Uncategorized

Domnul senator si domnisoara cantareata, inapoi la coada, va rog!

Ultima oara cand am fost sa platesc o taxa la “taxa si impozite”,trezoreria nu-stiu-carui sector, era pustiu pe acolo. Azi insa, era coada…
Dezamagita, am luat un bon de ordine apasand pe un buton la sofisticatulaparat de la intrare si m-am asezat cuminte pe scaun.
Cam 10-12 persoane in fata mea, estimam o asteptare de cam o jumatate deora. Sala de asteptare era micuta si continea si cabina a doi paznici saujandarmi, nu stiu ce erau. Acestiaaveau si rolul de Birou de Informatii si spuneau nou-venitilor sa ia cate unbon de ordine de la aparatul amintit mai sus.
Desi afara era frig, vant si ningea putin, in sala de asteptare au intratun tip burtos, cu barba – la costum doar -, si o mademoiselle cu fata decantareata, inalta, facuta la solar si cu parul decolorat pana la blond sandre– nici ea imbracata prea gros… Semn ca venisera cu masina pana in fataportii, nu ca noi, amarastenii…
Iau si ei un bon de ordine, ca tot omul, cand tipul, cu mobilul in manamereu, incepe sa se “orienteze”. Il ia pe un jandarm de-o parte , il intreabacum sa rezolve, ca nu poate sa astepte. Jandarmul, jos palaria!, regulile suntreguli, asteptati la rand, toata lumea are bon de ordine.
Cei doi se agita putin pana cand duduia la care asteptam toti sa intramiese putin. Momentul asteptat de individul cu mobil in mana (daca suna saraspunda rapid, nu? Si suna des, ca e om important!) o ia si pe dudie intr-uncolt si ii explica discret ca are si el o rugaminte, scoate portofelul, iiararta cat de grabit e….
Cam pe aici am inceput sa am dureri de cap. In cap imi auzeam propria-mivoce injurand ca la usa cortului : “Nu am nici fata de <Dorel> si nici nuam fost la mare” asa ca intreb cu voce tare: “Ce faceti acolo? Alo, alo!”
Adica eu sa stau la coada ca omul civilizat si Miss Blondy si Mr “I’m toorich to wait in line” sa dea o spaga sub ochii mei? Evident ca nu stiau cu cineau de-a face! Nu mai zic ca mi-era si foame si deci eram irascibila 🙂
Am intrebat-o pe tipa de ce ia bani, am zis ca daca intra in fata noastra,a tuturor cei de fata, eu fac 10 sesizari! M-au ignorat in timp ce continuautranzactia, repet, in aceeasi sala, sub ochii nostri. La un moment dat domnul grabit a spus “Suntsenator, nu am timp sa astept!”
Raspuns gresit. Uite de-aia am strans eu semnaturi pentru votul nominalcand erau 0 grade Celsius afara.
Adica domnul parlamentar mai e si platit din bani publici, ca si duduia dela ghiseu, si mai are si tupeul sa foloseasca asta ca scuza. Sunt convinsa case grabea sa ajunga la o sedinta la Senat… “Domnule senator, aveti bonul 668, eu am 658. Sa va vad la rand!”
Deja iritata de atitudinea mea, domnisoara blonda si machiata puternic (oaresoferul? Sau poate si ea secretar de stat…) se tot foia stand cu spatele lanoi si cu fata la perete. Pesemne ca ii era jena sa dea ochii cu noi… Bunulsimt nu se asorteaza cu tocurile cui si parul decolorat. Am intrebat-o daca iie rusine. Daca nu ii e mai rusine sa dea o mica spaga ca sa intre inainte. Nu araspuns….
Incurajati de stilul meu direct, ceilalti de la coada au continuat inacelasi ritm: va bateti joc de noi? La rand!! :))
Angajata trezoreriei ia totusi buletinul senatorului si intra in birou. Amintrebat jandarmul unde este biroul directoarei, mi l-a indicat si m-am dus safac plangere. I-am povestit directoarei ce am vazut, ce s-a intamplat si s-afacut si ea neagra. A pus mana pe telefon si i-a luat la rand, spunandu-le ca afost o “situatie”. Am intrebat-o daca “spaga” e un cuvant prea dur, dacaprefera “atentie” si s-a rosit ca focul. I-a aliniat pe toti. Ce s-a intamplat?Domnisoara zice ca cineva s-a bagat in fata. O colega a functionarei a spus ca pebiroul acuzatei nu se afla bani. Incredibil ca nu a pus banii pe tastatura,nu-i asa?
Cand am amintit de avocati nu s-a simtit nimeni, cand am zis ca suntjurnalist (cu legitimatia de presa in buzunar hihihi) s-au albit :)) Si-aucerut scuze in fata oamenilor de la coada si domnul senator a primit buletinulinapoi ca sa astepte la rand.
Nu am facut sesizare in scris, multumita fiind de faptul ca si-au cerutscuze si de ciufulirea administrata celor implicati. Si le-am dat nisteemotii…
Intoarsa la coada, mai aveam de asteptat, am reintalnit-o pe domnisoara cuaspect de solista pop. Aceasta statea picior peste picior imbufnata. Individulgrabit o lasase la rand. Am intrebat-o de ce nu e inauntru si a raspuns, vranddesigur sa fie spirituala, ca doar cei care dau spaga intra in fata! I-amraspuns zambind ca are mult tupeu sa faca astfel de poante dupa nerusinarea cucare ne trata pe toti cu 10 minute mai devreme. Tacerea e de aur…
Am corectat-o si cand m-a luat la persoana a doua singular, ca si cum ne-amfi tras de sireturi (o metafora, pentruca cizmele sale de lac nu aveau sireturi, va imaginati). In sala de asteptareoamenii m-au intampinat ranjind multumiti, inclusiv jandarmii care imi faceausemne discrete cu “Bine ai facut! Bravo!”
Directoarea a mai aparut o data, dedata asta cerand sa vorbeasca cu un jarndarm. Cineva a spus ca el imi indicasebiroul directoarei si el si-a luat niste suturi pentru ca nu a tacut cand amintrebat unde sa fac plangere. Asta a fost bomboana pe coliva. Eu v-am mai spusca nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Si l-am intrebat pe tip daca pot sa ajut, daca e mai bine sa fac plangerein scris, dar el a zis ca e in regula, ca a scapat! La plecare i-am zambit sii-am multumit. I-am spus ca imi pare rau ca a avut el probleme, dar el era multumit de rezultatul scandalului pecare il provocasem si a zis ca e totul bine.
La minister am revazut-o pe blondina .. la coada! :))

12 Comments

 • Reply
  pushtyu
  15/03/2006 at 11:21 PM

  bv andressa…rar vezi oameni ca tine… 🙂

 • Reply
  Radu
  15/03/2006 at 11:27 PM

  bravo 🙂

 • Reply
  sunhunter
  16/03/2006 at 12:52 AM

  uite cum se naste spiritul civic si se propaga ca o unda:)

 • Reply
  C
  16/03/2006 at 12:53 AM

  Way to go! 😉

 • Reply
  Mephisto
  16/03/2006 at 1:22 AM

  Admirabil!

 • Reply
  Iliuta
  16/03/2006 at 11:43 AM

  Senatorul asta al tau imi aduce aminte de niste vorbe pe care le-am citit nu stiu unde de curind si care descriau tipul de sobolan corpulent care tine celularul la ureche cu degetul mic ridicat, cam ca elevul Bucescu din Filantropica 🙂

 • Reply
  zedsdead
  16/03/2006 at 12:05 PM

  Bravo, esti tare! 🙂
  Cand ai platit, n-a comentat nimic tanti?

 • Reply
  Badger
  16/03/2006 at 2:10 PM

  “bravo, esti tare!”, “admirabil”. “way to go!”, “rar vezi oameni ca tine” ?! WTF? Voi v-ati fi lasat calcati in picioare de un burdhian slinos? Nu ati fi reactionat cel putin la fel?

  Coome on ppl, stop kissing asses.
  Reactia Andreei a fost un perfect normala si nu o fapta demna doar de un supererou.

  GEEZ.

 • Reply
  hacky maximus
  16/03/2006 at 11:49 PM

  In toamna am mers pana la posta ca sa ridic un colet. In prima zi, agitatie mare, nu am putut sa trec de usa de la intrare; a doua zi a fel. Intr-a trei-a, am mers cu bicicleta si am lasat-o in fata postei. M-am pus frumos la coada sa-mi asteptam randul printre batranii veniti sa-si ridice anticipat pesiile. Bine crescut, am lasat in fata mea pe un batranel, veteran de razboi (avea decoratii). Un personaj obez, cu o insigna PSD infipta in haina, incepe sa-si faca loc printre oameni. Ignora batranii, femeile, copiii si, indarjit, se indreapta spre ghiseu. Ajuns in dreapta mea, il apostrofez extrem de politicos, explicandu-i ca trebuie sa stea la rand, ca noi toti. Pe un ton de cretinoid , printre balbaieli si dezacorduri imi raspunde ca e consilier local, si ca eu, un “taca”, nu am dreptul sa-i fac lui observatie. Iete na! Atat me-a trebuit ca sa-mi ies din pepeni. Dupa ce l-am persiflat si satirizat la limita dintre calomnie si pamflet, i-am explicat teoria chibritului si a gaurii de la macaroana. Directorul postei, a venit si el sa asiste la show si m-a poftit afara. Eu, la 43 de kg ale mele nu m-am putut opune, asa ca am continuat sa dau din gura. Peste 5 minute intram cu bicicleta in posta ca sa-mi continui discursul. Scrabnicul ajunsese deja la ghiseu, dar nu m-am dat batut. Dupa ce i-am zis directorului pe un ton cat se poate de serios ca le arunc posta in aer, am dat pedala inainte sa puna laba pe mine jandarmul. Pe domnul consilier l-am asteptat afara si, cu o carisma pe care mi-am exersat-o indelung in fata oglinzii i-am pus urmataorea intrebare – “stii cum se lichefiaza un cadavru, pentru a nu mai putea fi identificat?” Scena comica, eu mic si calare pe bicicelta, el mare si pe jumatate intrat in masina. Curios e ca, dintre toti oamenii aflati acolo, nimeni nu a luat atitudine atunci cand l-am apostrofat pe respectivul derbedeu. The end of a true story . 😀

 • Reply
  lol
  18/03/2006 at 2:36 PM

  Haios… Zici tu ce zici, Badger… insa ai uitat ceva.

  Common sense is not that common.

 • Reply
  Adrian
  19/03/2006 at 12:52 AM

  Stii ce vreau sa te rog? Sa nu-ti pierzi simtul civic pe o parte, dar nici sa nu sari calul. Sunt cateva comentarii de genul “presupun ca ei venisera cu masina, nu ca noi restul”, care arata invidie, rautate, si nu realism. Sanse sunt ca, din oricare 10 oameni de peste 20 ani luati de pe strada, 7 au masina. Nu uita ca expresia sarac dar cinstit e de sorginte comunista. In rest, cool.

 • Reply
  andressa
  19/03/2006 at 5:14 PM

  Da, Adrian, a fost un cliseu. SI eu am masina.
  Insa eram cinica.prea subtila cred. Spusesem asta pentru a sublinia condescendenta lor, nu asociez saracia cu onestitatea si bugatia cu coruptia.
  Imi palce insa ca ma rogi! 🙂

 • Leave a Reply