Uncategorized

Mobilitatea Elitelor

Ce mi-a placut mie la Conferinta Mobilitatea Elitelor:

1. Interventia lui Mihai Coman, decan la FJSC. Ma interesa in mod deosebit ca jurnalist, am si sitit despre asta [chiar in Mass Media Post Comunista a lui Coman] si as vrea sa includ niste informatii pe subiectul asta si in licenta mea. A vorbit despre rolul mass-media in dezvoltarea democratiei, despre coduri deontologice, etape in maturizarea breslei, presa indepententa. A avut un vocabular accesibil si pentru ca, la fel ca in fotbal, despre jurnalism toata lumea isi da cu parerea, multi au vrut sa puna intrebari, sa discute cu prof. Coman in pauza.

2. Interventia lui Ion Olteanu, de la CENTRAS. A vorbit depsre cate organizatii nonguvernamentale exista in Romania si cati bani ruleaza ele [prin fonduri europoene, ele contribuie enoirm la dezvoltarea societatii], despre cercetarea pe sectorul ONG [la care particip si eu, deocamdata pasiv], despre 2%, despre proiecte si relatia cu administratia publica locala si centrala. M-a interesat ca ONG-ist!

3. Mi-au placut interventiile lui Mihai Dumitrescu, Alexandrei Ionescu si ale multora dintre invitati. Mi-a mai placut ca intrebarile erau pertinte, cei din public fiind avizati.

4. Mi-a mai placut ca sambata Petre Roman a dezvaluit ca are planuri cu Ion Iliescu – un partid ceva, nu a fost clar. Vom vedea.

Imi plac evenimentele de la care pleci cu impresia ca ai invatat ceva.

No Comments

Leave a Reply