Diverse

despre cei care nu te plac

Dacă își spun că ești antipatic(ă), ce zici?

Îți garantez că sunt în trecutul tău sau în jurul tău oameni care te pot desființa. Ești nesimțit(ă), superficial(ă), prost(proastă). Ceva cu siguranță nu le convine. Poate că îi zgărie pe creier vocea ta, pur și simplu, și nu pot asculta ce spui, oricât de inteligent ar fi, preferă să te evite sau să te înjure de câte ori deschizi gura; poate că la un moment dat ai avut o idee mai bună decât ei la școală sau la serviciu și din cauza asta tu ai primit toate laudele sau poate că i-ai frânt inima persoanei care le frânsese lor inima – nu poate fi plăcut să plângi după cineva care plânge după altcineva.

Oricine ai fi și orice ai fi făcut, cineva acolo te urăște.

Întrebarea e: dacă știi că n oameni te plac și n oameni nu te plac, la care te gândești mai mult?

Ești mândru de cei care te apreciază sau mori de ciudă că unii te antipatizează și te gândești cum să faci să le demontrezi că se înșală când te cred infect?

Noi toți putem împărți oamenii care ne cunosc (sau care abia dacă ne cunosc) între cei care ne simpatizează și cei care ne antipatizează. Cu cât ești mai dat dracului, cu cât ești mai ambițios, cu cât ai mai multe păreri exprimate, cu atât mai mult vei călca pe coadă alte persoane, cu cât ești mai muncitor, cu atât mai mult îi vei enerva pe leneși (you’re making us look bad!), dimpotrivă, cu cât ești mai leneș, cu atât mai mult îi vei enerva pe cei muncitori (din cauza ta rămânem în urmă!)

Când intri în clubul iubitorilor de cîini, te inscrii fără să vrei în cel antipisici. Când ești pro Băsescu ești anti Geoană și invers.

Când părăsești pe cineva ești categoric un om infect.

Truisme, nene, dar unii sunt încă șocați să afle că nu pot face pe toată lumea fericită și nu pot astfel deveni Miss sau Mister Popularitate.

Ieri îmi spunea cineva că nu-știu-cine nu mă place ca și cum aș fi fost condamnată de acte împotriva umanității. Și dacă alții mă plac ce înseamnă? Este asta un indice al calității unei persoane, popularitatea sa?! Trebuie să adunăm cât mai multe voturi de simpatie ca să avem conștiința împăcată?

Nu contează de fapt și de ce unii oameni nu ne-ar da votul lor? Că una e să nu te placă cineva pentru că ”nu-mi place cum se îmbracă” și alta e să nu te placă cineva pentru că ”mi-a furat portofelul”.

Și la fel de important e dacă simpatia altora se bazează pe faptul că știi să te asortezi sau pe faptul că i-ai ajutat la nevoie.

Dar cine contabilizează așa ceva? Unde e lista cu fapte bune și fapte rele și cine dă definițiile acestor termeni?

În fond, noi înșine trebuie să fim președinții propriului fanclub, noi trebuie să fim mândri de sine, mulțumiți, împăcați. Și dacă în același timp putem șă-i facem și pe alții să ne placă, foarte bine. Dacă nu, ne descurcăm.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Laly
  25/11/2009 at 11:09 AM

  Bad karma, cand cineva nu te place e in general ceva personal 😀
  Prea putine sunt antipatiile fara motiv.

 • Reply
  andressa
  25/11/2009 at 11:26 AM

  motive exista, dar cat de serioase sunt ele?
  eu cred ca multe sunt asa, de atmosfera.

  cum ar veni, ”niciodata nu mi-a placut de Cutare, prea se crede destept”. ce inseamna asta? mie mi se pare ca nu inseamna nimic.

  eu personal stiu sigur ca trezesc antipatii, sunt greu de placut, sunt distanta, rece cu multa lume, greu ma imprietenesc cu oamenii, sunt cinica, directa si in general nu-mi exprim emotiile (vezi postul ”oh”).

  totusi n-am facut rau nimanui, fac tot ce pot pentru prietenii mei la nevoie, imi cer scuze cand gresesc si dau buna ziua la lume. ar trebui sa consider o problema ca nu multi mi-ar ridica o statuie?

  eu nu vad asa lucrurile. cred ca e loc pentru toata lumea.

 • Reply
  Suminona
  25/11/2009 at 12:56 PM

  Hehehe … esti prea directa nu sti sa iei prin invaluire .. esti prea naiva … nu sti sa cedezi la ideile tale in favoarea altora “importanti” , nu socializezi cu prietenul prietenei … sau mai stiu eu ce .. si asa mai departe .. interesant nu ? motive banale si practic care nu ar trebui sa conteye … insa cind esti prea cinstit atunci calci cite un “jmecher” pe teritoriu si atunci se fac “greselile fatale ”
  Tu sa dorimi linistita si in rest nu prea conteaza , cei care ti-s aproape tot asa vor fi , si apoi “te nasti in curu gol , si mori in curu gol , si viata e prea scurta sa mai porti si cuiva pica “

 • Reply
  cristina
  25/11/2009 at 5:39 PM

  Eu imi faceam problemele astea cand eram prin generala. Nu stiam ca mai sunt persoane majore care sa dea importanta acestor lucruri…cel putin nu persoanele mature din ziua de azi!

  • Reply
   andressa
   25/11/2009 at 7:39 PM

   @cristina:
   o, ai fi surprinsa sa afli cati se framanta din cauza asta. adica eu cunosc o multime de oameni tristi pentru ca nu stiu cine a zis nu stiu ce…

 • Reply
  madMe
  25/11/2009 at 9:32 PM

  Motivele de antipatie.. o grămadă se găsesc de către cei din jur, de la invidie până la motive justificate.
  Eu sunt absolut convinsă de existenţa persoanelor care nu mă plac, şi a crede că poţi să împaci pe toată lumea este o mare dovadă de naivitate.
  Şi totuşi toţi încercăm asta în felul nostru, mai mult sau mai puţin conştient.

 • Reply
  Paula
  26/11/2009 at 4:58 AM

  Ne defineste cel mai bine ceea ce credem noi de noi insine. Popularitatea nu inseamna nimic. De multe ori am fost surprinsa sa vad ca oamenii de care se vorbea intr-un fel, mi-au facut cu totul si cu totul alta parere cind am ajuns sa-i intilnesc.
  Mie imi plac la nebunie oamenii care gindesc pentru ei insisi. Majoritatea copiaza, sau pretinde… Be who you are and try to be a good person…the rest is irrelevant.

 • Reply
  crin
  26/11/2009 at 1:10 PM

  depinde de mediul in care traiesti, si mai ales cu ce te ocupi. 🙂

  Ex: ca medic, popularitatea = pacientura.
  Ex: student – you don’t give a fuck
  ex: studenta la medicina, fiica de medic – I don’t give a fuck (greseala? da, pentru ca cercul se inchide -> pacientura -> income.) Deci? sa ne pese ce se spune?

  I still don’t give a…
  Energie inutil pierduta, cine ti-e prieten te ia asa cum esti. Antipatic, antisocial, sarcastic, stapanul gafelor…

 • Reply
  MademoiselleBP
  26/11/2009 at 7:14 PM

  Exista putine persoane care conteaza daca ma plac sau nu, in rest nu ma agit pt chestiile astea.
  Legat de motive inventate pt care cineva nu te place imi permit sa relatez o intamplare: O persoana foarte draga mie, care facea parte din viata mea de multi ani, in urma unor divergente s-a trezit ca nu ma mai place. Brusc? Nu. Textul a fost ceva de genul “Iti amintesti cu 2 ani in urma cand ai facut cutare lucru? pe mine m-a deranjat foarte tare” sau “Acum un an nu mi-a placut recatia ta la x faza”…ati prins ideea. Now how stupid is this? Motive reale? frustrare acumulata de x ani…

 • Reply
  cuvintre
  11/12/2009 at 6:42 PM

  Imi place atit de mult articolul asta, ca ma declar invidioasa ca nu mi-a venit mie ideea de a-l scrie inaintea ta 🙂 E genul ala de exprimare care te face sa spui: da, da, asta gindeam si eu, asta vroiam si eu sa zic! Genial! Mai vin pe aici!

 • Leave a Reply