Diverse

miorita e o scroafa

Daca vine gripa porcona peste noi, suntem morti. Nu acem NICI O SANSA. We’re doomed.

Ati vazut imaginile acelea din alte tari cu oameni purtand masti pe fata? Cati oameni din Romania le vor purta daca e cazul?

Daca stati sa va ganditi chiar acum, pentru 5 minute, fac pariu ca va vin in minte cel putin 10 persoane, unele poate chiar rude cu voi, care in caz de pandemie ar zice: “Eu nu port rahatul ala pe fata, nici nu pot sa respir! Si mi-a zis mie cineva ca oricum se transmite si daca le porti, asa ca…” Eu cred ca pot sa enumar 100 de persoane care nu vor asculta in vecii vecilor indicatiile autoritarilor pentru prevenirea raspandirii viruslui.

Acest “mi-a zis mie cineva” va fi argumentul principal pentru cei mai multi. Toata lumea are printre cunoscuti cel putin un expert la toate care va demonta orice argument prezentat de medici la televizor.

Altii, convinsi de eficienta mastii, ar zice totusi: “Eu n-o port, maica, daca vrea Dumnezeu sa murim, ca tare pacatosi suntem, o sa murim. Cu sau fara masca.”

Imi aduc aminteca  in timpul gripei aviare, cand lumea intreaga lesina de groaza daca vedea o vrabiuta moarta, chiar daca saraca murise de batranete, inanitie sau de laba unei pisici, ca la noi comuniunea om –  natura, in speta, om – zburatoare, era la fel de trainica precum de obicei.Gripa aviara era doar ceva “la stiri”, in nici un caz ceva ce ne-ar putea afecta pe noi.

Un american cu care lucram in acea perioada, galben de ingrijorare ne spunea  noua, unui grup de studenti romani, ca bunicii isi lasa copiii printre porumebi in parcuri!!! La aceasta informatie cu adevarat importanta in acel context, ca doar se raspandea virusul, nici unul dintre noi nu a raspuns ingrijorat. Fara sa planuim asta, am raspuns toti in mod realist si responsabil: “Copiii sunt copii…” si “N-o sa ni se intample chiar noua” :))

Asadar, sper sa tina aia mai civilizati viruslui sub control. Daca daca ajunge aici o sa murim cu totii.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Leah
  30/04/2009 at 5:38 PM

  :)) Eu sunt atat de ipohondra incat sunt in stare sa ies cu masca din casa chiar maine. Dar, la fel ca tine, cunosc un numar mare de persoane care nu ar fi prinse nici moarte cu un asa “fashion item” pe fata… Eu inca sper sa nu ajunga la noi.

 • Reply
  carmen
  30/04/2009 at 9:44 PM

  mie una nu mi-e frica de nimic.ce-o fi o fi.nu am chef sa ma gandesc ca maine poate sa apara ceva care sa-mi umbreasca sanatatea.

 • Reply
  aerosoul
  01/05/2009 at 9:06 AM

  La noi e o caterinca.. la fel ca si aviara. De fapt vor sa ne “vaccineze” de ceva vreme si acum au si motiv..

 • Reply
  spiep
  01/05/2009 at 12:15 PM

  Ei, gripă porcină la noi… Are şi boala onoarea ei.
  Ce, gripa aviară a avut vreun efect în Rumânia înafară de îmbogăţirea unor băieţi care au spălat maşini cu dero?
  Frica mea este “Petrică şi lupul”…

 • Reply
  Catalin
  01/05/2009 at 12:25 PM

  Recunosc ca nu as purta masca, pentru ca lumea s-ar uita la mine ca la circ si m-ar cataloga drept nebun (din lipsa de educatie).

  “Daca daca ajunge aici o sa murim cu totii.” – nu exagerezi un picut? 😛

 • Reply
  Maximum
  01/05/2009 at 2:33 PM

  Ah Andressa, blogu tau mi’a luminat aceasta zi de 1 mai petrecuta singur, acasa. Parca imi pare rau ca numai acum te’am descoperit. Devin cititor fidel. 😀
  cat despre gripa si atitudinea noastra fata de fenomenele de genul acesta, ai atat de multa dreptate…mie nu mi se poate intampla 😉

 • Reply
  Carmen
  02/05/2009 at 8:52 AM

  abia astept sa apara modelele de masti gucci, d&g & co

 • Reply
  Andi
  02/05/2009 at 5:00 PM

  …fanaticii Mioritei cred ca mai repede vor purta un prezervativ pe fatza decat masti 😀

 • Reply
  deA
  03/05/2009 at 7:44 PM

  @Andressa: Ai mare dreptate in ceea ce priveste atitudinea romanilor. Pacat insa de calitatea ideilor umbrite de lipsa de atentie la ortografie si gramatica.

 • Reply
  dzeta
  04/05/2009 at 3:03 PM

  Andreea, fii barbata… (am mai scris asta mai demult).
  La fel va incurajez si pe cititoare, care par a fi mult mai stresate decit vizitatorii de sex tare.

  Gripa fiind porcina inseamna ca vom muri numai noi, barbatii.

 • Reply
  Spiep
  04/05/2009 at 4:14 PM

  @dzeta: atât! :)))) reciproca e că noi ne-am speriat aiurea la aia aviară.

 • Reply
  Monica
  07/05/2009 at 8:08 AM

  Daca te procupa gripa porcina, poti afla diagnosticul probabil de la doctorul Piggy:
  http://doihavepigflu.com/ 🙂

 • Leave a Reply