Uncategorized

Varsovia

28.09.2006 – 21:00

In Varsovia pantofii de lut stau in vitrine. Branza se vinde si la mostre pe strada: cascavea la un zlot! Expozitie foto despre anii 60 cu tema “Stability”. Oamenii sunt mai ales blonzi. E plin de ceainarii, unele mai mici, altele mai mari. Magazinele inchid pe la 8. Berea Zubr e 2,20 zloti (cam 2 lei noi). Tu spal Michael Jackson inseamna Aici a dormit Michael Jackson – asta scrie pe o reclama. Orasul a fost in mare parte reconstruit in anii 50, dupa razboi adica.

Gamele de produse cosmetice sunt mai bogate ca la noi. Tak inseamna da. Imi fac ceai verde de la Carturesti in mica mea bucatarie. Concert Morcheeba cred. As vrea sa fac fotografii. Inca nu inteleg ca voi sta patru luni. Am senzatia ca plec peste o saptamana si ar trebui sa vad tot. Inghetata mica la cornet este 3,5 zloti, aia mare e 5.

Gara e ca de otel. Hotelurile Novotel, Ibis  si Mariott sunt in centru. As vrea sa fac naveta. A trecut o zi. Palenie zabija.

Tina mi-a pus pe DVD-ul cu muzica vesela si Take That – Babe :))))

6 Comments

 • Reply
  asdf
  29/09/2006 at 7:46 PM

  Dupa ce te faci comoda, sa vizitezi un parc mare. Nu stiu cum se numeste, dar sunt sigur ca de indata ce voi ajunge in Varsovia si voi vedea o harta a orasului il voi recunoaste. Acum oarece timp l-am vizit si mi-a placut mult, avea veverite, pauni, lacuri si rate. Si un palat regal pe undeva. Totusi, daca memoria nu ma tradeaza, cred ca este in partea de est a orasului sau, poate inpartea de est a orasului vechi. Sunt convins ca in 4 luni de sedere il vei descoperi.
  Eu, daca am noroc, il voi vedea marti dupe-amiaza.
  Crezi ca ar trebui sa declar un aparat foto digital la vama? La aparatele vechi, de obicei cand intrebam daca trebuie declarat, vamesii strambau din nas si ziceau sa trec mai departe. Is it risky? 🙂
  Bafta.

 • Reply
  andressa
  29/09/2006 at 7:49 PM

  Trebuie sa intrebui la vama. Trebuie declarate bunurile ce dapesc o anumita valoare, nu stiu insa ce valoare. Eu am declarat laptopul. Dar sa stii ca nu te costa sa-l declari.

 • Reply
  monica
  29/09/2006 at 9:34 PM

  am fost si eu erasmus mai acu cativa ani. in suedia. cand am ajuns, mi s-a parut ca am o vesnicie de libertate in fata. dar…guess what? a trecut timpul prea repede. asta e, nu ma plang. vroiam doar sa-ti spun ca nu ai foarte mult timp 🙂 sa te bucuri de un pic din toate.
  imi scrii si mie un text despre varsovia pentru calator.eu? 🙂

 • Reply
  RazvraTina
  29/09/2006 at 10:54 PM

  Tot e bine ca ai avut curaj sa-l asculti 🙂 Sint curioasa cind treci la nume de care inca n-ai auzit :))

 • Reply
  asdf
  29/09/2006 at 11:12 PM

  park Lazienkowski

  http://www.euroave.com/maps/01map.php?xcity=warsaw&glj=1109

 • Leave a Reply