Diverse

judecati de valoare

Cum ar fi sa ne facem pareri despre oameni in functie de gusturile lor?
Eu tocmai emiteam judecati de valoare dupa ce am citit despre un necunoscut ca filmele lui preferate sunt: I Robot; Shrek; Matrix; Virgin la 40 de ani ; Doom.
Dar aseara cineva cred ca si-a schimbat parerea despre mine cand am luat apararea fanilor lui Dan Brown. Dar sa nu se inteleaga gresit: fac o mare diferenta intre cei care ridica la rang de carte de capatai “Codul lui Da Vinci” si cei care pur si simplu gusta aventura, suspansul dintr-o carte politista. Mie una mi s-a parut distractiva cartea. Si nu mi-e rusine cu asta.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  marzipan
  29/11/2005 at 1:33 PM

  “Cum _ar_fi_ sa ne facem pareri despre oameni in functie de gusturile lor?”

  eeh… nu e deja asa ?

 • Reply
  andressa
  29/11/2005 at 1:36 PM

  ideea e sa incerci sa te opui tentatiei de a-i judeca in functie de asta. gusturile se accepta pur si simplu. uite , de exemplu, tu ma placi, desi stii ca ascult muzica de doi lei.

 • Reply
  marzipan
  29/11/2005 at 1:41 PM

  ma, una e sa ascultzi _si_ muzica “ushoara”, as it were, alta e sa pui cele mai penibile filme ale ultimilor 5 ani in lista ta de preferintze.

  in alta ordine de idei, nu prea potzi sa spui ca un anumit gen muzical itzi solicita creierul mai mult decat altul. la filme si cartzi diferentza e mult mai mare.. ish

 • Reply
  andressa
  29/11/2005 at 1:50 PM

  adica Shrek e naspa? ce fel de om esti ?? Macar partea intai , si tot e amuzant. Desi I Robot… Si Doom… Hopeless. Clar

 • Reply
  radu
  29/11/2005 at 2:52 PM

  Patapievici Inc. Ce’are “I, Robot”? Voi degustati numai Tarkovski? Eu ma leg de muzica. Nu suport si nu tin legatura cu manelisti. Punct.

 • Reply
  andressa
  29/11/2005 at 2:58 PM

  Eu nu am vazut I Robot. Am citit insa un review: http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=i_robot . Cum ramane totusi cu pledoaria mea – nu judecati oamenii dupa gusturile lor ? Eu de exemplu nu cred ca esti oaie pentru ca iti place I Robot. Ci pentru ca ai zis “degustati Tarkovski” 🙂

 • Reply
  oagamaga
  29/11/2005 at 3:00 PM

  ha,ha! de acord cu dumneata andressa!

 • Reply
  marzipan
  29/11/2005 at 3:05 PM

  eu cred ca e oaie pentru ca ii place “I, Robot”. Si Will Smith. Si pentru ca “nu [suporta] manelistii”… TRENDWHORE !

 • Reply
  tuvia
  29/11/2005 at 6:29 PM

  cred ca “distractiv” e ultimul adjectiv care i se poate acorda cartzii aleia..pt fani insa, a aparut si editzia cu poze 🙂 enjoy!

 • Reply
  Sebi
  30/11/2005 at 10:46 AM

  Eu sunt mai bun decat voi toti pushi la un loc muahahaa

 • Reply
  andressa
  30/11/2005 at 10:49 AM

  clar

 • Reply
  George
  30/11/2005 at 12:36 PM

  Pai bineinteles ca e foarte bine sa ne conturam parerea despre o persoana in functie de gusturile sale. Face parte din personalitatea omului sa ai o preferinta pentru anumite lucruri!

 • Reply
  andressa
  30/11/2005 at 12:43 PM

  da , dar sa te bazezi numai pe asta iti poate crea o imagine deformata sau incompleta despre persoana.

 • Reply
  radu
  01/12/2005 at 11:58 AM

  heh? ce daca imi place will smith? ma uit la filme cu el de 10 ani. sau de cand e ala, “printul din belair”. si ce daca nu-mi plac manelistii?

  marzipan, trendul este de-ati place manelele, asa ca nu inteleg eu unde sunt trendwhore. si trendul intre “Singurii dom’le care e intelectuali” este de a nu agrea “I, Robot”. asa ca, intre noi doi, parca intri mai bine, eu sunt la polul opus.

  si andressa, cum adica, eu sunt oaie? da, cu Tarkovski va ironizam pe voi, intelectualii “fini” care, draga, nu vad decat filme de arta. fleosc.

 • Reply
  andressa
  01/12/2005 at 12:45 PM

  Radule, eu iti dau o bere. Pentru atatea chestii haioase intr-un singur comment, meriti un premiu. Nu “degustam” Tarkovski, ca nu e o prajitura sau un vin. Il “gustam” cel mult. Iar trendul “de-ati place” exista in No Grammar land. Deci, Martzipan, “i-l” cinstim pe domnu’ ?

 • Reply
  marzipan
  01/12/2005 at 2:28 PM

  radu, sa intzeleg ca tu esti un intelectual “din topor” ? adica.. ai scoala vietzii etc. ?

 • Reply
  radu
  06/12/2005 at 1:02 PM

  marzipan, daca am o scoala a vietii, e scoala mica, cu 2 clase, n-am ajuns pe la “academie”(parnaie).
  ce vreau sa spun este ca “voi” (sau cel putin asa cum inteleg eu pe “voi” din cateva randuri) sariti niste trepte si scuipati de pe margine. analogia ar fi cu un copy cu 2 pungi de covrigi la activ care isi permite sa-l critice pe Naumovici.
  daca va impiedicati de filmele preferate ale unuia, nu sunteti mai presus de cititoarea comuna de Cosmopolitan.

  si andressa, multam de observatiile privind gramatica si ortografia, e drept ca cu aste instrumente nu sunt niciodata atent pe net.

 • Reply
  andressa
  06/12/2005 at 1:11 PM

  Radu, ma tem ca nu ai inteles nimic, absolut nimic, din postul meu, Eu spuneam ca poti judeca gresit oamenii dupa gusturile lor, iar tu ne faci snobi pentru ca nu ne place I, Robot sau Doom. Sa fii sanatos daca-ti plac. Nu inseamna ca cei carora nu le plac scuipa de pe margine. Tocmai!! Nu ne impiedicam de filmele preferate ale cuiva. Mai citeste o data postul.
  “e drept ca cu” – stiu, e greu.

 • Reply
  radu
  06/12/2005 at 1:18 PM

  singurele cacofonii sunt “ca ca” (cu diverse diacritice), “ca co”, “ca ci”(again). restul sunt snobisme :p
  nu va fac snobi ca nu va plac filmele respective. nici mie nu’mi plac, de exemplu, filmele lui Tarantino. dar sa nu judecati gresit pe baza respectiva. adica tocmai postul matale 🙂 nici macar nu ar trebui sa existe premiza ca ai putea judeca gresit, daramite sa o si faci.

 • Leave a Reply