CUMPARAM

„Detox garderobă” sau ce probleme ai în cap se reflectă și în dulap

Trăiesc un paradox. Am zis că nu îmi mai cumpăr nimic. Nici nu prea am nevoie, lucrez de acasă, mi-ar ajunge 2 treninguri și o singură ținută casual, cum ar fi blugi și o cămașă, pentru un an de zile. Am pus în saci multe lucruri pe care nu le mai purtam de o veșnicie sau care s-au stricat, în timp: s-au scămoșat, s-au lăbărțat și toate cele.

Cu toate astea, nu s-a făcut loc în dulap. De parcă ar fi ciuperci, hainele au început să reumple spațiul. Eu mă trezesc verificând zilnic magazine online, unde mi-am pus în lista de dorințe lucrurile preferate, dacă sunt la reducere sau dacă încă le mai doresc, caut pe google „ghete damă” și urmăresc anunțuri despre Yard Sales. Curierii încă îmi sună la ușă cu pachete cu țoale, iar asta nu ar trebui să mă surprindă, că nu vin nechemați, iar produsele au fost achitate – de mine!

Caut pe magazine online când vreau să fug. Fug de to-do-list-ul zilei, când mă bombardează emailurile și telefoanele și pur și simplu vreau să fug, să iau o pauză. În loc să fac o plimbare pe străzi, mă plimb, din click în click, pe magazine și îmi imaginez situații în care aș avea nevoie de hainele pe care le admir pe ecran: în culori pastel sau strălucitoare, cu texturi plăcute, din mătase sau cașmir.

Intru în wishlist când sunt sunt prea obosită. Prea obosită pentru a face orice altceva, să strâng tonele de jucării de pe jos, să încarc mașina de spălat, să merg la cumpărături, pe picioarele mele, cu o plasă și cu portofelul în mână, nu în fața unui ecran.

Mă uit în vitrine virtuale când nu suport să mă văd în oglindă. Cu părul nespălat sau nevopsit, fără o cremă hidratantă pe față, cu cearcăne, fără chef, e mai ușor să schimb ambalajul, să comand ghete, pantofi sau un palton, decât să mă mobilizez și să nu mă mai las pe ultimul loc.

Avem nevoie de detox, dar nu doar în rafturi, ci în gânduri. Donăm hainele, dar acumulăm altele, atâta timp când încercăm să umplem un gol.

Privesc dressingul meu și nu văd haine, văd de câte ori am vrut să rezolv alte probleme prin cumpărături. Văd haine care ar trebui să mă facă să mă simt mai bine în pielea mea, deși știu că numai din interior este posibilă schimbarea. Singura mea ușurare este că ar mai fi loc și mai am bani în conturi, deci am și zile în care înfrunt problemele, privesc oglinda, fac sport și ies la plimbare. E loc de mai bine însă și în dressing ar trebui să fie muuult mai mult loc.

 

Foto: Anelise Sălan

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply