Uncategorized

Aiming high

Desi eram mica, aveam cred vreo 12 ani, o bunica mi-a dat unsfat foarte util, pe care insa il inteleg abia astzi: FII PRETENTIOASA.

Nu ma multumesc cu jumatati de masura. Ba chiar din contra.La munca avusesem un conflict cu o colega pe margineafilosofiei: taci si indura ca asa se invata. Uite eu nu accept sa fiu tratataurat. Sa se tipe la mine sau … sa nu fiu apreciata! Sa tii capul sus eintotdeauna mai greu decat sa faci compromisuri, de multe ori iti aducedezavantaje pe terment scurt, dar am invatat ca pe termen lung e cea mai bunasolutie pentru a fi multumit.

In relatii accept multe si cu toate astea…
Ma diagnostica ieri cineva ca sunt cam matura pentru varstamea. M-am aparat, am zis ca nu… Dar ma mai gandesc putin si zic “da”, daca la[aproape] 22 de ani fac voluntariat de 9 ani, am lucrat si lucrez, am calatoritsi am facut o multime de lucruri, am planuri de tot felul si nu ma multumesc cuputin, este realist sa spun ca sunt poate mai matura decat altii de varsta mea.Si am descoperit inca ceva: caut persoane cel putin la fel de…multilateral dezvoltate!

Workoholic si cu gandul in o mie de parti, ii aliniez mentalpe fostii mei prieteni si ma bucur sa vad persoane care fac niste chestiiuluitoare, scriu, lucreaza, calatoresc si schimba lumea! Persoane care dacaauzeau ca plec in Maroc la o conferinta sau oriunde altundeva ziceau “Supermisto!” si aveau si ei propriile reusite. Ca faceau ceva total diferit, eirelevant, dar bravo celor care vor o afacere, care lucreaza in acelasi timp la5 proiecte si sunt foarte buni in ceva.

E al naibii de greu, spun din proprie experienta, sa fii bunla scoala, sa fii suficient de bun sa pleci cu burse, sa lucrezi si sa faciceva deosebit, sa faci voluntariat si sa mai ai si viaa persoanal – da, e foartegreu. Si de-aia imi si plac cei care reusesc sa faca multe lucruri! Ca mine! 🙂

Am standarde al naibii de inalte. Recunosc.

Ma distrez cu oameni de toate felurile si imi place asta,dar la sfarsitul zilei vreau sa pot sa explic ce proiect pregatesc si de cemi-am dat demisia de nu stiu unde si sa am cu cine vorbi. Sunt prea matura,asta e.

Si numai eu stiu cat m-am saturat de indivizi limitati si decei care ma trateaza ca pe o fufa. Jumatati de masura? Sa vi le bagati infund.! :))

8 Comments

 • Reply
  mihai
  25/04/2006 at 9:16 PM

  Iti recomand Process Communication Management si Analiza Tranzactionala. Da, stiu, probabil multi or sa zic baliverne. Ei bine, te ajuta sa ii citesti rapid pe cei din jurul tau. Sa stai la o bere cu cineva si sa iti dai seama ca Visator si vorbeste din Copil rebel adaptat (detalii sa ma dau mare) apoi sa stii cum sa ii vorbesti sa iti atingi scopul. Nu, nu e manipulare, ci socializare… sa ii zicem rafinata.

  Sunt satul de oameni plini de ei, de realizarile lor, ce dau p-afara ca au avut un succes uneori chior. Ma bucur totusi sa vad oameni fericiti ca au realizat ceva si nu s-au plafonat, oameni ce continua sa lupte. Rar… Succes mai departe!

  P.S.: nu te cunosc, nu ma cunosti. Sincer, esti mai matura decat varsta ta, ti-as fi dat 25 de ani la gandire.

 • Reply
  flavia
  25/04/2006 at 11:44 PM

  Din punctul meu de vedere, este o atitudine normala a unui om inteligent. Nu mi se pare deloc exagerat sa cauti pe cineva cel putin la fel de capabil ca tine. Doar vrei sa evoluezi, nu?
  “Esti prea matura” cred ca este expresia unui orgoliu ranit. Este evident mai usor sa dai vina pe cel de langa tine (“esti prea matura” “le stii tu pe toate”etc) decat sa admiti ca esti cu un pas in spate si sa incerci sa recuperezi… Pui stampila si fugi.
  In plus, imaginea ta in exterior variaza si in functie de persoanele care te inconjoara, nu? Cine spune ca pentru el nu conteaza imaginea… minte sau se minte!

  Atunci, nu vad de ce ai umbla cu jumatati de masura!

 • Reply
  m
  26/04/2006 at 8:08 AM

  social engineering, îi zice. şi da, e un alt nume pentru manipulare lol

 • Reply
  Bianca
  26/04/2006 at 6:09 PM

  ti-am zis si azi in timp ce scrumam delicat in recipientul rosu… aiming high inseamna de fapt ca ai niste valori, principii, o personalitate!!! si mi se pare firesc sa fii revoltata, si eu as fi, si mie mi s-au spus des des des aceleasi lucruri – si asta cu maturitatea, si multe altele care m-au socat…si enervat… o sa scriu si pe blog http://www.weblog.ro/lunidefiere

 • Reply
  Sabin
  28/04/2006 at 2:35 PM

  eu m-am indragostit de tine 😛

 • Reply
  andressa
  28/04/2006 at 2:52 PM

  ce dragut…

 • Reply
  geanam
  18/02/2007 at 12:50 AM

  ma invatati si p mine cum sa devin mai matura?????????va rog din suflet, m-am saturat k toata loomea sa ma trateze k p un kopil, totusi am 17 ani….

 • Reply
  geanam
  18/02/2007 at 12:51 AM

  dak vrea sa ma ajute cineva, id meu este sweet_pisi_19

 • Leave a Reply