Diverse

Regina. Ce om!

Atât de rar se întâmplă ca un om pe care nu l-am cunoscut personal să ne transmită atâtea emoții. Regina Elisabeta a II-a.

În zilele noastre, în care media de vârstă a tinerilor care părăsesc locuința părinților este în creștere, iar sindromul Peter Pan este întâlnit la tot pasul, cum să ne imaginăm măcar cum o fi fost pentru o tânără de 25 de ani, proaspăt căsătorită, să intre în rolul de regină? Să stea la masă cu primul ministru, cu alți șefi de stat, să transmiți mesaje populației în cele mai tensionate momente? Să prioritizeze datoria ei, cu riscul de a-și dezamăgi soțul și a le frânge inimile copiilor?

Dincolo de a judeca deciziile ei, fiecare dintre noi avem poate o teorie despre cum ar fi trebuit făcute lucrurile, rămâne ceea ce admirăm la acest mare monarh. Pe mine m-a impresionat puterea ei de a rămâne relevantă și totuși discretă, în vremuri în care autoritatea și influența ei ei erau din ce în ce mai mult puse la îndoială. Rar un om dă dovadă de atâta perseverență și dedicare. A fost o stâncă.

O invidiez pentru luciditatea cu care și-a ales partenerul de viață. Să te îndrăgostești la 13 ani de un băiat este una, dar să își dai seama pe la 20 de ani că este un om cu care poți construi o viață, este cu totul altceva. Cât discernământ să ai să cauți acele calități care contează și să pariezi cu sufletul tău pe relația care îți va influența cel mai mult viața? Fără dubiu, Philip a fost singurul bărbat din viața ei, deși se spune că ea nu ar fi fost singura femeie din viața lui. În tinerețe, a avut și el lucruri să-și dovedească sau poate frustrări cauzate de faptul că soția lui era unul dintre cei mai importanți oameni din lume. Nu o fi fost ușor. Căsnicia lor a durat 73 de ani, până când moartea i-a despărțit, pare să fi fost foarte frumoasă, dar nu ușoară. Mai mult decât să fie Regină, eu cred că a fost greu să fie Soție și Mamă. Rolurile pe care le primești la naștere în familia regală, fie că vrei sau nu, atenția pe care o primești, sufocantă de cele mai multe ori, au fost poveri prea grele pentru unii.  Dacă era bărbat, nu știu dacă o admiram la fel de mult.

Reacția lumii la pierderea Reginei Elisabeta a II-a ne arată că ea a reușit ceva foarte dificil. Nu a fost un om perfect, dar a fost un om pe care cei mai mulți l-au respectat.

We loved you, Ma’am!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply