Diverse

Cand spun Grecia la ce va ganditi? La soare si la… mancare buna!

Am o relatie speciala cu branza de capra, dar intai sa va povestesc despre amintirile mele frumoase din Grecia. Am fost o singura data in Grecia. Am fost in vacanta acolo anul trecut si mi s-a parut cel mai apropiat Paradis. 🙂 Thailanda e la mii dekilometri distanta, Tanzania la fel… De fapt, tot ce seamana cu Raiul pentru mine este la zeci de ore de zbor. Mai putin Grecia!

DSC00491

Cel mai mult mi-a placut acolo sa exploram plaje indepartate, sa gasim locuri fantastice plimandu-ne cu o barca inchiriata. Cred ca ziua in care ne-am aventurat asa a fost cea mai frumoasa din cele 8 petrecute acolo!

DSC00474

Al doilea lucru pe care m-a facut sa ma indragostesc de Grecia a fost mancarea. Va recomand restaurantul Nereids din Corfu. Am mancat excelent acolo, am spart farfurii si am dansat greceste pe mese… la propriu! In rest, am mancat cel mai adesea la tevernele unor familii. Era ca si cum am fi fost musafiri, nu clienti: domnul ne servea, iar doamna ne gatea. Salata de icre era ca la mama acasa, dar branza feta si tzatziki-ul … erau mai bune! Am devenit  chiar o evanghelista a lactatelor din lapte de capra, in special a branzei telemea. Cand m-am intors am incercat sa regasesc acel gust si nu prea am reusit.

Am testat mai multe feluri de telemea de capra, de la mai multe branduri si de la magazine cu specialitati grecesti si cea mai apropiata varianta a fost de departe cea de la Olympus.  Si am terminat in sfarsit introducerea! 🙂 Voiam sa ajung la faptul ca marti, atunci am fost invitata la evenimentul de lansare a noilor iaurturi Olympus cu fructe, m-am dus cu asteptari mari. A fost acolo multa lume, iar eu m-am reintalnit cu Cristina Bazavan si cu Mazilique.

Din trei litri de lapte se obtine un singur litru de iaurt Olympus! Asta am aflat acolo si mi-am dat seama ca asta trebuie sa fie secretul acelui gust de care te indragostesti imediat. Am luat o “piua” de la dieta mea si am gustat din toate variantele de iaurturi: capsuni,  coacaze si rodie si zmeura. Preferatul meu este cel cu coacaze. Si are doar 2% grasime, ceea ce il face decent pentru o gustare in prima parte a zilei.

Chef Daniel, invitatul Olympus de la eveniment, ne-a preparat din iaurtul cu  10% grasime un mic-dejun bestial (iaurt cu musli si fructe) si un tzatziki pe care l-am primit la pachet. Mazilique s-a oferit sa il ajute si a pregatit usturoiul pentru tzatziki. Si eu stiam o reteta buna de la Jamie Oliver, dar nu m-am bagat la tocat ceva: nu ma simt prea sigura pe mine manuind un cutit super ascutit! =))

Va recomand deci pentru vara asta o excursie in Grecia, o bere Mythos (e chiar foarte buna!), sa gatiti un tzatziki delicios (neaparat din iaurt de capra!) si un iaurt cu fructe atunci cand aveti pofta de ceva bun!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Cristian
    01/06/2012 at 4:29 PM

    Eu aș vrea să știu dacă iaurtul cu pricina e făcut din lapte pasteurizat sau nu.

  • Reply
    Cristina
    01/06/2012 at 9:38 PM

    E folosesc de multa vreme, adica de cand au aparut pe piata, iaurturile de la Olympus, in special cel cu 10% grasime, pentru tzatziki. Imi place pentru ca este cremos si aduce cel mai mult cu cel din Grecia. Printre cele cu fructe, sa stii ca exista si cu prune.

    Cristina

    • Reply
      andressa
      02/06/2012 at 8:54 AM

      @Cristina:
      da, cel cu 10% e perfect pentru tzatziki. Eu am facut urmatoarea reteta: puneam 2-3 iaurturi grase cu 2-3 castraveti curatati, dati pe razatoare si storsi bine, cu o lingurita de otet de vin, sare si 2 catei de usturoi dati prin zdrobitor. Cu cat il lasam mai mult in frigider, cu atat aromele se amestecau mai bine. Si nu lasa zer! Mmmm, acuma mi-e pofta si mie! :))))

  • Reply
    Cristina
    04/06/2012 at 2:40 PM

    Andreea, daca tai castravetii, in doua, pe lung si elimini miezul samburos, cu ajutorul unei lingurite, apoi ii tai fasii si cubulete, nu mai este nevoie sa-i dai pe razatoare si nici sa-i storci. Zeama lor provine din miez.

  • Leave a Reply