Uncategorized

Noaptea portilor deschise

FJSC va fi prezentă şi în acest an la Târgul Educaţiei, tot la standul 32. Acolo candidaţii vor primi sfaturi privind admiterea, informaţii de ultimă oră, iar studenţii vor împărţi flyere şi pliante informative.Participând la tombolă, candidaţii pot câştiga tricouri semnate de jurnalişti cunoscuţi, cărţi şi alte surprize.Sursa: FJSC News.

Iar seara…

Afis Noaptea Portilor Deschise la FJSC

update (14:30): am fost la Targ. Colegii mei de la FJSC sunt peste tot si sunt foarte usor de vazut pentru ca poarta tricouri galbene!  Am pierdut discursurile din pacate, dar am stat de vorba cu cativa profesori si studenti. L-am cautat pe reprezentantul anului I, dar nu l-am gasit. Mi s-a spus ca e un tip inalt, dar asta nu m-a ajutat prea mult in identificarea lui. Cred ca diseara ma duc la Noaptea Portilor Deschise. Imi place atat de mult ideea! Felicitari echipei pentru prezenta efervescenta la Targ si ideile crete de promovare!

19 Comments

  • Reply
    Cristi Roman
    16/03/2007 at 10:34 AM

    Eşti studentessă la FJSC?

  • Reply
    dinacap
    16/03/2007 at 1:51 PM

    I’m speechless. Foarte creativ, ca de obicei. Anyway, eu am o problema personala cu FJSC. Le sugerez un posibil slogan pe viitor: “La FJSC intri bou si iesi vaca.”

  • Reply
    andressa
    16/03/2007 at 2:23 PM

    Cristi Roman,
    da, credeam ca faptul ca am categoria “FJSC” si faptul ca am spus asta de muuulte ori (sau ca sunt reprezentanta de an sau ca am fost plecata cu o bursa…) m-au dat de gol de mult timp! 😀

    dinacap,
    cum ai o problema personala cu o institutie de invatamant? Te-a suparat cineva de la noi de la facultate? Daca da, imi pare rau, dar asta nu scuza limbajul tau. Eu am o problema personala cu cei care generalizeaza fara argumente.

  • Reply
    Cristi Roman
    16/03/2007 at 3:12 PM

    Evident. Si eu. Evident?

  • Reply
    andressa
    16/03/2007 at 3:15 PM

    Cristi,
    nu e evident, vorbeam de putina documentare. Eu stiam de tine, esti pe forum.

  • Reply
    de ce?
    16/03/2007 at 4:14 PM

    hai ca (si) fjsc e facultate de balerini 😀 dar totusi nu cred ca dincap are/ar putea avea vreun argument pentru ce a zis

  • Reply
    dinacap
    16/03/2007 at 5:47 PM

    nu trebuie sa o iei personal. inteleg ca esti atasata de facultate. eu nu sunt. si asta pentru ca in 4 ani de zile nu am invatat nimic de la profi. in anul 3 m-am angajat in publicitate si mi-am dat seama atunci ca nu stiam nici ce e ala bodycopy. ca sa nu mai vorbesc de concepte, strategii si alte treburi, de care profii nostri nici macar nu au auzit. nu generalizez nici aici, sunt cativa profi foarte buni, la sectia noastra cum ar fi Teodora Migdalovici, Catalina Cernica, Razvan Varabiescu, Sorin Psatta etc. Oameni care lucreaza in domeniu si stiu ce vorbesc. Cat despre Teodora, chiar am avut o revelatie.

  • Reply
    andressa
    16/03/2007 at 5:56 PM

    dinacap,
    eu nu am nimic cu parerea ta proasta despre facultate, nici nu argumentele tale, aveam o problema cu exprimarea ta. Chestiunea cu vaca si boul mi s-au parut nepotrivite.

  • Reply
    dinacap
    16/03/2007 at 6:14 PM

    Citez:”Eu am o problema personala cu cei care generalizeaza fara argumente.”

    Mai, eu ti le-am dat, ca ai sarit pe mine.Treaba cu boul si vaca este o expresie populara. Scopul scuza mijloacele. Unde scopul e comunicarea cat mai clara a viziunii mele towards FJSC, iar mijloacele boul si -evident- vaca.

    \/

  • Reply
    andressa
    16/03/2007 at 6:27 PM

    dinacap,
    citez si eu: “Daca da, imi pare rau, dar asta nu scuza limbajul tau. Eu am o problema personala cu cei care generalizeaza fara argumente.” – adica erau doua probleme: limbajul si lipsa de argumente. Am inteles argumentele.

  • Reply
    dinacap
    16/03/2007 at 9:41 PM

    Ti-am explicat mai sus. Iar tu ai ceva cu bietele dobitoace. Hai pa.

  • Reply
    andressa
    16/03/2007 at 10:50 PM

    dinacap,
    boi, vaci si dobitoace? Cred ca, daca faci un efort, te poti exprima fara injurii. Eu sunt inca studenta acolo si nu ma simt bine sa imi numesti colegii, profesorii sau pe mine in fel si chip, indiferent de dezamagirea ta cand ai intrat in campul muncii. Ca absolventa de studii superioare, am pretentii de la tine. Nu ar trebui?

  • Reply
    dinacap
    17/03/2007 at 3:08 PM

    Iei totul mult prea personal. Cauti printre cuvinte sensuri pentru a-ti apara cauza.
    dobitoace=animale
    animale= bou, vaca, porc, rata, gaina etc..
    Nu are nimeni nimic cu colegii tai, profesorii, sau cu tine, in niciun fel. Nu stiu de unde ai tras concluzia. Am avut probleme cu profesorii mei, nicidecum ai tai.
    Intri bou si iesi vaca se refera la sistemul de invatamant lacunar din facultate. Intri la un nivel, iesi la acelasi nivel. Acum reusesti sa intelegi aceasta complexa metafora?
    Si eu as avea pretentii de la tine, ca absolventa de jurnalism, sa gasesti sensul conotativ al lucrurilor, nu sa le iei la propriu.

  • Reply
    Mon
    17/03/2007 at 4:06 PM

    Andressa, you’re missing the point.

    http://dexonline.ro/search.php?cuv=bou

    Vezi explicatia, te rog. “S-a dus bou şi s-a întors vacă” este o expresie populara, ma mir ca n-o cunosti.

    Iar dinacap a utilizat-o perfect in contextul respectiv, deci nu se poate pune problema injuriilor.

    Cool down 🙂

  • Reply
    andressa
    17/03/2007 at 6:42 PM

    dinacap si Mon,
    recunosc ca in viata mea nu am auzit expresia asta! 🙂 Nimeni nu e perfect! 😛

    Insa am reactionat asa din motive pe care sper ca le intelegeti: nimanui nu-i place sa auda jigniri la adresa prietenilor (colegilor in acest caza).

    I am cool now! 😀

  • Reply
    adara
    19/03/2007 at 5:57 PM

    da, andressa, este o expresie, foarte uzitata chiar:P…stii, se folosea si in literatura romana interbelica f. mult…:P..sau nu stiu, o mai gasesti in Teodoreanu, etc:), in discursuri ale vremurilor respective…

    contextul era urmatorul:tinerii romani care plecau sa studieze la Paris, plecau “boi” si se intorceau “vaci”…de atunci s-a generalizat

    deci nu e vorba de injurii, in nici un caz de jigniri..sunt studenta la jurnalism si nu m-am simtit atacata, pentru ca nu era o jignire:))

  • Reply
    George
    21/03/2007 at 10:02 AM

    Nu vă mai certaţi pe blogul personal al Andressei, de ce nu faceţi asta faţă în faţă, cu identităţile dezvăluite. Deh, caracterul nostru mioritic.

    De acord cu afirmaţia aia cu boul şi vaca, asta ar însemna o schimbare de sex gratuită şi fără dureri. E bine că FJSC îi ajută pe care care-şi caută identitatea şi care se simt femei (bărbaţi) în trupuri de bărbaţi (femei). Treaba e că, dacă nu dai pe la cursuri, eşti cool şi funky şi ai impresia că profii sunt naşpa şi te angajezi în publicitate, după care tot ce poţi scoate din tine este treaba cu boul şi vaca. A, mai înveţi şi nişte engleză în agenţie şi te minţi cu ideea că Peroni la 12 lei la terasă e mişto.

  • Reply
    dinacap
    21/03/2007 at 5:52 PM

    Nu m-am gandit sa fac un brainstorming individual inainte pentru a scoate un slogan indeajuns de satisfacator pentru FJSC. Poate o s-o fac. Este ce mi-a venit in minte cand am vazut treaba asta.
    Si sa fim seriosi, uita-te la campania celor de la litere. Pana si ei au un slogan! Si foarte misto, inca.
    “Oamenii mari se formeaza cu litere.”
    Cat despre Peroni la 12 lei, cred ca ai o impresie eronata despre publicitari in special, si despre oamenii care se angajeaza in timpul facultatii in general. Beau Beck’s la 4,5 lei. Pe ceilalti, 4,5 ii economisesc pentru tigari to go with it, iar restul de 3 lei ii tin pentru bilete. Deci departe de mine a fi cool sau funky.

    P.S1: George, figurezi in galeria mea ilustra.

  • Reply
    mari
    17/05/2008 at 11:37 AM

    sunteti varzaaaaaa

  • Leave a Reply