Diverse

Forever Young

Tudor Chirila mi-a pasat o leapsa acum ceva timp. Imi cerea sa raspund la intrebarea: Care ar fi cele trei momente la care ai vrea sa ai acces pentru tot restul vietii?”

Mi-ar placea sa am dreptul la mai multe, pentru ca mi-e greu sa ma decid. Si mi-ar placea sa pot folosi si niste Jolly Jokers, sa rezerv spatii pentru momente pe care urmeaza sa le traiesc. Sa zic “momentul in care imi voi vedea pentru prima data copilul” 🙂 Imi poti magina ca va fi deosebit. Dar regulile sunt reguli! Asadar…

1. Noaptea in care i-am cerut Testosului sa-mi spuna o poveste ca sa adorm. El s-a scuzat pentru ca nu e priceput la cuvinte, ca nu-i Seherezada, dar mi-a recitat un contract cu “subsemnatul”, “domiciliat in”, articole si clauze si mi-a placut la nebunie pentru ca oricum nu voiam decat sa-i aud vocea pana ce adormeam. (Legat de el sunt multe, multe momente, dar alea nu se povestesc.)

2. Oricare adunare de familie de Pasti sau de Craciun, la matusa mea, din ultimii ani. Ne adunam toti, de la cea mai mica – adica eu, la cea mai mare – adica mamaie, mancam, beam si vorbeam tare. Ma uitam prin cartile unchiului si prin parfumurile si bijuteriile matusii. Unchiul meu imi dadea sa gust din cea mai deosebita bautura pe care o avea, de obicei whisky (de mica imi placea alcoolul hihi). Ma incalzeam de la bautura si ma lua somnul de la atata mancare. Cand plecam ma trezeam din nou, de la frig, pentru ca mergeam pe jos pana acasa, stateam la doar o statie de tramvai distanta. (Acum stau la casa mea, la o statie si jumatate! cam 15 minute pe jos…)

3. Zilele in care mama ma lua cu ea la serviciu. Pentru ca in fiecare dimineata cand pleca doar ea, (eu aveam mai putin de 10 ani) o auzeam cand incuia usa si tasneam din pat, alergam la usa si bateam cu pumnii in ea, strigand “mama, nu pleca” si mama se intorcea de la lift si incepea sa planga de dragul meu si plangeam amandoua. Eu “mama, nu pleca”, mama ” trebuie, mami, sa plec la serviciu, dar vin repede…” si apoi eu ii spuneam “sa ma suni, sa vii repede si sa imi aduci ceva” si mereu era asa. Ma suna de cateva ori de la serviciu, o sunam si eu 🙂 venea pe la 3 – 4 si imi aducea mereu cate ceva (un pix, o bomboana, ceva…).

Dar in zilele in care ma lua cu ea la serviciu, asta se intampla de cateva ori pe an, era sarbatoare. Chiar daca ne trezeam pe la 5-6 si strabateam orasul cu 3 mijloace diferite de transport in comun (intai tramvaiul 35, apoi nu mai stiu ce troleibuz si inca ceva…). La intreprinderea uriasa eram o vedeta, toata lumea de la mama din departament stia ca sunt fata lu’ mama. Toti se jucau cu mine, ma lasau sa bat la masina de scris, sa ma uit prin creioane si imi cereau sa le desenez (specialitatea mea era la un moment dat sa desenez copaci cu scorburi si in alta perioada “tate mari si tate mici” :))) ceea ce pe oamenii mari, inclusiv pe mama, ii lasa cu gura cascata haha!). Mama ma lasa cu diversi colegi cat timp isi vedea de treaba, cu Rodica sau cu Florin (Florin avea mustata, inca imi amintesc) si mie imi placea de ei la nebunie. Intodeauna m-am simtit foarte bine intre oamenii mari, nu mi-era “rusine”, cum se spune despre unii copii care parca intra in pamant in fata adultilor.

Si ar mai fi multe, multe momente in care am fost foarte fericita si pe care le-as retrai la nesfarsit, dar am ales trei, cum mi s-a cerut.

Dau si eu mai departe la Catalin, Dani si Vlad.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  T0p D0g Reloaded » Forever Young and stuff
  05/12/2008 at 5:37 AM

  […] I have also discovered Zachari Logan. On his MySpace, Kate Bush with Army Dreamers almost made cry. I have no idea what she is singing about, it’s her melody that makes me feel, well, like when I was listening to her complete collection, on CD, borrowed from Man. Which reminds me I have been tagged. […]

 • Reply
  monsoux
  05/12/2008 at 5:34 PM

  wow, ai ping track back sau cum se numește? Fantastic!

 • Reply
  carioca
  05/12/2008 at 10:22 PM

  multumesc pentru postul asta. asa si eu cu mama mea. doar ca ea a plecat, de tot. si mai am acces la moment doar in amintire. PS: dupa o vreme, iubirea-ti tine loc de tot si toate.

 • Reply
  MarVerde
  08/12/2008 at 8:25 PM

  si cum ar zice Despot. cum cate lucruri? 3 in p… mea!

 • Leave a Reply