Diverse

cand femeile sunt puternice, nu disperate

Si daca te invit eu in oras, care e problema?

Si daca vreau doar stii-tu-ce de la tine, care e problema?

Poate nu te plac atat de mult incat sa vreau sa te prezint mamei. Poate ma plictisesti daca te vad prea des. Care e problema?

Dupa ce am scris ca mai ales noi, femeile, ar trebui sa ne dam seama ca nu avem nevoie de casatorie ca sa fim fericite si implinite, ca asta e mai degraba “programarea sociala” si ca happy-end poate insemna altceva decat un scenariu Disney, mi-am dat seama de inca o prejudecata care ma irita.

Stiti stereotipul ala al “femeii disperate”, care nu e adolescenta, ci mai degraba matura, dar nu e nici mama, nici sotie, nici iubita si e adesea compatimita de semeni? “Saraca, numai ea nu are pe nimeni”. Ca si cum ar fi bolnava! Dupa multi, daca femeia asta pur si simplu nu isi doreste (inca sau deloc) viata lui Kate Middleton (e a doua oara cand o folosesc ca exemplu pentru ca e Cenusareasa moderna, nu?) ori e nebuna, ori ipocrita!

Daca femeia la 20 sau la 30 de ani este un actor activ, nu pasiv in jocul seductiei, ea devine o “disperata” sau o “usuratica”. Umbla dupa barbati! =)) De parca ar umbla dupa serpi!

Scriam recent ca nu ma incadrez in gender stereotypes si ca, cel putin asa cred eu, nefericirea multora vine din efortul de a se mula pe modelul feminitatii sau masculinitatii cerute de societate. Cred ca am o latura masculina dezvoltata si de-a lungul timpului am fost… sa zicem “indrazneata”. 😀 Mi-a parut rau ca unii ma eticheteaza din cauza asta, dar mi-a parut si mai rau de cele care nu aveau curaj sa faca ce simt de frica privirilor pline de repros care veneau de la altii.

Zoso (el si Kate sunt obsesiile mele se pare!) scria despre femeile “disperate”, dar eu cred ca pune la gramada persoane cu anumite frustrari cu unele care pur si simplu nu fac ce se asteapta lumea de la ele. Nu asteapta sa fie bagate in seama, la fel cum nici multi barbati nu stau “cuminti”, in banca lor. De ce sa nu putem si noi sa facem ce fac ei? De ce sa nu ii tratam ca pe obiecte, daca ei o pot face?

O femeie nu e “disperata” daca apasa butoanele. E pur si simplu in control. Sa ne dam Ctrl+Alt+Del.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    RoxanaM
    15/05/2014 at 11:26 PM

    Ah, ce bine am duce-o daca am putea sa gandim exact asa, ca un barbat si totusi sa ne pastram feminitatea atunci cand avem nevoie de ea. Cam asta e combinatia fatala intr-o femeie.

  • Leave a Reply