Diverse

Competitie pentru destepti. Te tine ?

Cand am mers la Rectorat, am asistat la o prezentare publica a proiectului ICUBE.

Dupa un filmulet cu Scraty, una din veveritele pentru care scriu [vezi sloganul], Ioana de la Oricum – acelasi grup de studenti cu idei crete care a organizat Stimultan – a explicat de ce sa ai initiativa – pentru ca urmand doar ideile altora e posibil sa ajungi un simplu executant. Pacat de cei cu imens potential, de cei capabili sa faca lucruri uimitoare, dar care se resemneaza.

ICUBE e un concurs de inventii si inovatii tehnologice – o ocazie pentru tineri [varsta sub 25 de ani] sa prezinte o idee unui juriu din Romania. Vor fi selectate 15 echipe pentru urmatoarea faza, apoi trei care vor trimite in finala cate un membru in SUA. Cele trei persoane vor sta de vorba cu investitori interesati de produsele lor pentru a pune in aplicare in Romania un plan de afaceri.

Ah, ce as vrea sa fiu in stare sa fac aspiratorul cu randament 95% … 🙁

ICUBE mi se pare una din cele mai interesante si ambitioase proiecte. Mobilizeaza resurse considerabile, incurajeaza spiritul de echipa si da ocazia unor ingineri de varste fragede sa faca bani cu idei bune.

Organizatorii nu au inventat apa calda 🙂 – concursul este de traditie in SUA. Insa faptul ca cineva il organizeaza si la noi e un lucru foarte tare! Joia viitoare ma mai duc la o prezentare publica in Rectorat. Daca data trecuta pareau sa aiba intentia sa se inscrie cam 3-4 echipe, acum am asteptari mai mari. La urma urmei, sa trimiti formularul de participare e un efort minim, iar daca esti selectat – intri intr-o competitie tareeeee !!!!

Detalii pe www.icube.ro .

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Strainu
  17/06/2006 at 12:04 AM

  Imi mai lipseste un om…te bagi? 😛

 • Reply
  andressa
  17/06/2006 at 12:46 AM

  depinde de proiect! discutam… 🙂

 • Reply
  Andrei Sava
  18/06/2006 at 11:53 AM

  mi se pare super tare. Felicitari Bucuresti pentru ca aveti si oameni de genu pe langa restu…care doar umplu degeaba strazile capitalei…

 • Reply
  George
  18/06/2006 at 1:08 PM

  Iată un alt exemplu al faptului că post-urile serioase nu au succes. Priviţi mai sus puţin, sunt peste 20 de comentarii, deoarece este vorba despre flirt online (aşa zice mai curînd hărţuire sexuală prin messenger – iată un subiect numai bun pentru cercetare), pe cînd la acesta abia se adună 4-5.

  Să dăm drumul la TV, poate e ceva “funny” (parcă aşa se zice în româneşte, nu?).

 • Reply
  George
  18/06/2006 at 9:05 PM

  * (aşa se zice în ultimul timp la hărţuire sexuală prin messenger…

 • Leave a Reply