Diverse

instala-m-as

Cred ca mi-a crescut tensiunea la 20! Tocmai a fost la mine un instalator si, nu numai ca nu a rezolvat problema, dar cred ca a agravat-o. Si totusi, cu banii luati si cu tevile imprastiate pe jos, ma declar fericita: macar a plecat!

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, poate sunt instalatori printre voi sau poate ca aveti o ruda priceputa la tevi, dar, trebuie sa recunosc, uneori am impresia ca instalatorii sunt zombi cu misiunea de a anihila rasa umana. Folosind cuvinte ca “nemtesc” sau “obertein”, ei iti sucesc mintile, iti demonteaza baile si apoi iti iau banii. Eu n-am cunoscut pana acum un instalator care sa para un prestator de servicii normal. De toti mi-e teama ca de camatari: fa bine si nu baga unul in casa, ca… ai dat de dracu’! Dar imi pastrez optimismul: sunt singura ca undeva acolo, in aceasta tara, o exista un instalator normal la cap, numai ca, la fel cum nu-i usor sa-ti gasesti sufletul pereche, nu-i usor nici sa-ti gasesti instalatorul predestinat.

In astfel de momente, in care nu am chiuveta functionala adica, regret nespus ca nu am facut o scoala de meserii. Ce mi-a trebuit mie jurnalism?! Ce rezolv eu cu vorbele?! Daca as sti sa fac un dulap sau sa repar o masina sau o instalatie sanitara, m-as simti mult mai utila pe acest pamant. Si as fi fost o partida mai buna! Zau, unde mai gasesti nevasta care repara un robinet care picura?! Bina ca m-a luat unul si asa, capabila numai sa chem instalatori care ma jecmanesc.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Roxn
  30/04/2013 at 5:22 PM

  🙂 Eu am avut nevoie de unul (aici, în Suedia) doar ca să-mi monteze mașina de spălat vase. Pentru că aici nu ai voie să faci nici măcar atât dacă nu ai calificarea necesară, pentru că-ți pierzi asigurarea pe casă. 20 minute – 200€ 🙂 – o țeavă de deșurubat și o gaură de dat în blatul de bucătărie. That’s it! Wham – bam, thank you ma’am :). Dar măcar am factură oficială și-i dau cu ea în cap dacă-mi picură ceva. Mă despăgubește.

 • Reply
  Monica
  30/04/2013 at 7:32 PM

  Poate instalatorii buni sunt în Occident:) Oricum, știu din mai multe povești că viitorul e al lor: noi în ianuarie nu-l găseam pe al nostru pentru că era în vacanță la schi. Prietenul din Anglia mi-a zis cum l-a făcut un instalator să se simtă ultimul om când îi spunea ce bucătărie de 10 mii de lire are el, pe când lectorul ăsta universitar avea una de 3 mii, să zicem. Cred că nu putem face un curs de instalatori pentru că ne trebuie forță. M-am gândit și eu și am studiat intens problema.

 • Reply
  Rox
  30/04/2013 at 7:46 PM

  hm, în România nici nu se găsește un cadru legislativ potrivit care să-i facă răspunzători pentru o lucrare, chiar dacă ar lucra cu factură și chitanță… Sau.. să zicem că există, dar nu se aplică. Sunt probleme mai profunde 🙂

 • Reply
  Cristian
  01/05/2013 at 7:24 AM

  Îți trebuia un instalator polonez dacă înțelegi ce vreau să spun 🙂

  Și da, meseriile de genul pot fi (foarte) bănoase și mi se pare și normal. Am auzit de același trend atât prin SUA cât și prin Australia. Era să spun că-i păcat că ăștia de la noi sunt neserioși, dar mi-am adus repede aminte ce declara Donald Trump la emisiunea „Ucenicul” și anume că trebuie să fii mereu cu ochii pe lucrătorii din construcții, altfel riști să se aleagă praful de proiectul tău.

  @Monica: în universități dacă vrei banul gros trebuie să te zbați să obții sponsorizări pentru proiecte de cercetare. Doar cu predatul sau chiar și cercetatul chior, nu prea faci mare brânză.

 • Reply
  Andrei Potorac
  02/05/2013 at 4:30 PM

  “Tocmai a fost la mine un instalator”. Propozitia asta face mintea sa zburde aiurea. Haha! 🙂

 • Leave a Reply