Alex , pregateste un icon cu o shaorma pentru Geokeo! A new restaurant is in town: Emmi!
In ultimii ani, multe firme si-au incercat norocul pe locul acela. Pe vremuri, acolo se intindea falnica o uriasa Librarie-papetarie. Din acel loc mi-am luat prima papusa aproape-Barbie si primul elefantel cu apa (un fel de pistol cu apa preistoric), dar si trei pixuri identice pe care le-am folosit la examenul de admitere. Anii au trecut, vanzarile librariei au scazut, iar chiria a devenit probabil greu de platit. Mai bine de jumatate din librarie a devenit disponibila pentru dornicii de investitii.
Acum cativa ani, Papa Bun a fost unde e acum Emmi. Papa Bun avea ceva extraordinar: sosul casei. Nemaipomenit. Si Pizza Papa Bun era delicioasa. Dar, cum cartierul Iancului nu e chiar Beverly Hills, bietul Papa Bun a devenit locul de facut veacul pentru baietii de baieti. Eu am incetat sa mai intru in fast-food: era vesnic prea mult fum acolo si senzatia era ca daca cereai un hamburger, intrerupeai o secventa din The Godfather – stateau toti dubiusii la sfat, unii doar ca sa-i apere pe altii, se amenintau, negociau. Prea periculos pentru un om infometat.
Papa Bun si-a inchis bucataria si portile, nu stiu nici acum de ce. Banuiesc insa ca au scazut vanzarile din cauza golanilor de tip atarnache.
Au mai incercat si altii. De exemplu, Shaorma King. E amuzant insa sa vezi cum se lucreaza luni de zile la re-renovarea unui spatiu pentru un restaurant cu o viata de doua luni… Shaorma King a renovat mai mult decat a vandut. Si-au facut si ei peretii in culorile lor, rosu si galben, au adus mobilier, au instalat aparatura sofisticata de preparat sandvisuri si au deschis pravalia. Am mancat de doua ori acolo, de doua ori m-a durut burta de parca mancasem cuie. Neeeext! Mai bine mancam la 2 minute mai jos unde, desi se zvoneste ca nu se spala aia pe maini, ca umbla sorocei printre lipii si alte povesti cu monstri, macar are gust bun tot si nu ma doare nimic!
Dupa Shaorma King a urmat Emmi. Actualul Emmi. Au renovat si astia, dar nu au modificat prea mult. Pesemne ca Shaorma King aveau know-how-ul prepararii si servirii mancarurilor, dar le lipsea managementul! Sau ingredientele? Taraba in spatele careia se infasoara lipiile e tot acolo, culoarea predominanta e tot rosu. La intrare, sta maret un meniu pentru uriasi. Il vezi si de vizavi! Acolo gasesti insiruite diverse tipuri de shaorme: mica, mare, de pui, de vita; hamburgeri; pizze, mancaruri alese: zacusca, ghiveci, conopida. Imi e clar ca Iancului e condamnat sa gazduiasca doar fast-food-uri si nici un restaurant cu specific ardelenesc. Macar au zacusca!
Intru in micul spatiu cu o bucatarie in vazul lumii in partea dreapta si cateva mese in fata. Sunt intampinata de un domn brunet, cu mustata, imbracat intr-un fel de halat alb cu sigla “emmi” si tichie asortata pe cap: “Buna ziua! Bine ati venit!”
Faceam un pas important. Testam noua pravalie. Cineva ma intreba de curand: “Mancam aici? O fi bun?” si am raspuns cu grija materna: “Nu mancam aici, nu am testat inca locul!” Poate mi se face rau, trebuie sa stiu ce recomand! Eram foarte atenta la loc asadar.
Mi-a placut ca m-a intampinat cineva. L-am intebat bine dispusa: “Ce aveti bun?” si el, cu accent turcesc sau arabesc, a exclamat, indicand platourile ce aratau imbietor: “Tot! Tot este proaspat, foarte, foarte bun!” Si il credeam ca e proaspat. Doar abia au deschis! Sa fi adus mancare veche din alta parte pare putin probabil. Asa ca mai am doua saptamani in care sa cred ca mancarea e cvasi-proaspata!
Mi-a facut un mic tur: “Avem leguma (sic!), ghiveci, conopida, shaorma de pui, de miel…” – “De miel?”, il intrerup eu. “Da, de miel.” “Dar afara scrie ca e de vita!” Domnul imi explica: “E cu vita si cu miel. Amestecat!” “Amestecat? Atunci asta vreau!”
Foarte amabil, ma invita sa ma asez: “Stati sa serviti.” Dar ii spun ca vreau la pachet si astept pe un scaun inalt, ca la bar. Ghidul meu in ale gatronomiei turcesti imi transmite comanda celor doi bucatari: “O shaorma de miel la domnisoara!” Printre sosuri si carnuri se plimbau, cum spuneam, doi indivizi, in aceeasi uniforma alba cu tichie: cei doi bucatari. Unul, inalt, slab si blond, imi aducea aminte de shaormarul de pe langa biroul meu. Parea sa fie ma degraba jucator de WoW decat angajat de fast-food, dar a facut o treaba buna amestecand toate cele, mie mi-a placut foarte mult. Celalalt bucatar este mai mic de statura si brunet, iar din cand in cand mai discuta intr-o limba straina cu celalalt domn brunet.
Cat timp shaorma a fost pregatita, am analizat conopida pane, puiul shanghai (ceva ce nu lispseste din nici un fast-food care se respecta!), desertul exotic (chiar asa se numea) – toate expuse ca intr-o vitrina – si am fost convinsa ca trebuie sa incerc si alte lucruri, dar incep prudent cu specialitatea casei.
Shaorma mica a costat 7 lei. Raport calitate, cantiate, pret – excelent! Bila alba vine de la altceva: in punga cu shaorma mi-au dat un servetel parfumat in ambalaj cu “Emmi”. Unde ati mai pomenit asa ceva? Servetele normale si servetele parfumate personalizate! Servetelul mirosea si foarte bine. Am mai primit in punga si un pliant cu poze cu cei doi care vorbeau, spuneam mai sus, in alta limba si cu un accent dragalas in romana si poze cu, nu-i asa?, mancare!
Shaorma a fost excelenta, serviciul foarte bun (m-au intrebat de doua ori daca vreau “cudetoate”) si dau servetele parfumate!
Ca atare, daca treceti prin Iancului, va recomand sa dati o fuga pe la “Emmi”, Sos. Iancului nr 7, sector 2, telefon 256 94 26 sau… Doua numere de mobil copiate intocmai de pe pliant: “Nuri Usta: 0726 788 162” si “Şukru Usta: 0726 121 101” (o insemna livrare la domiciliu? cine stie?)
Sa aveti pofta! 😀
23 Comments
Catalin
14/09/2006 at 4:17 PMAi uitat disclaimerul ca nu ai actiuni la Emmi SA. Si pe cel cu shaormele bune trecute nu garanteaza shormele proaste viitoare. 🙂
Jokin’, stim ca tu o sa iti faci un restaurant ardelenesc cu varza a la Cluj si alte bunataturi de soi.
Mi-ai adus aminte de sosul ala de Papa Bun – chiar era misto cu condimentele alea, un pic acrisor. Cand ajung prin Iancului o sa imi iau si o shaorma d-asta amestecatacudetoate.
emi
14/09/2006 at 5:09 PMhm… si sa-nteleg ca acum ai destui bani pentru aparatul ala foto mult visat? 😛
Alex
14/09/2006 at 5:28 PMTrebuie incercat si localul asta si apoi bombardam cu opinii
tuvia
14/09/2006 at 5:58 PMhow cute!astia 2 turci se recomanda a fi “usta”, adica maestru-bucatar…asa o fi 🙂
AlexB
14/09/2006 at 6:01 PMCu alte cuvinte e pe aici? 😉 http://geokeo.com/addresses/show/68962
patric
14/09/2006 at 7:40 PMSaorma ca saorma, da’ eu m-am indopat cu vita cu cartofi de la ei, si e bunaaaaaaaa…. Si restul chestiilor sint dementiale. Si sint si la doua minute de mine.
andrei
15/09/2006 at 6:23 AMla orizont..in dr taberei..maverick ii zice..shaorma mica e 12 lei dar e mare..shi iti da un servetel parfumat,servetele inscriptionate cu maverick,shi un pepsi la 0.33..pepsi-ul nush daca e sigur inclus in pret…dar park da:d..shi btw shaorma e ff buna..shi t saturi cnd ajungi la 75%..
licuriciu
15/09/2006 at 10:12 AMla maverick este inclus in pret cutia de pepsi.te saturi dintr-o saorma mica.iar cea mare,nu ai cum sa o termini.
Andrei Rosca
15/09/2006 at 10:36 AMAndreea, te omor! Stii despre ce voiam sa scriu astazi ? Ai ghicit! Despre EMMI 🙂
Nu puteam sa scriu cat ai scris tu dar oricum… Si pe mine m-a impresionat placut pliculetul cu servetel. M-am oprit in mijlocul strazii si ma uitam la el. Nu imi venea sa cred. Adica, frate, astia chiar stiu ce fac… Si shaorma de pui e super buna! Am testat eu.
Apollinaire
15/09/2006 at 12:32 PMDin cite stiu eu, Usta inseamna mester, maestru si/sau bucatar. Celelalte doua or fi numele oamenilor 🙂
sin
15/09/2006 at 8:11 PMam luat si eu azi de acolo… ca tot i-ai facut reclama. unele bucati de carne de pui din shaorma erau foarte vii. in rest pare destul de ok locul ala.
ago
16/09/2006 at 3:55 AMrecomand shaorma de la giani… miam miam
Alex
29/09/2006 at 8:42 AMlocul e ok, serviciul e rapid, shaorma bunicica, dar din pacate, in shaorma mea am gasit ditai osul de pui…nu se compara cu shaorma de la kogalniceanu din statia de masina…e 10 lei shaorma mare si e monstruoasa..
Io
29/09/2006 at 12:49 PMAm trecut de multe ori pe langa emmi dar nu prea ma tragea ata sa intru, din cauza fast-food-urile anterioare… dar mi-ai facu pofta si maine ma duc sa-mi iau si eu de la ei ceva… 10x for the review :))
Andrei Rinea
12/09/2007 at 3:32 PMLa EMMI mananc si eu destul de des si chiar stau langa ei (la vreo cateva blocuri).
Recomand!
PS : Ce imi place e servirea impecabila si nu dau niciodata (pentru ca nu mi se baga “sula in coaste”) bacsis de nevoie.
Ruxi
09/10/2007 at 1:25 PMAm mancat si eu de la Emmi, pentru cei care vor senzatii tari recomand mancarica din carne de miel si vinete. Nici prea picanta dar nici dulce dupa cum afirma domnul bucatar.
Enjoy
sym
02/02/2008 at 11:25 PMserios e cel mai bun k doar lucrez acolo incearcati si o sa vedeti k o sa va placa….bineinteles cui ii place bucataria turcesca…
koko
31/07/2009 at 8:47 AMshaorma de la emmi este beton> mai ales vanzatoru sexi cel cu cercel este foarte serviabil> recomand sa mancati acolo
koko
28/08/2009 at 10:30 PMam vazut o mancare> cred ca este de miel< foarte buna. baiatul de la shaorma e misto rau. cel cu cioc. e tare bun. si nu ma refer la shaorma….
koko
04/01/2010 at 6:55 PMnu stiu care e treaba dar nu am mai vazut shaormarul care era cel mai tare> treceam sa iau shaorma special pentru el”” sper sa se intoarca>
koko
13/01/2010 at 9:03 PMdomnul nicu? am inteles ca asa va cheama> va rog chemati shaormarul cel vechi e cel mai tare. si cel mai sexiiiii.
koko
16/01/2010 at 2:59 PMdomnul nicu,va pierdeti din clienti cu vanzatorii pe carei aveti.totusi va rog sa angajati,mai ales shaormari cum ati avut. cel mai tare era baiatu cu cercel.
Ilisanu
07/03/2010 at 10:54 AMRecomand din toata inima. Nu ne limitam la shaorma clasica. Este grozava supa de linte pe care o “vanez” constant prin targul bucurestilor, supa care a devenit un etalon personal in a “tagui” restaurantele cu specific turcesc.
Primul numar de telefon nu mai este valabil dar vi se va raspunde politicos cu acelasi accent oriental sa folositi al doilea numar: “Şukru Usta: 0726 121 101.
Per total un 9 bine meritat pentru mancare. O data ce devii un obisnuit al casei si tratamentul se personalizeaza.
O culoare gastronomica aprinsa si plina de energie. O stare de calm si pace a pantecului, o picatura de orient si placere vesela.
Pofta buna,
Razvan.