Diverse

cat de cool suntem

Daca a fi cool e o chestiune de atitudine, eu intotdeauna am fost uncool. Am avut atitudine de tocilara, de cel mai nepopular om din clasa. Inca o am. Unii ma contrazic, imi spun ca eram cool si cand sunt absolut sigura ca nu eram sau ca sunt acum, desi sunt foarte sigura ca nu sunt. De fapt, cine masoara coolness-ul?

Din clasa intai pana intr-a 12-a, am luat luat premiu. De fapt, in liceu am luat si mentiune, dar oricum, deloc cool. In facultate am luat bursa. Preocuparile si performantele astea, ziceam eu, m-au scos de pe orice lista a popularitatii.

Purtam ochelari, dintii strambi si acnee. Si pana la liceu am acceptat sfaturi despre vestimentatie de la mama, spre deosebire de colegele mele precoce si cu ceva simt al modei. Plus ca purtam pantaloni de training mai des decat blugi. Aveam o colectie impresionanta de pantaloni sport si mai toti erau kaki. Seriously, uncool.

Chiar si atunci cand aveam gasca (desi a fi marginalizat este definitia uncool-ului) sau prieten (sa ai admiratori este iarasi cool), am fost convinsa ca sunt super uncool. Plecam cu cortul, mergeam la mare cu nasul, faceam petreceri care tineau 3 zile si… tot credeam ca sunt un zero pe scara sociala.

Si cand am inceput sa scriu pe blog si, in lumea mica de atunci, eram un A-lister, mi se parea ca e ca si cum as fi Presedintele Clubului de Sah. Adica mega-uncool. =)) Intotdeauna am crezut ca bloggingul este, la fel ca, gaming-ul, apanajul calculatoristilor cu ochelari si acnee (ca mine), cei care nu sunt niciodata cei mai simpatici la o petrecere, ci dimpotriva: cei care nici nu sunt invitati la petrecere. In ciuda acestui fapt, eu am fost mereu mereu invitata la petreceri (la propriu si la figurat) si tot nu am depasit complexul.

Meseria mea, prietenii, preocuparile: toate ma “vand” ca pe o persoana cool. Asta mi-a zis o prietena care a facut o lista de chestii “cool” ale momentului, iar eu le bifasem aproape pe toate. De la ce sport fac, pana la ce mananc si cu cine imi petrec timpul: toate se incadrau in definita ei de cool. Dar nu si in definitia mea.

Nimeni si nimic nu vor schimba faptul ca eu, in sufletul meu, ma voi simti mereu ca ochelarista din prima banca pe care nu o place nimeni.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  muti
  23/12/2011 at 10:47 AM

  :)) Ce ganduri ai tu acum in prag de sarbatoare. Tot e bine ca recunosti, decat sa zica altul ca nu esti cool. Cred ca te macina tare de tot perioada de scoala generala. Dar oricum mie mi se pare ca esti o fiinta ok. Ca esti cool sau nu, asta cine poate hotara? Daca tu te simti bine in pielicica ta si pretenii de langa tine te agreeaza este tot ceea ce conteaza. In sinea ta stiu ca te consideri super-girl.
  Si in incheiere o dedicatie pentru ca esti o tipa de treaba (d.p.m.d.v.) http://www.youtube.com/watch?v=n2ida4TQuAc

 • Reply
  andressa
  23/12/2011 at 2:14 PM

  Nu cred ca perioada de scoala generala e problema. Cred ca mai degraba perioada in care ma jucam cu copiii de la bloc si nu aveam un frate mai mare care sa ma apere de tachinari 🙂 de acolo mi se trage! 🙂
  ps: multumesc pt dedicatie 🙂

 • Reply
  Paula
  23/12/2011 at 8:31 PM

  Te citesc pe blog si deja am o idee despre valorile tale ca om. Cred ca esti sincera, cu un suflet maaare, esti onesta, iti stii si stapinesti meseria, iti respecti si iubesti mama la nebunie, esti un prieten bun si gata de ajutor, ai un simt al umorului foarte fain…Ai crescut si te-ai maturizat frumos. Doar pot sa-mi imaginez ce e in sufletul mamei tale. Toate astea nu te fac cool??!! 🙂 Daca astea nu fac un om cool, eu personal prefer sa nu fiu cool niciodata. 🙂

 • Reply
  George Hari Popescu
  24/12/2011 at 11:33 AM

  A fi cool ține și de vîrstă? Să știu dacă încep să devin și eu acum sau să o las baltă.

 • Reply
  andrewww
  07/01/2012 at 11:07 PM

  cool?cine ar vrea sa fie cool?a fi cool inseamna a fi apreciat de o anumita categorie inferioara.Tu nu esti asa,de asta nu esti cool,deci,esti mai mult decat cool :d

 • Reply
  » care sunt sansele? » Andressa
  08/02/2012 at 9:02 AM

  […] Vorbind cu el am redevenit pustoaica nesigura de atunci cand sufeream ca nu ma place un alt baiat si care nu voiam decat sa fiu placuta si acceptata. Eu nu o sa ma simt niciodata cool. […]

 • Leave a Reply