Diverse

Recuperatorii

Ma intreb daca toata lumea incearca sa recupereze in fiecare relatie toate momentele de singuratate, de regret, de indoiala din trecut.

Ii spuneam unui prieten fericit langa noua lui iubita sa aiba grija sa o rasfete, sa aiba grija de ea, sa-i arate ca o iubeste, sa nu cumva sa o lase sa se indoiasca de sentimentele lui. Sa o faca sa se simta iubita. Dar nu avea nevoie de sfatul meu. Investea in relatie toata patima acumulata in ani de zile de suferinta si ii daruia la propriu si la figurat tot ce avea.

Asa fac si eu. Si de fiecare daca cand iert o greseala ma gandesc ca schimb cursul unor amintiri vechi de cand lumea.

De fapt, nu depinde trecutul de prezent. Poate doar viitorul. Dar nu asa cum as vrea. Adica viitorul nu poate fi mituit cu indulgenta si entuziasm. Ori e, ori nu e.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  bastylica
  19/02/2008 at 4:39 PM

  fiecare incearca in urmatoarea relatie sa fie altfel, sa schimbe ceea ce crede el ca nu a fost bine chiar daca se inseala. multi gresesc aducand adesea in discutie fraza: “cu cealalta prietena am fost acolo./ cu ea faceam asta/ ea facea mancare foarte buna” etc. cred ca asta e cea mai mare greseala pe care o poate face un om intr-o relatie noua, discutand foarte mult despre cea veche.

 • Reply
  L.
  19/02/2008 at 4:54 PM

  I’m a bad girlfriend!
  Sunt atat de fericita de relatia actuala incat tin ca totul sa fie perfect. Si cand, la momentul sondarii trecutului, am aflat ca my bf a avut o relatie de lunga durata acum ceva timp, sfarsita cu traume de partea lui (pentru ca ea era o bitch, dooh!), au urmat cateva zile de “ancheta”. Ce facea ea? Ce nu facea? Cum era? Cum nu era? Dar eu cum eram? Dar eu cum nu sunt si ar trebui sa fiu? Dar de ce? Dar de ce nu?
  Si, cu cat mi se repeta ca e ceva din trecut, care nu mai are nicio importanta, cu atat intrebam mai aprig. Pana intr-o zi, cand… m-am oprit.
  Si nu am mai intrebat nimic. Pentru ca nu vreau sa ma compar si nu vreau sa ma compare. Decat, bineinteles, de bine.

 • Reply
  Octavian
  19/02/2008 at 5:16 PM

  Eu sunt profund fascinat de oamenii care au ales sa renunte la orice fel relatie sentimentala, oamenii care au decis sa devina o masinarie.

 • Reply
  maria
  19/02/2008 at 5:24 PM

  mie nu imi iese. mereu repet aceeasi greseala si ce este si mai rau nu iert.:D

 • Reply
  Alexandru
  19/02/2008 at 5:56 PM

  Offtopic: Lucian Lipovan te citeaza in ProSportul de azi. 🙂

  “Adorabilul Chivu

  Îmi place sa-i zic „Cristicel-mai-adorabil-fotbalist” de când o vedeta din .ro, http://www.andressa.ro, l-a numit asa.”

 • Reply
  Vera
  19/02/2008 at 8:08 PM

  …multi oameni fac greseala sa traiasca in trecut sau prea mult in viitor……….eu am o vorba…..daca ma uit cu un ochi la trecut si cu unul la viitor, o sa ajung sa ma uit crucis……asa ca am decis sa traiesc in prezent….acum…aici….si sa ma bucur de fiecare clipa traita ca si cum nu ar mai exista nici un ….dupa……
  De multe ori, adica 90% din timp reusesc…..dar cel mai important lucru este sa fii impacat cu tine….si sa te placi…..restul vine de la sine….dar e numai viziunea mea asupra vietii……

 • Reply
  Sir Alex Ice
  19/02/2008 at 9:14 PM

  Daca s-ar lasa iubite…

 • Reply
  Andrei Monciu
  25/02/2008 at 1:30 PM

  Ii fain sa ai pe cineva caruia sa-i oferi tot ce ai mai bun, greseala se face atunci cand ai prea multi carora sa tot dai ce ai mai bun. Cu cat ai mai multi “fosti” cu atata calitatea cu noul va scadea. De aici rezulta parerea mea ca ii mai bine sa ai de recuperat mai putine greseli din trecut ca sa ai un viitor mai placut

 • Leave a Reply