NE DISTRAM

Crăciun digital. Probabil cea mai frumoasă vacanță din viața mea

Vă scriu din Maldive. Tocmai am câștigat la 6 din 49. Mi-am cumpărat o barcă și o mașină decapotabilă.

Haha! Bună, asta, nu?

Nu, de fapt sunt acasă, în pijamale. Frigiderul e stricat de o săptămână. Sunt răcită cobză. Vacanța s-a terminat. La final, când trag linie, sunt fericită. Și am avut iarna asta un telefon senzațional, Mi Note 10, cu care să imortalizez toate momentele frumoase. Am filmat și mi-am făcut mai multe selfies decât în toată viața mea.

Nu trebuie să pleci în Maldive ca să fii fericit. Nici să ai toți banii din lume. De fapt, e suficient să trăiești Crăciunul alături de un copil. Asta e pur și simplu excepțional. Bucuria copiilor este molipsitoare. O zi întreaga am căutat fotografii și înregistrări din lunile decembrie ale anilor trecuți. M-am emoționat tare urmărind cum Eva a crescut de la un an la altul, cum familia mea s-a schimbat de la un an la altul, cum totul, de fapt, s-a schimbat, dar cumva tot e bine. Schimbarea nu e neapărat bună sau rea, e doar… schimbare.

Am păstrat tradiția de a merge cu Eva să aleagă bradul și a-l împodobi imediat. A fost un mare spectacol (mai ales pentru că am luat-o de la capăt, deci la un moment ne-am oprit și am despodobit bradul, am murit de râs!) și am făcut un timelapse cu asta, ca să rămână pentru posteritate. În lumina chioară din sufragerie, a ieșit un video super haios, grație funcțiilor lui MI Note 10, o bijuterie de smartphone ideală pentru făcut poze și videouri. Are 5 camere diferite, o cameră principală de 108 MP, o cameră tele de 5MP, o cameră tele de 12 MP, o cameră supraangulară de 20 MP și o cameră cu funcție macro.El are încorporată o tehnologie specială pentru stabilizarea imaginii video, care le oferă utilizatorilor o experiență inedită, prin posibilitatea de a realiza înregistrări video stabile, de a filma macro în slow-motion cu 960 cadre/secundă, precum și de a filma 4K folosind camera supraangulară.

M-am jucat și de-a foodbloggingul, ca să zic așa. N-am rezistat! Am gătit o rețetă super rapidă și m-am filmat, ceea ce a fost chiar o provocare fiind singură acasă.  El are încorporată o tehnologie specială pentru stabilizarea imaginii video, care le oferă utilizatorilor o experiență inedită, prin posibilitatea de a realiza înregistrări video stabile, de a filma macro în slow-motion cu 960 cadre/secundă, precum și de a filma 4K folosind camera supraangulară.

În plus, utilizatorii pot folosi cu ușurință modul Vlog peantru a crea conținut video interesant și la o calitate foarte bună, aplicând 7 efecte cinematice diferite.

Mi Note 10 este primul telefon din lume cu penta cameră de 108MP, dar eu nu am printat încă o poză cât un perete.

Pe mine sincer mai mult mă impresionează faptul că bateria ține 2 zile!! Ba chiar și 3, depinde cum îl folosești. Iar ecranul este mai gros decât la alte smartphones și rezistă mai bine la șocuri. Eu am cam spart telefoane la viața mea, ups!, așa că am apreciat că ăsta nu s-a făcut țăndări când l-am scăpat pe jos.

Pe 1 ianuarie am ieșit cu bicicletele și cu coarda, așa că am mai făcut poze, inclusiv panorame, și am testat și modul Night pe beznă totală.

A fost o vacanță în care casa a fost casă, cu mâncare în frigider, puzzle-uri pe masă, am făcut LEGO ore întregi, am văzut filme și am râs până m-a durut burta. Au tot venit copii în vizită care au scos jucăriile din toate cutiile și rafturile și le-au întins prin toată casa. Au făcut “de mâncare” cu tot ce au găsit prin bucătărie, împrăștiind făină, boia, zahăr, curcuma și pesmet peste tot. Într-o seară o fetiță a dormit la noi, vorba vine a dormit – că de fapt s-au jucat până șa 12 și la 5 au luat-o de la capăt. Eu am ajuns astfel la performanța de a supraviețui celui de-al doilea sleepover din viața mea. Yay!

Eva a primit tone de cadouri, de la toată familia, de la prieteni. Totuși, cel mai frumos e în dimineața de Crăciun. În fiecare an mă trezește agitată ca să merg cu ea să căutăm sub brad.

M-am uitat cu Eva la Shrek 1, 2, 3, 4 așa cum mereu îmi doream, adică fără să se plictisească în primele 5 minute, cum se întâmpla când era mai mică.

M-am văzut cu oameni fără să simt vreo obligație, cu alții am vorbit la telefon sau am stabilit să ne vedem în primele zile din an. Relaxare totală. Cred că a trecut mult timp de când nu m-am mai stresat deloc în legătură cu ce fac, cum vorbesc, cum arăt, ce vor alții de la mine. Probabil puterea asta vine cu timpul. În sfârșit, sunt liniștită.

Aș fi zis că liniștea vine de la faptul că fiica mea e la o vârstă adorabilă, inocentă, dar și independentă, însă cred că și eu sunt la o vârstă mișto. Inocentă și independentă. Mă rog, poate nu chiar inocentă. :)))

Să avem un 2020 excepțional!!! Hai că se poate!

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Uirebit
  09/01/2020 at 12:35 PM

  Dar eu, dacă n-am copii, pot să plec în Maldive?
  Și la mine e frig, și eu sunt răcit… și nici măcar nu am telefon din acela.
  M-am decis! Plec în Maldive!

  • Reply
   andressa
   09/01/2020 at 2:13 PM

   Da, e ok, poti sa pleci in Maldive. Sa ne trimiti poze! 🙂

  Leave a Reply