Diverse

unica mea mama

Că am o singură mamă, se subînțelege. 🙂

Ce vreau eu de fapt să spun prin ”unică” este că e o persoană așa cum rar găsești în lumea asta. Este anost și clișeizat să spui că persoana pe care o admiri e propria ta mamă, dar nu mulți se pot mândri cu o mamă ca a mea și de aceea mă doare la bască faptul că e un loc comun. Dacă ați cunoaște-o măcar puțin, ați înțelege că nu e deloc banal ce spun eu despre ea.

”Am o misiune pentru tine”, cum i se spunea la telefon lui Tom Cruise în Misiune Imposibilă, așa îi spun eu mamei când am nevoie de ea. Îi spun repede care e urgența, să-mi cumpere ceva, să-mi repare ceva, să-mi aducă un meșter în casă, să îmi spună cum se lucrează în Excel, cum se completează hârtii pentru bancă, formulare pentru plata impozitelor, cum se calculează tot felul de chestii, cum se pregătește o plăcintă, cum se spune ceva în franceză sau în rusă sau, cel mai adesea, câți copii au nu-știu-ce actori, cum îi cheamă și unde s-au născut, pentru că ea știe tot!

Citește mult, se pricepe la orice și are răbdare cu toate. Și e foarte, foarte amuzantă, deșteaptă și cochetă!

Sigur, par o fiică îngrozitoare când spun doar cum mă ajută ea pe mine, dar adevărul e că și eu cred că o ajut eu pe ea uneori. Cred. Sau, na, cred că îmi voi plăti datoriile față de ea când voi avea și eu copii și voi încerca să îi ajut cât de mult pot.

Cu cât trece timpul și mă maturizez, cu atât îmi dau seama mai bine cât de importantă este ea pentru mine.

Vă scriu asta pentru că am primit o provocare în campania Unica de a povesti despre o persoană unică în viața mea. Vă învit și pe voi să vă faceți cont pe unica.ro și să îmi lăsați un mesaj despre oamenii importanți din viețile voastre.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Raluca T.
  18/12/2009 at 12:39 AM

  Imi aduc aminte de ea.
  Imi aduc aminte si de unele fragmente cu pisica si canapeaua.
  E o mama bestiala. Sa ramana la fel!

 • Reply
  andressa
  18/12/2009 at 10:03 AM

  Da, si ea isi aduce aminte de tine. Mereu ma intreaba “Ce mai face Raluca?” 🙂

 • Reply
  unu
  18/12/2009 at 6:54 PM

  Ce frumos!

 • Reply
  Paula
  20/12/2009 at 8:31 AM

  The way you talk about your mom warms my heart. I feel the same way about someone very dear. 🙂

 • Leave a Reply