Diverse

Nu vreau punga de plastic, multumesc.

Daca m-as duce la magazin si le-as spune vanzatoarelor ca sunt Iisus si am venit pe pamant sa le salvez facand cumparaturi, cred ca ele ar reactiona mai putin ciudat decat atunci cand imi pun cumparaturile in pungi de plastic si eu spun: “Nu, multumesc, nu vreau pungi, am la mine o plasa de panza.”

Daca spun ca nu vreau plase, vanzatoarele se uita urat la mine: “Dar le-am pus deja in plase.” Sunt doua plase, nu e chiar o tragedie, nu au pierdut ore intregi asezand fructele sau ciocolata in zeci de plase. Nu eu le-am cerut plase oricum. De ce nu ma intreaba daca vreau plase? Eu insist: “Multumesc, nu vreau sa iau plase. Am deja destule acasa, mi-am adus eu sacosa.”

Si urmeaza partea cea mai amuzanta. “Dar de ce nu vreti?” Si am doua posibilitati: sa le spun adevarul – ca nu vreau sa consum mult plastic, poluare, incalzire globala, ca ma uitam la Captain Planet cand eram mica, iar asta sa le faca sa nu mai mai primeasca in magazin pe motiv ca sunt nebuna de legat; sau sa raspund vag sau deloc – ceea ce le lasa in ceata si le si enerveaza.

Si ele mai zic: “Dar sunt pe gratis!” Oaaaa, la acest argument ce putem sa raspundem:

a). “Pai, atunci dati-mi doua sute!”
b). “Nu sunt pe gratis de fapt, costul lor e inclus in pretul produselor din magazin.” (O sa cheme Salvarea sau Politia, fiind convinse acum ca sunt nebuna!
c). “Nu e vorba de bani. Nu vreau plasa de plastic.” (Ma eticheteaza drept snoaba ciudata si zgarcita ipocrita si proasta- ca nu recunosc ca e vorba de bani si nici nu inteleg ca sunt pe gratis plasele!!!)

De ani de zile nu vreau plase si totusi, de fiecare data cand ma duc la magazin cu sacosa mea, parca sunt Imparatul in pielea goala – inca un pic si-si fac cruce vanzatoarele. Cred ca intre angajatele supermarketului sunt “Nebuna-cu-plasa” ! :))

Fiecare cu piticii lui. Eu reciclez hartie si nu vreau sa iau plase de la supermarket. Mi-ar placea sa fie mai ieftine produsele cu cateva sute de lei vechi si plasele pe bani – ca lumea sa le aprecieze mai mult si sa nu le mai risipeasca, sa isi aduca oamenii aminte sa ia plase de acasa cand se duc la cumparaturi. In Finlanda se reciclau si pet-urile! Primeai bani daca le duceai inapoi la magazin cand erau goale. O jumatate de euro pe un pet de 0,5l.

Sa revenim insa in Romania. Unde vanzatoarele se uita la mine ca la un extraterestru daca vin cu plasa de acasa. Ca si cum eu as fi ciudata!!!!

You Might Also Like