Uncategorized

oameni noi

Prietena mea labursa in Franta nu stie destui francezi. Adica desi isi vede colegii zilnic lafacultate, nu iese cu iei, nu trece de nivelul “Bonjour, ca va ?” cu majoritatea. Iese cu altiErasmusi sau cu francezi pe care ii stia inainte sa ajunga acolo.
Eu ii spuneam caar trebui sa ii invite ea, ca daca nu se “simt” ei sa o scoata in oras (ingasca, nu intelegeti gresit) sa faca ea un efort.
Cu toate astea, nu stiu cum as face in locul ei. Sunt ceva mai sociabila, dar sa fiu intreatatia necunoscuti ma sperie.
Aseara vorbeam cuAndu pe messenger, inaintede RoBlogFest, si eram ingroziti deideea ca mergem la un mare “blind-date”. Fiecare ii stia pe cativa, cu toateastea, numarul necunoscutilor parea coplesitor. Lui ii spusese Radu cum ca daca nu mergela fest, cum o sa ii cunoasca? Am fost de acord si eu si Andu ca asta trebuie sa fie un slogan dematrimoniale. In viata de zicu zi, oamenii se cam cunosc prin alti pieteni, e un lant imens de cunostinte.

Deteama necunoscutului, am stabilit o intalnire la universitate cu alti cativaoameni, ca sa nu intru singura in Club Tralala.
O inteleg peprietena mea care se simte singura uneori, desi inconjurata de oameni. E atatde greu sa spargi gheata. Aseara insa, in timp ce am baut doua beri si douapahare de vin (sa ne traiesti, Zoso! – ca era vinul lui), am incercat sa cunoscpe toata lumea. Sunt sigura ca mi-au scapat cativa, dar am atins totusi operformanta. Am reusit sa retin multe nume si majoritatea celor abia cunoscutimi-au placut foarte mult.Genul de oamenicu care as sta la o terasa… vara, pe seara, cand se face mai racoare si e intrelumina si intuneric si se aude muzica reggae. Nu radeti de imaginea mea deseara linistita! 🙂 Fiecare cu a ma-sii!
I-as spuneprietenei mele sa hang in there, ca niste oameni misto tot or sa facaun pas,dar nu cred ca e sfatul bun. Pentru ca pe un francez pe care ea il stiel-amcunoscut eu prima, ducandu-ma la el si intrebandu-l cum se descurca inRomaniasi daca are nevoie de ceva. De fapt chiar cu ea m-am inprietenit dupace amaflat ca nu e din Bucuresti si m-am gandit sa ies cu ea ca nu prea stieoameniin oras. Si colegii aia ai ei trebuie educati 🙂 Du-te mai la o colegadezghetata si intreab-o ce fac aia seara. Invita-ti colegi la un vin latine sicunoaste-i putin. Poate unii sunt chiar misto. Stiu ca e greu, dar faun pas… Eh, sunt sigura ca te descurci tu si fara sfaturile mele:)
Cu initiativapoti castiga mult. Sau poti pierde, dar potul e mare si atunci merita sa risti.
Ma bucur ca am fostaseara la Festival. Si ma bucur ca v-am cunoscut. Poate stam si pe un hamaccandva, cu muzica reggae 🙂 desi si Tralala a fost bestial.

6 Comments

 • Reply
  Dominus
  12/03/2006 at 1:40 AM

  serii tale linistite ii mai lipseste o tzigara, de frunze 🙂

 • Reply
  bobby
  12/03/2006 at 4:27 AM

  in sfarsit cineva care nu aduce aminte decat de lucrurile bune de la blogfest 😀

 • Reply
  andressa
  12/03/2006 at 10:21 AM

  cum adica, Bobby? S-a intamplat ceva rau acolo?
  Mi-o fi scapat… 🙂

 • Reply
  mobi
  12/03/2006 at 11:49 AM

  Prietena mea la bursa in Franta nu stie destui francezi. Adica desi isi vede colegii zilnic la facultate, nu iese cu iei, …

  Te rog corecteaza “iei” cu “ei”.

 • Reply
  gorgeoux
  12/03/2006 at 3:26 PM

  Sa vina vara odata si apoi rezolvam si terasa. Prietena ta este ea insasi, face in Franta ce facea si-n Romania. Sper ca in Romania iti asculta sfaturile 🙂

 • Reply
  andressa
  12/03/2006 at 4:23 PM

  da, gorgeoux. asa e.
  e ea insasi 🙂

 • Leave a Reply