Diverse

Zero zero

Ieri pe la pranz, pe Realitatea TV, urmaream niste stiri despre procesul de adoptie in Romania. Statistici, interviuri, exemple. Deodata pe ecran apare cu galben: “BREAKING NEWS”. “Dumnezeule!”, zic. Pana aici mi-a fost! A murit Papa sau Madonna, ceva grav ne va zdruncina existenta. Deschid ochii mai bine si citesc: “Daniel Niculae va fi titular in meciul nationalei cu Franta!” Hm. Orfanii au luat o mica pauza pana ce stirea de interes national a fost explicata de prezentatoarea vizibil emotionata de imaginea lui Daniel Niculae pe teren si apoi stirile au continuat.

Pe Antena 3, in mijlocul jurnalului, aflam ieri ca Piturca pregateste o tactica prudenta cu n fundasi si m varfuri. La stirile sportive aceste titluri se reiau, ceva mai apocaliptic insa.

Imi place sa-mi imaginez bunicute ascultand stirile si intrebandu-se ingrijorate daca Piturca e noul presedinte sau daca a intrat in turul doi pentru primarie si acum isi face campanie desantata. Si mai ales “Cine-i, maica, Malouda?” Dar hei, imi imaginez asta ca sa ma amuz, nu vreau iau bunicutele ca etalon pentru nivelul de accesibilitate al stirilo. Ca asa, mai bine desfiintam stirile si bagam o emisiune despre mileuri.

Sa revin totusi la aceste grozave stiri de interes national. Euroisteria 2008 ma face sa ma simt membra unei familii in care de un an cel mai important punct de pe agenda de discutii este ca ala micu’ a lu’ cumnatu’ termina clasa a opta. Si pan’ la gradul trei, toate neamurile s-au mobilizat in cautare de meditatori, culegeri rare si excelente.

Toata lumea sta pe telefoane, la curent fiind cu bibliografia mai ceva ca ala micu’, vor sa stie daca la romana a mai avansat, daca i-au iesit ecuatiile la matematica, se infurie din cauza sistemului (“Dezavantajaza copilul!”) si a Ministrului (“Un idiot!”), culeg marturii de la altii care au terminat clasa a opta in ultimii ani. In fine, toata lumea cocoloseste odorul care reuseste cu succes si multe incurajari sa treaca clasa. Nu chiar printre primii, poate chiar in capatul inferior al listei de absolventi, dar orisicat! A muncit, saracu’! Si a reusit in ciuda nedreptatilor.

Trebuie sa-mi iau televizor pentru aparatamentul meu, dar zau ca nu regret ca nu mi-am luat plasma la promotie de suporter. Am sentimentul ca n-o sa-mi faca tricolorii cinste. Cel putin nu anul asta.

ps: faptul ca stirile sportive in ultima saptamana au eclipsat orice alt subiect imi aduce aminte de o vorba a lui Costi Ionita in cel mai recent Apropo TV: “Ghinionul lui Sistem a fost ca in ziua in care ei au terminat Eurovisionul, au fost eliberati si jurnalistii rapiti!” Bine, Costi! Zi-le tu! Intr-adevar, mare ghinion. Cam asa si cu Oprescu si Blaga sau cu familia regala – ghinionul lor.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Carina
  10/06/2008 at 1:29 PM

  Pe mine m-au disperat bloggerii. 90% dintre cei pe care ii urmaresc au scris cel putin un post despre meci. Altii au analizat si celelalte partide. Dar in parte e normal sa fie asa. E fotbal si stim cum reractioneaza lumea la fotbal. E nationala. Si e Euro. Dupa multa vreme Euro si cu romani 🙂

 • Reply
  Paula
  10/06/2008 at 3:34 PM

  Asta am remarcat si eu de ceva vreme – pentru Realitatea TV mai orice reprezinta Breaking News. De fapt orice stire neasteptata, fara a tine cont de relevanta si numarul de oameni pe care ii afecteaza. Au decazut mult. 😀

 • Reply
  andressa
  10/06/2008 at 4:13 PM

  Carina,
  da, Euro e un eveniment important pentru toata lumea. De fapt, orice competitie sportiva intre tari motiveaza oamenii sa cante, sa zbiere, sa indure frig si ploaie si sa cante imnul. Si tot e ciudat sa auzi atat de des despre fotbal, nu? 🙂

  Paula,
  cred ca e valabil pentru toate posturile.

 • Reply
  pampam
  10/06/2008 at 4:23 PM

  off, ce tare… ur back >:D<

 • Reply
  Carina
  10/06/2008 at 5:37 PM

  Ciudat? Stresant :)) Dar uneori e chiar amuzant, mai ales ca eu privesc destul de din exterior. Nu prea ma pricep, dar ma bucur cand aud ca e “de bine”

 • Reply
  Suminona
  11/06/2008 at 9:41 AM

  ehe…. daca s-ar putea sa primim si noi ceva de dupa fotbalul asta…. ca inafara de de mandrie prost intaleasa si nervi…. nu ramanem cu nimic…. oricum trece tot … si se va gasi din nou ceva de genul ‘elodia’ ca sa domine stirile ca deh… de alceva nu se poate “stiriza”
  bleah…

 • Reply
  Securisti prostovani anti-moldovani « Pur si simplu
  11/06/2008 at 2:46 PM

  […] din toate punctele de vedere, ne estimam o crestere de peste 6% a PIB daca ne-ajut Dumnezeu, facem breaking-news pentru Malouda, si ne saturam de Romania noastra democrata din cauze destul de serioase, pe scurt – in timp ce noi […]

 • Reply
  marian
  14/06/2008 at 6:38 PM

  zi-ne si noua, cinstit, cu ce te ocupi? am gasit blogul asta in prosport, si cam am impresia ca faci bani din fotbal. daca asa e, e mai mult decat urat ce ai scris aici!

 • Reply
  Gabi Nistoran
  16/06/2008 at 9:10 AM

  sunt mai multi oameni interesati de “nationala” decat despre exemplele care spui tu ca ne-ar fi zdruncinat existenta. uita-te doar cati s-au dus la vot in mediul urban.

 • Leave a Reply