Diverse

despre studii in straintate

Preocupat de persoanele care pleaca la studii in strainatate si in mod special de motivele care le-au determinat sa se intoarca in tara, George Popescu a realizat un scurt chestionar la care am raspuns si eu. Nu ca as regreta vreun moment ca m-am intors in Romania, dar adevarul e ca si pentru mine ideea de a ramane acolo nu era deloc rea. Oamenii erau foarte diferiti acolo.

1. La ce facultate străină ai fost? Cum ai ajuns acolo?

Giedroyc Media and Communication College, Varșovia, Polonia. (…)

2. Ce te-a surprins cel mai mult la studiile acolo/țară/colegi?

(…) Una din profesoare ne-a invitat să petrecem săptămânal o zi cu ea, în oraș, pentru a ne arăta muzee și alte locruri interesante din oraș. Obișnuiam să mâncăm câte o prăjitură după plimbare. Tot ea și soțul ei, un alt profesor la facultate, ne-au invitat la ei acasă pe noi, cele două studente din România. Pentru noi ea a gătit, ne-au servit cu vin și ne-au făcut cadouri de Crăciun.

Un alt profesor ne-a invitat în oraș și la el acasă (unde soția ne aștepta cu gustări) pentru a-și lua la revedere de la noi, la sfârșitul semestrului. El s-a arătat surprins să audă ce probleme am avut cu cazarea și i-a părut rău că nu a știut de la început că avem nevoie de ajutor pentru că voia foarte mult să ne simțim ca acasă.

Continuarea aici.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce povestesc studentii straini despre Romania cand se intorc. Nu neaparat despre profesori, ci si despre colegi, lumea de pe strada, tot.

George are dreptate, e greu sa raspunzi la intrebarea “De ce s-ar intoarce un student in Romania?”

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Camere supraveghere
    12/03/2012 at 10:23 AM

    Eu cred ca este foarte greu sa raspunzi la intrebarea asta 😐

  • Leave a Reply