Diverse

inoata, doneaza, ajuta!

Anca aparține generației crescute “cu cheia de gât”, prin urmare, cele mai frumoase amintiri ale ei, din Drumul Taberei, se leagă de orele în care se juca alături de alți copii, alergând și țipând, până la ore târzii în noapte. Ea va înota sâmbătă, 12 iulie, pentru a susține grupul Iniţiativa Favorit în lupta lor cu autoritățile de a reda comunității cinematograful Favorit.

Susțineți-o pe Anca donând aici. Sau alegeți altă inițiativă civică: aveți de unde. La Swimathon Bucuresti participă și Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe cu o echipă numită ”Salvamarii Cartierelor”, adică mai muți oameni înoată pentru a strânge bani și a ajuta cetățenii bucureșteni să își recâștige orașul, să îl salveze sau să îl înfrumusețeze.

Iată ce povestește Silvia, una din persoanele care lucrează la acest proiect, desre reușitele acestor grupuri de cetățeni din ultii partu ani.

În ultimii patru ani, am lucrat cu cetățeni din patru cartiere: Favorit (Drumul Taberei); Callatis (Prelungirea Ghencea); Lacul Tei și Pantelimon, cetățeni care se întâlnesc regulat, care discută, analizează probleme cartierului și care conving autoritățile să găsească soluții pentru cartiere. Astfel, în cartierele odată apatice ale Bucureștiului putem vedea, mulțumită cetățenilor cu care lucrăm:

– îmbunătățiri în Parcul Circului (repunerea în funcțiune a pompei care alimentează lacul, reabilitarea scărilor, noi coșuri de gunoi etc)

– reamenajarea drumului pe care copiii îl parcurg către școala 279 din Prelungirea Ghencea

– amenajarea unei parcari și a unui părculeț în Prelungirea Ghencea

– reducerea de la 2.300.000 euro alocați din bugetul local al sectorului 6 unui grup statuar la 157.000 euro

– și multe alte victorii concrete

Dacă și voi credeți că nu merge cu ”lasă, mă, că merge așa” și că lucrurile se mișcă dacă faci valuri, donați acum sau încurajați. Poate data viitoare, vă înscrieți să și înotați.

Swimathon București este un proiect al Fundației Comunitare București. Evenimentul are loc pe 12 iulie, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu, de la ora 9:00.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    RoxanaM
    08/07/2014 at 3:00 PM

    Ce lectie frumoasa ca schimbarea in bine incepe cu noi si chiar si de la nivel mic, dar din ce in ce mai mare apoi. Felicitari!

  • Leave a Reply