NE DISTRAM

Pentru ca viata de mama nu e ca in reclame

Parentingul in bloguri este ca sexul in filme. Te face sa crezi ca e ceva tare in neregula cu tine.

Totul pare atat de natural, firesc, frumos, satisfacator, nu exista sunete ciudate, mirosuri bleah, secretii peste tot, dezordine in casa si firimituri in pat. Toata lumea e fericita si odihnita.

“Timpul de conectare”, “persoana de atasament”, “ascultare”, “dezvoltare”, “construire”, “emotie”, “descoperire”, “descarcare”. Jargonul asta ne arata cum ar trebui sa fim parinti mai buni, dar inainte de toate ne face sa ne simtim prost si, bonus, ne face sa construim imagini idilice despre bloggeritele bine intentionate care scriu. Cum eu le cunosc pe multe si sunt si eu o autoare (ma rog, nu as da sfaturi de parenting, cel mult de supravietuire, in stilul Bear Grylls ), m-am gandit sa dau din case. M-am folosit de poze pentru a ilustra si mai ales a incuraja parintii.

Cum isi imagineaza lumea ca arata peisajul cand o mama spune ca va scrie pe blog si va lucra de acasa:

shutterstock_370521380

Si cum arata situatia de fapt:

Mama lucrand de acasa

Cum credeti ca arata casa unei bloggerite:

lucrand de acasa ideal

Si cum arata casa de fapt:

hoas acasa

Cum credeti ca arata ziua unei mame cool din online:

mama si fiica

Si cum e ea de fapt:

mama multitasking

Si cum credeti ca se pregateste pentru un eveniment:

shutterstock_113001010

Si cum face de fapt:

shutterstock_287404805

Cum credeti ca se descurca la cumparaturi cu copilul:

shutterstock_105058445

Cum e de fapt la cumparaturi cu copilul:

shutterstock_151353104

 

Cam asta e. Am spus in 10 poze tot adevarul despre toti parintii, online si offline. Dar avem si zile bune, jur! Uneori, chiar mai multe zile bune intr-o luna. Eu sper ca in noiembrie sa fie si zilele bune din septembrie si octombrie…

 

Sursa foto:

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Roxana
    15/11/2016 at 8:53 AM

    Trebuia sa iti trimit poze de la mine :))

  • Reply
    Teodora
    15/11/2016 at 9:02 AM

    La cum arata casa unei bloggerite pot sa spun ca si fara copii, tot nu reusesc sa ajung in fiecare zi la o astfel de situatie impecabila. Sunt zile, uneori chiar saptamani, cand totul e haotic, pentru ca asa e si programul meu si e foarte ok si asa. C’est la vie :))

  • Reply
    wlfp
    15/11/2016 at 10:40 AM

    Like!

  • Reply
    Cristina Otel
    15/11/2016 at 1:07 PM

    Am inceput sa intind rufele pe la 8:30 si am terminat la 12:00. Aproape ca am reusit sa ard mancarea. Vecinii renoveaza si Sara nu poate dormi in harmalaia asta. In curand vine si Alex de la gradinita. Inca saptamana asta nu am apucat sa scriu nimic nou.

    • Reply
      Miruna
      17/11/2016 at 12:39 AM

      Cristina Otel, te iubeeesc!!! Mereu ma intrebam oare cum reusesti sa scrii atat de frumos si sa faci si toate lucrurile alea faine. Ca sunt si cititoare de bloguri in timpul care-mi ramane dupa ce sung grozava si perfecta in lumea mea blonda :))

  • Reply
    Ioana
    15/11/2016 at 8:01 PM

    Vai, ce adevar ai spus! Casa nu mai e casă, de când cu gălușca noastră de 1 an și 4 luni. Dar avem veselie și bucurii în fiecare zi.

  • Reply
    Sofia
    23/11/2016 at 10:42 AM

    Prea curata e canapeaua si prea lucios parchetul. Nicio incercare de permanent marker mov sau de stampile, niciun loc unde sa ti se lipeasca papucul de parchet de la lapte, suc de portocale, iaurtel cu fructe varsat, niciun fir de samanta de susan sau firmituri de cereale? Nice try, dar si poza 4 e facatura. 🙂

    • Reply
      andressa
      23/11/2016 at 11:02 AM

      Corect. Si mie mie se pare prea curat. De altfel, daca vreau sa imi fac o poza acasa, un selfie sau altfel de poza, e foarte greu sa gasesc un colt in care sa nu se vada cine-stie-ce.

  • Reply
    dojo
    08/09/2017 at 10:10 PM

    Sunt in concediu. Am gatit, am spalat fata, am lucrat la noul portofoliu. Acum ma culc. Dupa ce revin, va fi si mai nasol, mai e si un caine de plimbat/ingrijit, haosul normal din casa, renovarea casei de la tara. Daca nu mor anu’ asta, nu ma mai omoara nimic 😀

  • Leave a Reply