CUMPARAM

Gadgeturile din casa mea. Și review video la ultima noutate

La nevoie, sunt Bear Grylls. Mânânc conserve, dorm la cort, tranșez pui, pescuiesc – pun chiar viermele în cârlig!, omor gândaci, am baterii peste baterii și lumânări prin casă, alimente de bază în cămară. În caz de scenariu apocaliptic, sunt ok-ish vreo săptămână, poate și mai mult! Nu mor fără Netflix și HBO Go, deși nici ușor nu îmi ar fi. Doamne ferește! Să nu ne gândim însă la ce e mai rău.

Dacă nu e nevoie să mă descurc în pădure, de ce să fac pe nebuna?! Cât timp apa (filtrată!) curge la robinet și curentul vine din prize, viața mea e mai ușoară și mai palpitantă. Și cum am ajuns de ceva timp la faza în care de ziua mea visez la oale din fontă, robot de bucătărie cu 15 funcții și cu lampă orientată spre bol, aspirator automat conectat la wi-fi și alte asemenea, vă fac o listă cu gadgeturile pe care le folosesc eu în mod curent și pe care vi le recomand.

În plus, vă prezint ultima mea jucărie, un aspirator vertical cordless cu brațul flexibil. Am făcut un fel de unboxing la el, adică m-am filmat când l-am desfăcut și l-am folosit prima oară și sper să vi se pară util, dar mai ales amuzant. Mi-a venit ideea să mă filmez într-o duminică dimineață, nu eram desigur machiată, abia băusem o cafea și nu aveam niciun scenariu. N-ați mai văzut în viața voastră atâta entuziasm legat de un aspirator, pe bune! 🙂 Am zis fix ce mi-a venit pe moment și a ieșit ceva foarte autentic, cam ca pe vremurile când abia începusem blogul și scriam toate ofurile în fiecare zi, fără cosmetiziare sau mai degrabă grija de ce ar spune altcineva despre ce fac sau ce spun. So very me. Eu mă uit la video a cincea oară și mă distrez teribil!

1/ Aspiratorul vertical cu braț flexibil de la Rowenta

Hai să încep cu această jucărie, că e noua mea pasiune. Îi spunem Gigel, dar numele lui adevărat este Aspirator vertical Rowenta Air Force 560 Flex. Este un aspirator vertical, fără fir, cu o inovația care face toți banii: un braț flexibil. Adică apeși pe un buton și el face un cot, intrând și aspirând sub pat, sub masă, scaune, fotoliu, orice. Fără să te apleci. De când l-am văzut într-un showroom am zis că trebuie să mi-l iau. Și apoi mi-a zis Miruna că filmează un video, că îi face review și că îi place la nebunie. Deja era clar că e mișto de tot și când l-am deschis, eram deja cu așteptările până la cer. O să vedeți în video cum arată accesoriile, cum se montează (e un sistem clic-clac simplu prin care schimbi captele/accesoriile) și cum se folosește.

Ce trebuie să știți?

Brațul flexibil este toată șmecheria, nu te mai apleci ca să ajungi sub mășuțe, sub pat, sub orice corp de mobilă. Capătul este și el îngust și deci are acces în multe locuri. Apeși pe un buton și gata! Cotul se îndoaie! După ce îl folosești te întrebi cum ai trăit până atunci fără el.

Bateria lui încărcată complet ține 35 de minute, ceea ce la mine e cât trebuie, că nu aspir fără pauză mai mult de atât niciodată. De obicei, fac curățenie doar în sufragerie și pe scări, iar în altă zi în dormitoare și tot așa. Are o funcție de aspirare mai puternică, BOOST, și atunci ține 6 minute. Eu nu o folosesc niciodată, dar există.

Are multe accesorii, poți deci curăța podelele (fie că au covor, gresie sau parchet), canapeaua, perdelele, lustrele, rafturile înalte. Poți aspira și în mașină sau firimiturile de pe masă cu aparatul în forma cea mai compactă, adică pui o perie la primul capăt, în loc de braț.

Faptul că e cordless ajută mult dacă ai de aspirat pe scări. Eu sunt încântată de asta. Era un coșmar să aspir între etaje, mă chinuiam enorm, preferam mătura!

Nu are sac, ci un rezervor care se spală imedat. Are un filtru de praf care se spală cu apă de la robinet și unul de rezervă în pachetul cu care vine. Clar vi-l recomand.

2/ Aspiratorul automat / robot.

Pe ăsta îl cheamă Dorel sau Rowenta Smart Force Cyclonic Connect, și are și o aplicație proprie pe telefon. Stă parcat în docking station și o dată pe zi, la ora 11:00, e programat să facă curat în tot spațul în care are acces. Având scări, la mine asta nu înseamnă toată casa, dar îl las la parter, sufragerie și bucătărie, unde oricum se adună cea mai mare mizerie pe podele, este cea mai tranzitată zonă din casă. Nici nu îmi dau seama că îl am pentru că la ora la care el face curat nu e nimeni acasă, aș crede că nu face nimic săracul, doar că o dată pe săptămână, când îi curăț rezervorul, mă minunez de cât praf și păr strânge! E plin! Nu ajunge peste tot, la colțuri sau sub orice tip de mobilă, dar este suficient pentru întreținere, are rolul lui în ecosistemul de gadgeturi în casă, nu l-aș scoate din funcțiune. Mă enervează că se blochează adesea în grătarul de la convector, lângă geam. Am pus acolo niște cutii ca să îl ajut să ocolească zona. Uneori, când fac curat în toată casa, îl pun în funcțiune la toate nivelurile, luându-le pe rând, după ce, uneori, mă asigur că toate obiectele au dispărut din calea lui (le urc pe pat, etc). Merge și cu obiecte pe jos, ca de obicei, dar va aspira pe lângă ele.

L-am primit de Crăciun și cel mai tare era că aspira zilnic acele de brad. Nu știu cum faceți voi, dar eu îmi iau bradul din timp și se usucă la căldra din casă și îi cad sute de ace pe jos!!! Dorel m-a salvat.

View this post on Instagram

 

Nici n-am pus bine bradul că au început să apară cadouri sub el. Măi să fie! Am fost cuminte! Jucăria asta e un aspirator robot, se numește Rowenta Smart Force Cyclonic RR8021WH, dar eu îl alint simplu, Dorel. Dorel se plimbă prin casă (mai mult când eu nu sunt acasă) și aspiră și în sufragerie, și în bucătărie, și în baie. E atât de harnic și de deștept! E ca o nevastă, el face curat, noi ne cocoțăm pe canapea, rădem (de el) și ne plângem că nu auzim bine televizorul din cauza lui. Îmi vine să-mi iau și o pisică, să aibă Dorel un partener de joacă. Sau poate aveți și voi unul și le facem cunoștință! Poate dacă se plac… apare un mic aspirator manual 😍 #dorel ❤️ #rowenta #rowentasmartforcecyclonic #homeappliance #vacuumcleaner #robot #home #tehnology #buzzrowentahome 🔌

A post shared by Andreea-Mihaela Retea (@andreearetea) on

3/ Robot de bucătărie

Am mai multe gadgeturi în bucătărie, vreo 6, și tot mai îmi doresc unul. (Adică am un espressor bun, mixer vertical și….)

Philips Avance Collection 7778/00. Mi-am luat robotul asta cu o mie de funcții de la Philips după ce am născut copilul și mă pregăteam de diversificarea hranei: tocare, pasare, stoarcere fructe și legume. Ca să nu iau un storcător separat de un mixer și de un alt procesator, am luat unul foarte deștept, să facă de toate. Are o grămadă de accesorii și pe unele nu le-am folosit niciodată, de fapt, dar pe unele le folosesc constant ca să fac aluat, să pasez legumele pentru supele cremă, să fac carne tocată, smoothie, să storc portocale întregi pentru fresh sau să storc jumătăți de citrice pentru limonadă/oranjadă (sunt accesorii diferite pentru a stoarce mere sau portocale întregi respectiv a stoarce jumătăți de lămâi). Au apărut însă multe modele mai noi, mai cool.

De exemplu, eu mai am Beko Blender ProWellness care are puterea 1600W și funcție Pulse, zdrobește și gheața sau fructe tari fără lichid, poți face supe, sosuri sau smoothies foarte ușor.  Am și Nutri Bullet. Dacă vă întrebați unde le țin, e simplu am o bucătărie mare și un beci destul de spațios.

Deși am atâtea gadgeturi în bucătărie, tot îmi mai doresc ceva. Un robot de bucătărie cu bol!!!! Am testat unul și nu am fost sigură că am nevoie de el, dar după ce am rămas fără el mi s-a făcut un dor… E foarte util pentru aluaturi. E bun dacă faci pâine, lipie, chec, cremă pentru prăjituri, bezea. Eu fac de toate dacă am timp. Și am o carte de bucate specială pentru un astfel de gadget, deci nu duc lipsă de idei.

 

View this post on Instagram

 

Brunch? Lecția de gătit continuă! Cheesecake cu topping de fructe de pădure, un nor pufos vanilat pe un blat crocant de biscuiți cu gust de scorțișoară și sirop fructat, dulce-acrișor, o nebunie! Una din prăjiturile mele preferate. Și ale Evei! De-aia n-am apucat sa fac poza la prăjitura întreagă, ci doar la o felie! 🤣 Tot cu Kenwood Titanium Chef am lucrat, incredibil cât e de importanta calitatea aparatului. Fără piese din plastic, cu lumina în bol, silențios, are o baza solida și sta bine la locul lui chiar și la viteza mare, spre deosebire de alt robot pe care l-am folosit, tremura tot, va chiar se deplasa pe blatul de lucru. Reteta: 💜200g biscuiți digestiv +120g unt topit (blat) 💜700g crema de brânză 💜200ml smântână de frisca 💜150 g zahar pudra 💜1 lingura extract de vanilie 💙Optional : coaja de lamaie 💜Pentru sos: fructe de pădure congelate, zeama de la o lamaie, 100ml apa și 50g zahar Se coace încet, eu la 150grade zic ca iese, durează cam 60-70 minute, depinde cât e de întinsă forma, a mea a fost de diametru 18cm si atunci a fost prăjitură înaltă, a durat mai mult. Se verifica mereu (sa fie mijlocul cât mai ferm, sa nu se clatine mult ca înseamnă că e necoapta în centru). Important: Se lasă la răcit în formă, când e la temperatura camerei se pune la frigider pentru câteva ore. Numai asa va fi ușor de scos și își păstrează aspectul (e fragilă compoziția). 💜 💜 💜 #cooking #instafood #baking #cheesecake #brunch #recipe #desert #cake #berries #kenwoodbuzz #kenwoodbuzztitanium #kenwood #kitchen #kitchenappliances #buzzstore @kenwoodromania

A post shared by Andreea-Mihaela Retea (@andreearetea) on

Gadgeturi pentru frumusețe

1/ Perie de uscat și îndreptat părul în același timp

Eu am Rowenta Express Air. Se folosește pe părul ud, spre deosebire de o placă, iar rezultatul e păr drept și la vârfuri, spre deosebire de o perie rotativă. Am și perie rotativă, dar usucă părul mai lent. A făcut Prințesa Urbană un tutorial pentru folosirea ei. E util!

2/ Aparat de epilat cu lumină intens pulsantă (IPL)

Folosesc Philips Lumea. Am mai scris despre asta, am foliculită, iar această variantă de îndepărtare a părului a fost singura soluție pentru mine pentru a evita iritațiile, bubițele. S-au tot ieftinit, eu am acasă un aparat cumpărat acum vreo 7 ani, nici nu mai știu, a costat cam dublu față de cât e unul similar acum, adica vreo 1300 lei. E foarte bun pentru economisirea timpului, îl folosești cam la 3 luni, în loc să mergi lunar la un salon.

Altceva pentru casă?

Am și un mini Google Home, dar nu am devenit utilizatoare înfocată. Sunt de modă veche. Ideea de a striga prin casă: “Hey, Google!” mă cam enervează, deși înțeleg că poate fi util. Cât l-am folosit îmi plăcea că putea întreba cum e vremea și puteam cere muzică din Google Play.

Voi ce aveți pe acasă și vă ajută mult?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Uirebit
    27/10/2019 at 10:31 AM

    Sunt foarte multumit de aspiratorul meu cu apa.
    Alte dispozitive utile?
    Blenderul pentru fructe. Mi-as dori sa il folosesc zilnic, dar lenea ma bantuie.

  • Reply
    RalucaO
    10/01/2020 at 7:07 PM

    Ma gandesc sa imi iau si eu un aspirator automat. Suna minunat. Ma intreb totusi cat de eficient aspira covoarele, in ideea sa nu se ridice praful in aer. A testat cineva o astfel de suprafata?

  • Leave a Reply