CUMPARAM

Cât costă un brad de Crăciun? Prețuri și magazine

Mai sunt 12 zile până la Crăciun. De unde puteți lua un brad natural de Crăciun și cât costă. Iată:

La IKEA un brad de aproximativ 170 cm înalțime costă 99 lei.

La Leroy Merlin costă între 29 lei (de 1 metru) până la 89 lei (175cm) sau 146 lei unul cam de aceeași nalțime dar alt soi. La ghiveci au mici, de 80 cm, la 55 lei bucata.

La Dedeman, brazii sunt cam la aceleași prețuri. La 39 lei, un brad are 140-170cm, apoi la  170-200cm costă 69 lei, iar la 175-250cm ajunge la 99 lei.

La Hornbach, bradul de 1,1m – 1,7 m costă 39 lei.

Silva Group vinde brazi pe stradă, găsiți în București pe Bulevardul Basarabia, aproape de Piața Muncii, un punct de vânzare, sau online pe emag sau magazinuldebrazi.ro. Prețurile pornesc de la 29 lei, cei mai mici brazi, merg apoi la 49 lei, brazi de un metru, 79 lei pentru cei de aproximativ 170cm si ajung la 119 lei pentru cei de aproximativ 2 metri înălțime. La preț se adaugă 5 lei dacă ai nevoie de ambalaj (se strânge bradul într-o folie de plastic pentru transport mai simplu în mașină). La Emag găsiți un brad de 1 metru la ghiveci la costul de 299 lei, iar costul livrării e de 35 lei.

La brazi artificiali nu mă bag, nu mă pasionează, găsiți toate culorile, formele și mărimile la hypermarketuri și magazinele de bricolaj.

Vă urez succes! 

PS: eu mi-am luat de pe stradă, de la Silva Group, bradul de 79 lei. E superb, des, nu foarte înalt perfect, pentru o sufragerie.

 

Poză brazi Crăciun Shutterstock

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Andra
    12/12/2018 at 1:43 PM

    Stiu ca un brad artificial nu se compara cu unul natural, dar… cand ma gandesc ca bradul ala este (ma rog, a fost) viu si moare in living-ul meu, ma apuca jalea. Noi am renuntat de mai bine de 10 ani la brad natural fix din motivul asta, nu pt ca ne-ar placea mai mult cei artificiali. Sincer, mi-as dori sa nu se mai taie brazii sub nici o forma (nici macar aia crescuti special pentru asta) si sa existe doar artificiali. Pentru ca unui brad ii ia minim 10 ani ca sa ajunga la inaltimea aia la care il vrem noi in general, iar contributia lui la productia de oxigen (prin urmare la aerul pe care il respiram) e foarte mare.
    Asa ca sper sincer intr-un viitor mai ecologic (si nu indepartat!) in care sa lasam brazii acolo unde le e locul 🙂

    • Reply
      andressa
      12/12/2018 at 4:27 PM

      Da, stiu ca asta e gandirea sanatoasa. Eu pur si simplu n-am luat brad, ani la rand, nici de plastic nu-mi trebuia. Acum insa e bucuria copilului. Ma consolez un pic cu gandul ca reciclez, plantez, incerc sa consum putin (nici nu mai conduc de o perioada, emrg pe jos sau cu RATB…) . Ce sa zic altfel?

  • Reply
    o femeie
    13/12/2018 at 10:53 AM

    si eu tot cu plastic, luat la mana a2a, de cativa ani il folosim. il impodobim pt cateva luni pe an, ba chiar si de 2 ori pe an – distractia copilei.
    Altfel mi-ar placea ideea de brazi in ghivece, sa ii ducem inapoi in 1 ianuarie, ei sa ii creasca bine pana la urmatorul an si sa ii “inchiriem” iar peste un an.

    • Reply
      andressa
      13/12/2018 at 1:59 PM

      Eu am auzit povesti despre cei in ghivece, ca sunt scosi aiurea din pamant si pusi in ghivece pentru fraieri ecologisti, iarta-mi expresia, adica sa le ia banii, dar la o adica nu ii poti planta ca nu au radacina. Multi mi-au zis ca au patit asta cand s-au apucat sa ii plateze la curte, dupa Craciun. S-au trezit ca in ghivezi nu e nimic. Asa ca de teama sa nu dau o tona de bani pe un brat taiat infipt in ghiveci, prefer varianta clasica, non eco.

    Leave a Reply