Uncategorized

Cum mi-am petrecut canicula

Dupa “Ce faci de Revelion?” si normalul “Ce faci de Pasti/Craciun?“, au urmat memorabilul “Ce faci de Eclipsa?” si, nu-i asa?, “Ce faci de Integrare?“, un Revelion unic ce trebuia petrecut corespunzator.

Acum uram un calduros bun venit in vocabularul nostru intrebarii “Ce faci de canicula?“, intrebare pe buzele uscate ale tuturor in ultimul timp.

Sa stam sa numaram de cate ori ni se spune la stiri ca e canicula? Nu ne ajung degetele de la toate membrele, chiar daca luam o singura stire! Vorba lui Fry, stirile de la ora 17:00 au acaparat si Realitatea (parafrazandu-l pe Fry, ziceam, luati de-aici link la postul cu pricina). Cred ca mai concis ar fi ca, in loc de multe stiri despre caldura cu titluri sugestive (“Romania se topeste”, “Canicula ucide”), sa fie o singura stire cu totul “O sa murim cu totii!!!!!” iar stirea sa sune asa: “O sa murim cu totii in chinuri groaznice, nu avem scapare, impacati-va cu ideea. Acum stiri externe…”

Teoria mea este ca am murit deja cu totii si asta e iadul – cum altfel ne putem explica faptul ca Nastase se intoarce in politica precum ala rau lichid (T-1000) din Terminatorul in partea a doua a filmului omonim,  iar la concerte se moarte de sete ca in desert – dar deocamdata numai eu m-am prins ca apocalipsa a trecut si nu am fost nici unul pe faza. Peste ceva timp (cand o sa va prindeti ca Patrick Swazye ca numai Whoopi Goldberg va intelege) o sa rad de voi si o sa strig: “V-am zis eu!”

O cunostinta deosebit de sadica imi spunea alaltaieri apropo de temperaturile ingrozitoare din luna lui cuptor din anul curent ca i se pare ca aceste conditii vitrege de viata instituie un fel de selectie naturala: “fie ca cel mai hidratat sa supravietuiasca” e totuna cu “survival of the fittest”. A venit deci toropeala sa ne scape de pensionari, deoarece aceeasi persoana spunea ca aia mici trec de febra fara probleme, singurii afectati de caldura ramanand batraneii. Sadic, nu gluma.

De cate ori am spus canicula? Of, ma tem ca nu pot concura cu un buletin de stiri! E cald, doamnelor si domnilor. Si nu stiu ce faceti voi, dar eu imi petrec canicula, pe cat posibil, la umbra.