GANDIM

Ce înseamnă de fapt “nu am cu cine vota”?

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când puți, ai vrea să te speli, dar pentru că ai doar apă rece, mai amâni 4 ani.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când mergi să îți cumperi haine și pentru că nu găsești exact pantalonii pe care ți-i doreai, pleci în c… gol.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când deschizi frigiderul, mort de foame, și pentru că nu găsești sarmale, nu mănânci nimic 4 ani.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când nu-ți permiți cea mai bună școală privată pentru copilul tău, așa că nu-l mai duci la școală deloc.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când îți spargi nasul și îți curge sânge, dar cum o vizită la medic nu te va face și mai înalt, mai deștept și mai frumos, decizi că mai bine nu te mai duci deloc. Că oricum viața e nașpa și oricum o să mori.

Să nu mergi la vot pentru că nu îți place niciun candidat e ca atunci când spui că merge și așa.

În viață mai facem și compromisuri. Mergi la vot!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Cora
  25/09/2020 at 5:48 PM

  Tare comparația cu spălatul! 😊

 • Reply
  Model UN
  25/09/2020 at 8:42 PM

  in romania totul si toti functioneaza pe principiul “merge si asa”, cine nu recunoaste e ipocrit

 • Reply
  Ce înseamnă de fapt „nu am cu cine vota”? - newsromania.info
  26/09/2020 at 7:08 PM

  […] Articol publicat pe Andressa.ro. […]

 • Reply
  Roxana
  05/10/2020 at 2:22 PM

  Intr-o lume in care toleranta a devenit laitmotiv, judeci cam aspru.
  Fiecare are dreptul lui. Prin acest articol consideri ca cine nu e cu noi la vot, pute sau moare oricum.

  • Reply
   andressa
   06/10/2020 at 8:01 AM

   Eu am o alta viziune: faptul ca exsta libertatea de a vota, nu obligatia, nu ma obliga pe mine sa nu comentez in niciun fel faptul ca unii aleg sa nu voteze. Alegerea lor are consecinte grave asupra tuturor, de exemplu nu au legitimitate deloc cei care au mandate in functii publice, primarii sau parlamentarii.
   Cine nu merge la vot pentru ca ii e lene sau nu ii pasa cine iese are o problema de educatie, de responsabilitate civica si trebuie sa ii explicam asta.
   Toleranta exista ca nu aruncam cu rosii in cei care nu au stampila pe buletin, dar sa discutam despre asta in spatiul public este necesar. Uite, ca dovada, ce diferenta este in echilibrarea puterii politice in tara dupa ultimele alegeri pentru ca a crescut prezenta la vot si s-a tot vorbit despre cine iese la vot si ce valori alege.

  Leave a Reply