Diverse

ei nu sunt genul

In ultima luna am petrecut (prea) multe dimineti in sala de asteptare ale unui spital. De ce? Asa de curiozitate, voiam sa ma uit la oameni bolnavi.

Haha, m-ati crezut? Ce parere aveti despre mine?! M-am dus de nevoie, evident, cu o durere imposibil de diagnosticat. Intre timp, ca-n bancuri, durerea a trecut de la sine, desi eu inca astept rezultate de la analize si nici nu am luat medicamentele prescrise.

Si cum am stat eu asa, ore intregi, zile in sir, ca sa imi fac analize peste analize si sa imi spuna toata lumea ca nu se stie ce am, am observat ca oamenii se plang la televizor, pe strada si in autobuze, se plang ca sunt tratati urat, dar  la o adica atata cred ei ca merita. Cand au ocazia sa ia atitudine, tac malc.

La spital timpul are alta valoare decat, de exemplu, la serviciu pentru majoritatea dintre noi. La spital, “acum” putea insemna si peste o ora, iar “imediat” se intindea pe vreo 3 ore. Culmea relativitatii, in cazul meu, a fost “programarea de joi”: medicul m-a anuntat ca va fi vineri dimineata.

Se astepta mult la rand pentru ca, din ce am observat si din ce am auzit, in putinul timp pe care il au la dispozitie medicii si asistentele, mai beau si ei o cafea, mai stau de vorba si mai mananca un covrig, ca doar oameni suntem!, si oricum astia care stau la cafele sunt putintei si supraincarcati.

“Au plecat foarte multe colege”, povesteste o asistenta unui pacient din sala de asteptare. “Abia facem fata!”, se plange ea. Omul preocupat de motivul pentru care venise la medic, mai precis o sticla de 2 litri plina cu urina ce trebuia plasata la laborator, nu prea e atent. Din politete raspunde totusi intr-un tarziu: “Si dumneavoastra?”. “Nu, nu, eu nu sunt genul”, raspunde ea pretioasa.

De unde eu deduc ca  in alte tari asistentele danseaza la bara prin spitale, spre amuzamentul pacientilor. E si asta o metoda de a-i face sa se simta mai bine pe bolnavi. Ca altfel, ce putea sa insinueze doamna asistenta?

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Lucian
  25/01/2011 at 12:31 AM

  Overworked and underpaid.

 • Reply
  Bango
  25/01/2011 at 9:38 PM

  Ha! Ha! Ha! Imi place povestea ta!
  Imi aduce aminte de povestea cu cele trei schelete de la usa cabinetului lu’ Dom Doctor!
  Te rog sa mai scrii d-astea!!

 • Reply
  andrei
  26/01/2011 at 11:52 AM

  Saracii de ei ce ocupati sunt. Au si ei timp de o cafea, dar intre fiecare pacient venit probabil. Cel mai rau e sa ajungi prin spitale, tre sa ai nervii tari.

 • Reply
  RCA Ieftin
  27/01/2011 at 6:25 PM

  DA, tre sa ai nevii tari in spitale…mult prea tari.

 • Reply
  vega
  28/01/2011 at 6:12 AM

  cam toate asistentele doar asista. la bara o fac in timpul liber. astea sunt exceptii. si alea sunt cele mai bune. si oarecum destepte dar si dezinvolte ‘wild’ . tu cand te uiti macar cu interes la bara?

  off: este primul meu coment. sper sa nu fi jignit pe nimeni.
  imi place ca scrii super des.:)) cand scrii si nu ai nimic a spune e ca si cum ai vrea sa citesti o carte buna dar n-o gasesti.
  whatever. andressa! am vazut eu niste poze puse pe blogul tau. care esti tu?
  daca arati bine, adica ai corp superb si nu speri la un barbat fatalist =
  am luat-o razna.
  imi place de tine , orice moaca ai avea.
  ce vine din suflet fara fete si fete ascunse si probabilitati este inspre normal. ceva de genu’. nimeni nu mai e sincer si curat acum.
  kisses e cam mult, hugs iarasi. strangeri de mana!

 • Leave a Reply