai mai departe”, si mai ales care sa gandeasca pe termen lung.
  Sau poate am avut eu ghinion. Oricum nu am renuntat la idee si mai devreme sau mai tarziu, tot o s-o pun in practica. Doar am 22 de ani, am toata viata inainte, nu? 🙂 Pana atunci, culeg experienta. Cat despre Treeworks, ceva in schimb tot primesc, de exemplu promovare gratuita, dar ai dreptate, nu auzim prea des astfel de cazuri..

 • Reply
  Friendly Frog » Blog Archive » Pe teren
  18/05/2007 at 5:31 PM

  […] face bine bine sa cobori din TGV si sa mergi cu personalul. Asta apropo de postul Andressei despre cultura organizationala. La noi… incepe cu codri verzi de brad […]

 • Reply
  Mihai
  18/05/2007 at 10:26 PM

  Si cand, sau daca s-a intamplat, unde, se va lansa videoblogul la care lucrezi?

 • Reply
  George
  18/05/2007 at 10:38 PM

  Subscriu si cred ca cel mai important intr-o firma e personalul. Daca ai un personal relaxat, caruia sa ii placa sa vina la munca, atunci ai si produse de calitate si, implicit, profit.

  De la un anumit nivel, nu banii mai conteaza, ci recunoasterea meritelor (care aduce si un salariu mare), mai ales in industria asta cu personalitati puternice si individuale.

  Daca nu creezi omului un mediu care sa il faca sa zimbeasca atunci cind vine dimineata si cind pleaca seara, atunci l-ai pierdut.

 • Reply
  otrava
  19/05/2007 at 2:11 AM

  jeana gheorghiu a plecat. o seara trista. era plina de viata

 • Leave a Reply