TRAIM

Echipament medical și 5000 de teste de la Fundația Vodafone

Lumea s-a schimbat. Pentru cât timp? Nu știm, nu putem controla viitorul, dar în prezent putem face minuni. E nevoie de oameni, dar și de companii care înțeleg că fac parte din din această lume, alături de noi.

Nu ne imaginam situația de acum când sărbătoream Crăciunul sau Revelionul, când ne făceam planuri pentru Paști și vacanțe relaxante pentru vara asta. Poate de aceea ne simțim atât de pierduți. Nu eram pregătiți. Dar asta nu e o scuză să nu facem nimic.

Fundația Vodafone s-a mobilizat extraordinar și a făcut lucruri care fac diferența. Fundația și-a unit forțele cu Guvernul, cu medicii, cu societatea civilă pentru a sprijini societatea în aceste momente.

Primul lucru important: a sponsorizat achiziția unei mașini de testare și a 5,000 de teste pentru centrul de triaj din Arad, care vor fi folosite de Spitalul Județean Arad, DSP (Direcția de Sănătate Publică) și ISJU (Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență) pentru a testa oamenii care vin în România prin punctul de frontieră Nădlac.

De asemenea, Fundația a cumpărat echipament medical pentru Spitalul Marie Curie, constând în 100 de inhalatoare individuale pentru secția de neonatologie, 50 pompe de aer, 5 purificatoare de aer pentru suprafețe mari și 5 mini-inhalatoare.

Copiii și profesorii din zonele rurale pot continua activitățile educaționale online, într-un mod eficient și interactiv, prin intermediul platformei educaționale digitale, oferite de Fundația Vodafone România în cadrul programului Școala din valiză. De asemenea, Fundația Vodafone România a încheiat parteneriate cu CISCO, IBM, și World Vision pentru a oferi licențe Webex gratuite profesorilor timp de 180 de zile. Cu ajutorul acestei platforme, profesorii pot susține cursuri în timp real, prin video-conferință, cu toți elevii prezenți, chiar dacă sunt la distanță. În plus, pe 23 martie, profesorii care doresc să învețe cum să își țină cursurile online pot participa la un webinar gratuit, în care profesorii înscriși deja în programul Școala din valiză își vor împărtăși cunoștințele.

De asemenea, Fundația a făcut posibilă inițiativa Cumparaturi la usa ta (Shopping at Your Door), dezvoltată de Asociația Geeks for Democracy, despre care am mai scris și în postarea de ieri, prin care voluntarii pot ajuta persoanele în vârstă și alte persoane aflate în carantină aducându-le alimente și medicamente. Fundația Vodafone România a contribuit prin furnizarea unui mini Call Center, precum și a telefoanelor și serviciilor de comunicații care permit voluntarilor să preia apeluri.

Împreună cu ING Bank și Fundația Româno-Americană, Fundația Vodafone România sprijină 6 noi soluții digitale dezvoltate de Code4Romania și derulate în parteneriat cu Guvernul României și cu Autoritatea pentru Agenda Digitală a României (AADR). Prima este website-ul stirioficiale.ro, o platformă menită să adune într-un singur loc toate informațiile oficiale emise de autoritățile române despre criza COVID-19.

Aseară, pe telefoane a apărut numele rețelei Vodafone s-a schimbat în #StamAcasa. Pentru că nu e momentul să te gândești la tine, ci la noi, ca grup, ca societate.

Asta e atitudinea pe care o așteptăm de la companii. Această criză, oricât de grea, are o parte bună. Ne arată cum sunt oamenii și companiile când dau de greu. Împreună o să depășim asta.

#Vodafone #MereuImpreuna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply