Diverse

liftul, un rau necesar

E necesar pentru cam daca el nu ar exista, ar trebui sa-mi caut apartament la parter. Si cine vrea sa ne mute iar? =)) Detest sa urc pe scari. Cand nu merge liftul nu mai vreau sa ma duc acasa. Mai bine ma plimb 3 ore pe plan neinclinat decat sa urc cateva etaje.

Si e un rau pentru ca nici pana la varsta asta n-am reusit sa trec peste momentele jenante de la asteparea liftului, respectiv urcarea cu el. Si vad negru in fata ochilor cand mi se intampla sa intru intr-o cladire si sa constat ca, axact cand ajung in dreptul lui, liftul pleaca. Oameni salbatici, domne! Ce, mie imi place sa salut necunoscuti, sa zambesc aiurea si sa vorbesc despre vreme ca un londonez? Nu! Dar nici nu ma grabesc ca o nebuna ca sa evit o astfel de situatie nefericita. Indur, oameni buni, indur! Bine, si situatia meteo din ultima perioada ma ajuta la conversatie. Dar si cand prognoza era groaznic de plictitisoare rezistam eroic la plimbarile cu liftul.

Cand eram mica mi se parea ca un minut petrecut in lift dureaza de fapt vreo 15. Si tot speram ca in timp sa ma “domesticesc” si sa nu ma mai chinuiasca atat de mult impartirea acestui mijloc de transport. Si nu s-a schimbat nimic! Si acum injur in gand cand urc dupa cineva care a fumat (dude, wtf?!) sau care a folosit toata sticla de parfum si a lasat in urma un norisor de vapori care imi intra mie si in ochi, si in gura si uite asa am senzatia ca am baut apa de toaleta. Si acum ma streseaza conversatia cu vecinii care nici dupa atatia ani nu ma stiu si se uita la mine de parca mi-ar fi vazut poza la avizier sub titlul “Cautat de politie”.

Si ce ma scarbeste groaznic este oglinda vesnic murdara. Bine ca m-am mutat de la cealalta adresa unde cineva, nu stiu cine si nici nu vreau sa  aflu, scuipa zilnic pe oglinda. Dara aia de saliva uscata pe suprafata oglinzii imi intorcea stomacul pe dos in fiecare zi. Macar aici nu face nimeni asa ceva, aici doar se fumeaza in lift.

Ati crede ca toate acestea ma pot face sa incep sa urc pe scari. Ei bine, nu. Orice, dar numai miscare sa nu fac! =))

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  crina
  28/05/2012 at 3:45 PM

  lucky u, macar tu ai lift, eu mai nou m-am mutat intr-un bloc fara lift, imagine that!

  • Reply
   andressa
   28/05/2012 at 9:36 PM

   @crina:
   cum spuneam, un rau NECESAR :)) te compatimesc! sper macar ca nu stai mai sus de etajul 2.

 • Reply
  Dorina
  28/05/2012 at 7:01 PM

  Parca ma vad pe mine in lift :))
  La fel sunt si eu. Dar folosesc liftul doar daca urc mai sus de 4, daca nu, nu.
  Nici eu nu suport sa intru cu cineva in vorba in lift. Uff, si batraneii sunt atat de vorbareti si ar sta toata ziua la taclale :))

 • Reply
  Cristian
  28/05/2012 at 11:21 PM

  Parcă voiai să slăbești :-p

  Pe lângă faptul că aștept să intre lumea în bloc să luăm liftul împreună, uneori mai și cobor sau urc un etaj cu el dacă remarc că mai e cineva care-l așteaptă. Păcat că nu gândesc mai mulți la fel.

 • Reply
  Suminona
  29/05/2012 at 6:20 AM

  Macar voi nu ati avut patanii din seria “liftul groazei” , ne-am blocat intr-o zi a saptamanii in bloc cu 10 etaje , la etajul 8 , in jur de 12 noaptea , si doar la 5 dimineata a venit un tip ce statea la 9 si a deschis usa … vreme post comunism , fara telefoane mobile … sau cineva conectat la butonul de urgente …
  Sau seria a doua la mare , hotel cu 12 etaje , si un lift cu senzorul la una din usi defect (se oprea din 2 in 2 etaje) si bineinteles camera era la 11 …

  • Reply
   andressa
   29/05/2012 at 12:45 PM

   @Suminona:
   Suna a scenariu de farsa. 5 ore, noaptea, intr-un lift? Groaznic!!
   Si aia cu liftul cu opriri dese e haioasa. Ca un tren Personal care opreste in toate haltele de-ti vine sa o iei la fuga in fata lui, sa ajungi mai repede!

 • Reply
  Suminona
  30/05/2012 at 12:53 PM

  Trust me … la 11 ani am ramas marcat o perioada … ca si primul film pe video ce l-am vazut pe vremea lui ceasca “Noaptea mortilor vi” (Night of the Living Dead)
  mai exact cele 10 min din cat am vazut …

 • Leave a Reply