Uncategorized

ce ma oftica Bulgaria

Nu pot sa sufar tara aia!!!
Si mi-a aduc aminte de asta acum, cand mananc ciocolata Milka cu mar copt.
In 1997 am fost prima data in Bulgaria si am ramas masca sa vad calibrariile lor erau pline de prostii la care viseaza orice fetita(aveam 13 ani): carioci cum imi aducea nasa din Germania, papusi extraordinare, cu parul lung si blond, gume de sters de toate marimile si formele, parfumate, carioci cu cate 8 nuante la fiecare culoare.. va puteti imagina?? 8 nuante de galben? 8 nuante de roz? catas fi putut sa colorez….
evident ca am-am intors atunci cu un brat de gume de sters,creioane colorate si carioci, cum se intorceau matusile mele cu tone deblugi si aur prin ’90.
M-am mai dus in 1998 si am observat ca in farmacii bulgariiau de o mie de ori mai multe feluri de Colgate. Noi nu aveam. Am luatbineinteles un Colgate cum nici acum nu se gaseste la noi.
Am vazut ultima data cand m-am dus nu-stiu-cate feluri de Milka.Atunci chiar m-am ofticat. Adica gaseai in magazine Milka la pretnormal de un milion de feluri si pe strazi, la tarabe, cumparai lajumatate de pret (cu un dolar luai 3 bucati) aceleasi ciocolateextraordinare.
Ce au bulgarii si noi nu avem?? Putere de cumparare mai mare?Gusturi mai fine? Copiii lor deseneaza mai mult si sunt maipretentiosi? Sa le stea in gat Milka-urile alea si sa li se rupa creioanele colorate. Investitori afurisiti!! La noi de ce nu e Colgatenu-stiu-de-care? Ce, noi nu avem carii? Ba si-inca cum!!
Si cand ma gandesc ca intr-o dimineata mi s-a servit iaurt cu apala un bulgar acasa (am refuzat sa consum acel terci datator de dureride burta) iar la pranz mi s-a servit acelasi iaurt cu apa caruia i se adaugasera felii de castraveti , devenind astfel “supa de vara”.Diferente culturale…
Si litoralul lor e mai curat. Sa nu mori ?? Ca doar e aceeasi Mare Neagra!
Eu zic ca meritam ciocolata cu bucati de piersici (sau cum aubulgarii) , creioane colorate si pasta de dinti la fel de mult ca ei.
…mmmm…. this chocolate is making me thirsty…. and angry 😛

8 Comments

 • Reply
  luca
  01/02/2006 at 9:20 PM

  da!!!!!!!!! ai dreptate! io zic, asa de la mine, sa moara toti copii bulgari ca sa nu mai aiba piata de desfacere si sa vina la noi cariocile colorate si ciocolata buna!
  sau nu…

 • Reply
  m~
  02/02/2006 at 11:37 AM

  statistic, un roman = 1 tub de pasta de dinti / an. si nu e mai scump de 2 lei.

 • Reply
  Eugen
  02/02/2006 at 1:22 PM

  io de la bulgari am ramas cu doua lucruri:
  a) rejizor na dublaja
  b) leka noci
  asta branding de tara.

 • Reply
  andressa
  02/02/2006 at 3:32 PM

  statistica aia o fi adevarata, dar Romania e tara paradoxurilor, a extremelor. Mediul rural ne aduce la media de un tup / roman / an, ca eu una folosesc o tona de pasta de dinti pe an! Asa ca un boutique Colgate cu paste ca la bulgari se poate deschide oras, unde ar prinde…

  branding de tara:) ar trebui sa povestesc despre planurile de branding ale facultatii mele, btw. dar cred ca as divulga chestiuni cofidentiale. damn it! 😛

 • Reply
  poke
  03/02/2006 at 12:44 PM

  numai eu stiu cat injuram cand eram mic ca dadeau Batman pe bulgari dublat in bulgara… 😐

  abia astept sa vina cefele groase aici la meci sa-i ciomagim (la propriu) ca niste demni urmasi ai lui Stefan si Mihai Viteazu’ (cu Jiji in frunte :D)

  la arme vitejilor!!1111oneoneeleven

 • Reply
  m
  03/02/2006 at 2:23 PM

  si taratorul si iaranul sint foarte bune 🙂

 • Reply
  andressa
  03/02/2006 at 3:16 PM

  diferenta: eu am ceva cu faptul ca la ei se gasesc mai multe chestii in magazine, deci cu investitorii. bietii locuitori nu au nici o vina.

 • Reply
  ovidiu
  03/02/2006 at 11:20 PM

  Diferenta? Seriozitate.

 • Leave a Reply