MANCAM

Street Food Carnival. Cel mai mare festival! :) Prețuri, recomandări și noutăți

Am fost prima la… Street Food Carnival, care are loc în București și e un festival cu mâncare bună și muzică hipsterească. Pentru cei care nu au mai fost, aduce anul acesta câteva noutăți.

Ce poți afla de la mine? Cât costă accesul și mâncarea, ce mâncare recomand și ce faci dacă vii cu copilul.

Când?

În primul rând, ar trebui să știți că are loc la Romexpo, a început azi, 6 septembrie, și se încheie duminică seara, 9 septembrie, după ultimul client, ca să zic așa.

De ce?

E cel mai tare festival gastronomic, celelalte sunt mici copii în comparație cu acesta. În primul rând pentru că e cel mai mare, nu doar din România ci chiar din Europa!, reunește cei mai mulți vânzători, dar și pentru că are o organizare foarte bună și a fost de la început un model pentru alte festivaluri (acces cu brățări, plată electronică / portofel electronic adică un card de debit făcut ad-hoc ca să nu stai după rest, mai multe intrări, destule toalete, mai multe scene, sonorizare bună, destul locuri de stat și lenevit).

Cât costă?

Dacă nu ați fost cuminți și nu v-ați luat din timp abonament ca să aveți acces mai ieftin în fiecare zi, aflați că prețul biletului este acum 29 lei dacă e achiziționat online și 35 de lei dacă e cumpărat la poartă. Abonamentul costă 78 lei cumpărat în timpul desfășurării evenimentului. (Dacă iei 3 abonamente, al patrulea e gratuit!). Apropo de asta, eu am primit pe email un cod de discount pentru abonament pentru că sunt client Banca Transilvania. Jumătate de preț! Pretty cool, huh? Am apreciat, serios.

Ce facem cu copiii? 

Festivalul, carnavalul pardon!, este foarte kid-friendly, atâta doar că spre seară e aglomerat și cozile la mâncare devin mari. Cei sub 12 ani au acces gratuit (yay!). Pentru ei, există un spațiu drăguț care include și un merry-go-round (carusel, în puii mei), dar și Circul Orlando. La spectacolele lor se cumpără bilete din interior și costă 10 lei.

Ce mâncăm?

Avem peste 100 de tarabe, ca să fic așa. Adică vânzători. Găsiți lista aici. Vă recomand să vă faceți temele din timp și să știți la ce coadă vă așezați.

NEW ENTRY.

Pentru prima oară, există o scenă a bucătarilor, Chef’s Stage, unde bucătarii momentului, ca să zic așa, vedetele noii generații cum ar fi Adrian Hădean, Alex Petricean, Nicolai Tand sau Nico Lontras, dar și alții, vor face showuri culinare.

Pentru prima oară vor veni și chefi recunoscuți pentru că au restaurante cu stele Michelin, Elena Arzak si Edorta Lamo. Restaurantul Elenei are 3 stele Michelin și în 2012 a fost desemnată Female Chef in the World, iar restaurantul lui Edorta din San Sebastian este foarte apreciat.

Nu lipsesc “veteranii” la trucks și tarbe, adică:

Meat Busters, celebri pentru pulled pork sandwich. Impecabil. N-ai cum să nu-l iubești. The original street food van. Nota 10. Preț: 29 lei sau 39 cel mare.

Simbio pe roți, foodtruck lansat tot anul trecut, va fi acolo și are niște hotdogs de nota 10. O nouă intrare în meniu este Masala Lamb (kebab de miel cu Masala, salată de pătrunjel cu rodie, iaurt, chutney de mango cu chilli și lipie indiană făcută în casă). Preț 28 lei. Iar la capitolul cel mai bun raport calitate-preț, la 16 lei aveți French Dog (hot dog cu crenvurșt din porc mangaliță, amestec de brânză Gouda și Maasdam, ceapă caramelizată, cu sos de muștar și maioneză făcută în casă). Nota 10! 

Burger Van, unde – ghiciți? – se mănâncă burgeri. E bun cel vegetarian, TreeHugger, dar și The Frenchie, cu dulceață de ceapă. Nota 8,50. Preț: 25 si 30 lei.

Camionetta face pizza perfectă. Must try pizza simplă, vera margherita, mi se pare excelentă pentru că are un blat perfect copt și ingrediente de bună calitate. Gustul e exact ce trebuie. Preț 25 lei.

Bao Van. I-am descoperit la Street Food Carnival anul trecut și am devenit fan. Fac un tip de sandviș taiwanez cu chiflă gătită la abur și chiftele de porc. Mie îmi place Spicy Bao. Nota 9,50. Pret 26 lei.

Furgoneta. Tot cu burgeri, dar și hotdog. Mie îmi place burgerul cu brânză de capră și hotdogul românesc, e cu varză murată. Nota 9. Preț: 28 lei.

La Finca by Alioli. Mâncare spaniolă de la restaurantul cu același nume. Neapărat încercați paella cu fructe de mare. E ca la mama ei. Nota 10. Preț: 25.

 

De băut, eu nu ratez o oprire la Aperol Spritz. Fiecare cu ce-l doare, ce să zic. Pentru ceva deosebit, încercați Almdudler. E o băutură răcoritoare (nonalcoolică) ce se aseamănă cu berea de ghimbir. Doza e 5 lei. Cocktailurile sunt 15 sau 17 lei.

La capitolul dulce, nu prea am ce să zic, eu nu sunt fan deserturi, am încercat doar înghețata de la Moritz Eis. Nota 10!

Ce muzică ascultăm?

Hipstereala maximă :))) este că pe line-up sunt 3SE, Corina Chiriac și Mirabela Dauer. Printre trupele pe care nu dansam noi sau părinții noștri în discotecă la Costinești acum 20 de ani, se numără Patrice, Morcheeba, Dario Rossi, Moonlight Breakfast, Les Elephants Bizarres, Subcarpați, Șuie Paparude. 

Iată recomandările mele din programul pe zile:

Joi: Macanache & The Putreds, J Bernardt, Șuie Paparude

Vineri: Frații Grime, Cred că sunt extraterestru, Subcarpați.

Sâmbătă: Mirabela Dauer, Patrice, Mo Horizons, K-lu, Corina Chiriac. 

Duminică: Touch & Go, Moonlight Breakfast, Les Elephants Bizarres, Morcheeba. 

Poftă bună! 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply