Diverse

in lumea lui chaplin

James Thiérrée va urca pe scena Teatrului National din Bucuresti! O veste extraordinara pentru iubitorii de teatru, el vine cu cel mai nou spectacol al sau, “Raoul”, dar exista si o veste trista…. spectacolul va avea doar 3 reprezentatii!

Cum James Thiérrée este nepotul lui Charlie Chaplin si stranepotul lui Eugene O’Neill, asta ca sa nu pun aici intregul sau arbore genealogic incarcat de artisti, este clar ca are arta in sange si desi are doar 36 de ani a demonstrat deja pe multe scene importante ale lumii ce poate si ce vrea. Cum altfel sa evolueze un om care de la 4 ani aparea pe scena alaturi de parintii sai, Victoria Chaplin si Jean-Baptiste Thierrée, si studia magia, mima si vioara?

Spectacolul pe care avem noi sansa sa il vedem este al patrulea din cariera lui Thiérrée si este o reprezentatie solo a artistului. Recenziile il prezinta pe “Raoul” ca pe o demonstratie de teatru suprarealist care imbina circ contemporan, miscare, teatru si poezie.

Recenziile promit ca spectacolul se va ridica la cele mai inalte asteptari: in continua miscare, Thiérrée te surprinde in permanenta, dispare si reapare sau isi foloseste corpul in mod ingenios si uimitor. Sunt momente in care seamana cu bunicul sau, Charlie Chaplin, caruia se pare ca i-a mostenit simtul pentru umor fizic si vizual.

Pe scurt, din tot ce am citit despre piesa, pare sa fie o mare sansa pentru noi sa vedem pe scena din Bucuresti un asemenea spectacol! Reprezentatiile au loc pe 29.04, 30.04 si pe 01.05 (cu numai o zi inainte de ziua lui de nastere: artistul implineste 37 de ani pe 2 mai!) de la ora 20:00.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Suminona
  12/04/2011 at 6:25 AM

  Si vine si 4 mai 🙂

  • Reply
   andressa
   12/04/2011 at 11:21 AM

   @Suminona:
   …wise guy! 🙂 and by “wise” i mean “well informed” 🙂

 • Reply
  Suminona
  13/04/2011 at 1:11 PM

  secret 😉 suntem nascuti in aceasi zi 🙂

 • Leave a Reply