Diverse

nervii si mall-ul

Daca urmariti pagina de facebook a blogului meu 🙂 ati vazut ca astazi am dat o tura prin Baneasa cu treburi importante: sa vad magazinul Mac si sa iau niste chestii de la IKEA.

Am bagat o paella ca sa-mi mearga bine, desi, fie vorba-ntre noi, de ieri n-am presiune la apa calda acasa si asta inseamna ca nu-mi merge bine toata saptamana!

(eu faceam poza, deci nu apar in ea…)

Am ajuns satula si zambitoare la Mac unde, desi erau 3 “asistente de vanzare” (ca sa nu zic “vanzatoare” ca e parca nedemn pentru acele domnisoare imbracate in uniforme si, probabil, foarte instruite in legatura cu produsele), m-am simtit extrem de singurica.

Mi-am bagat degetelele in toate testerele posibile, frustrata ca nimeni nu-mi explica ce testez si cat costa. (Mai tarziu am vazut preturile si m-a luat cu ameteala…) Avand in vedere ca sunt o mare consumatoare smacuri, a fost pierdere lor ca m-au ignorat (si in spatiul ala mic cat o garsoniera confort 2, sa ignori pe cineva e ca si cum ai incerca sa ascunzi un elefant sub pat).

Eu traiesc intr-o lume paralela si rar revin la lumea reala, cred, altfel nu-mi explic de ce inca ma socheaza faptul ca nimeni nu ma saluta zambitor cand intru intr-un magazin! Nici a mia oara cand mi se intampla nu ma astept la asta! In fine… La un moment dat, chiar inainte sa plec, o domnisoara m-a intrebat totusi: “Te ajut cu ceva?” Hahahaha! Am uitat sa zic ca, daca totusi ti se adreseaza cineva, esti “tu”, nu esti “dumneavoastra” aproape niciodata! I-am raspuns: “Va multumesc, va intreb daca vreau sa stiu ceva.” si mi-a spus si ea: “Va rog chiar.” Ne-am imprietenit, cum ar veni.

Delia Matache era in magazin mai tarziu, cand m-am intors sa cumpar un ruj. Cu ea statea o angajata in permanenta! So, I guess I’m not famous enough! (nu am facut poza in magazin din motive evidente.)

In mall, desi era liber, liber, liber: cum e in orice mall dimineata, in timpul saptamanii, in criza financiara, oamenii mi s-au parut nervosi. Ca de obicei, cand intram, angajatii magazinelor vorbeau intre ei cu patima despre probleme personale si nu se opreau nici cand ma uitam cu subinteles (adica “nu va suparati, unde gasesc marimea S?”). Oamenii au mari apasari, din pacate.

In Ikea, am fost sa rezolv o treaba importanta: trebuia sa imi iau alta razatoare si alt ciocan de snitele.

Ce s-a intamplat cu cele pe care le aveam? Daca v-ati uitat azi la televizor, poate stiti raspunsul. Daca nu, va invit sa ghiciti! Nu aveti nicio sansa oricum! 🙂

In taxi, cand m-am intors, soferul era in permanenta lupta cu ceilalti soferi. La un moment dat, incercand sa depaseasca, l-a bagat la inghesuiala pe unul si l-a scos din pepeni atat de tare incat ala s-a dat jos din masina si l-a injurat de rasa (wtf?! ca si cum el n-ar fi fost aceeasi rasa!). Era cam ridicol, stateam pe loc practic, atat era de aglomerat, si aia de injurau ca la usa cortului in vazul tuturor si mai ales in timpanele mele si, ca orice alta lady intr-o astfel de situatie, ma gandeam doar “O, Doamne, sper sa nu se scuipe si, daca totusi se scuipa, sa nu ma nimereasca stropii!!!”

Happy end, folks. Nu s-au scuipat si am supravietuit. Poate mi se pare mie, dar toate “excursiile” in oras sunt near-death experiences. 🙂

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Valentin Valeanu
  16/03/2011 at 10:23 AM

  am si eu razatoare ca aia :))

 • Reply
  banking offshore
  04/04/2011 at 9:39 AM

  – CP 14 Bucure ti e-mail cpp humanitas.ro w ww.librariilehumanitas .ro ISBN 973-50-1060-7.. W…. Dac unul dintre voi are o sut de oi i pierde una i i va l sa cele nou zeci i nou de oi pe camp pentru a se duce dup aceea care s-a pierdut i nu se va intoarce pan ce n-o va g si? ..Luca 15 4.. Cand vei pleca inspre Itaca fie- i lunga c l torie plin de aventuri plin de inv minte. Nu te teme de Lestrigoni i de Ciclopi nici de furiosul Poseidon nu-i vei intalni in drumul t u dac te vei in l a cu gandul dac sim irea- i nicicand nu i i va p r si trupul i spiritul. Dar nu- i gr bi pa ii e mai bine c l toria- i s dureze ani iar corabia- i s ancoreze pe insul cand te vei fi-mbog it deja cu tot ce ai cunoscut pe drum.

 • Reply
  cristina
  13/04/2011 at 10:14 AM

  Asa patesc majoritatea care se hotarasc sa faca “excursii” in Bucuresti

 • Leave a Reply