Uncategorized

Minimalism

George a scris un text trist, dar bazat pe fapte reale!

Minimalism este numele postului.

Asta mi-a amintit de proiectul pe care l-am facut pentru cursul lui: site de prezentare pentru Cartierul Iancului. Cat a plouat in ziua in care am facut pozele! Si cat am mers cu Ioana, o colega ce avea aparat foto digital, ca sa facem fotografiile!

Si cum am luat-o de la inceput de cateva ori pentru ca nu imi placeau butoanele! 🙂 Si tin minte ca veneam si la orele altora sa lucrez, pentru ca nu puteam sa termin in timpul oreleor noastre de laborator… Mi-a placut mult tema aleasa…

Imi pare rau ca alti studenti nu au gasit ceva la care sa lucreze cu placere…

7 Comments

 • Reply
  George
  20/05/2006 at 8:07 PM

  Am scris şi la mine (http://www.cyberculture.ro/2006/05/minimalism.html) şi am zis că aia a fost o excepţie. Dacă mai ţii minte, am menţionat acest lucru atunci. Cred că ţi-a folosit experienţa şi ţi-a dat gustul pentru alte proiecte – Overheardinbucharest.ro este un exemplu clar.

  Mereu mă bucur cînd un student/o studentă are debuşee pe piaţă.

  Un exemplu: o studentă din anul I, DTP-istă şi editor foto la Bullet, a învăţat QuarkXPress destul de repede. I-am spus mereu să continue pentru că sigur îi va folosi. Acum este editor la TVmania, pe bani buni. Foloseşte Quark şi cei de acolo sunt mulţumiţi de faptul că nu au pierdut timp să-i ţină lecţii în redacţie.

  Un alt exemplu: Bianca (http://weblog.ro/lunidefiere) a lucrat la EVZ şi la nospam.ro, tot pe baza recomandărilor mele şi pe cea a cunoştinţelor din facultate.

  Mai sunt astfel de exemple.

  “The big picture” însă e trist.

 • Reply
  cineva
  20/05/2006 at 8:22 PM

  cum te simti?

 • Reply
  pati
  20/05/2006 at 11:27 PM

  :)) asa e,”pe vremea noastra” era altfel,”tineretul din ziua de azi”…=))
  minimalism=eufemism pt superficialitate 😕
  in alta ordine de idei:felicitari pt OC! 🙂

 • Reply
  andressa
  21/05/2006 at 5:55 PM

  cum ma simt eu?
  bine, multumesc.

 • Reply
  George
  21/05/2006 at 6:44 PM

  Hm, pe vremea mea chiar trebuia sa scriem referatele alea, ca nu aveam Internet sa dam copy-paste. inovatiile tehnologice din ziua de azi au ajuns pentru studenti o provocare, nu un avantaj in studiu. Trebuie sa eviti sa o arzi pe Internet, in loc sa deschizi Proquest-ul si sa cauti bibliografie online.

 • Reply
  andressa
  21/05/2006 at 6:58 PM

  Heeei, sa nu o dam in “tehnologia strica oamenii”. Ca stim ca nu e asa.

  Intotdeauna vor fi unii care nu vor profita indeajuns [sau deloc] de oportunitati, dar in esenta – sa poti sa cauti in catalogul BCU online e o binecuvantare! Daca nu cumva esti masochist… 🙂

 • Reply
  nostrada
  21/05/2006 at 10:15 PM

  Va rog opriti-va!! E dureros sa vezi atatia self-righteous (nu cred ca exista un termen corespondent in romana) people intr-un singur loc si imi provoaca dureri de cap.

  1. Studentii nu trebuie in nici un caz sa faca tot ce li se cere. E cretin ala care face toate proiectele, invata la toate examenele, nu are nici o restanta si termina cu 10 facultatea. In majoritatea cazurilor nu prea face mare branza in viata fiindca, invatand de toate, nu invata nimic. Numele jocului e SPECIALIZARE, ori nu te poti specializa cand inveti la toate!

  2. Studentul trebuie sa nu invete. De ce? Simplu, pentru a sti ce e aia presiune cu 2 saptamani inainte de examen (3 zile pentru cunoscatori), pentru a invata ce e mai important si pentru ca, nu in ultimul rand, poti copia oricand.

  3. Acum, pe o nota mai serioasa, get over it! E adevarat ca marea masa nu invata, dar ganditi-va, din 60 studenti/an doar de 2 o sa mai auzi vreodata si asa si trebuie sa fie. De ce? De aia, ca suntem prea multi studenti pentru ca toti sa putem reusi, si pentru ca in Romania orice idiot trebuie sa termine o facultate, ceea ce inseamna ca oameni care anterior ar fi ajuns agricultori, ciobani etc. acum sunt studenti.

  4. Nu in ultimul rand, studentia e ultima sansa de a te distra. Life sucks, and this is not debatable. Oricum din ce inveti in facultate folosesti maxim 10% in viata. Maxim. Restul e pierdere de timp. Faza e ca in timpul in care ar trebui sa fii la cursuri sa nu stai ca un pampalau acasa sa te uiti la TV. Fa ceva. Orice. Du-te la baut, du-te in excursii, cunoaste oameni, fa ceva. Studentia e o perioada de acumulare, dar in toate domeniile.

  5. In ultimul rand, profesorii poarta o mare parte din vina. Majoritatea sunt dobitoci, cretini, depasiti si ar trebui impuscati pentru a le curma suferinta. Cei tineri si bine pregatiti nu primesc posturi suficient de importante pentru a putea sa exercite o oarecare influenta asupra facultatii as a whole si nu li se permite sa demonstreze putina imaginatie, sa iasa putin din tipar.

 • Leave a Reply