TRAIM

O femeie s-a sinucis pentru că nu i s-a permis cezariana

Iată o altă pespectivă despre drepturile omului. Așa cum reamintesc mulți, drepturile femeilor sunt tot drepturile omului, deci putem vorbi și despre feminism dacă vrem, dar e mai corect să spunem că vorbim despre oameni.

O femeie de 26 de ani însărcinată în 41 de săptămâni, în chinuri cumplite din cauza faptului că fătul avea circumferința capului mare și nașterea vaginală era dificilă sau aproape imposibilă, cere persmisiunea familiei să facă cezariană. Totul s-a întâmplat în China, unde conform legii ea trebuie să aibă permisiunea familiei pentru a face cezariană! Camerele de supraveghere au surprins-o în ultimele ore de viața rugându-se în genunchi de rudele ei. Puțin mai târziu ea și copilul ei nenăscut au murit în urma unei sinucideri. Ea s-a aruncat de la etajul 5, unde era rezerva ei.

Conform știrii apărute pe MSN, femeia a fost consultată de medici care au recomandat operația.

Doctors at the No 1 Hospital in the city of Yulin in Shaanxi Province, northern China, examined her and determined that she needed a caesarean as she was not able to give birth naturally because the baby’s head was too big.

Ea a vrut de mai multe ori să plece din spital și de două ori și-a implorat familia să îi permită o cezariană, dar a fost refuzată.

Faptul că în 2017 se întâmplă asemenea tragedii și nimeni nu e tras la răspundere, ba mai mult, există chiar un cadru legal ca asemenea abuzuri îngrozitoare să aibă loc este sutrigător la cer. Orice om, femeie sau bărbat, fie că naște sau e bolban, ar trebui să aibă dreptul de a decide singur ce operație să facă!

Îm primul paragraf, spuneam că unii subliniază că drepturile femeilor sunt drepturi ale omului (și mă gândeam chiar la Elisabeth Moss, actrița din The Handmaid’s Tale, o distopie în care femeile fertile sunt reduse la funcția lor reproducătoare, dezbrăcate de toate drepturile lor.

“For me, it’s not a feminist story. It’s a human story because women’s rights are human rights” – sursa.

Nu e vorba de ficțiune, din păcate.

 

Sursă foto gravidă Shutterstock

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Miruna
    07/09/2017 at 1:52 PM

    E altă lume acolo, mă. Nouă ne povestea un conferențiar din UK, care făcea un studiu despre drepturile femeii și avort, că în Anglia există o rată foarte mică a chinezoaicelor care acceptă să ia anticoncepționale și un număr foarte mare de avorturi ascunse la ele. Adică, fiindcă pilulele se eliberează doar pe rețetă și ele nu vor să fie nicăieri documentată treaba asta (fiindcă nu le mai ”ia” nimeni acasă), refuză din start. Dar fac sex ca occidentalele, doar că fac avorturi prin diverse bucătării obscure sau își stimulează cumva, doar ca să pară altceva. Practic, își pun viața în pericol pentru a-și păstra reputația. De neconceput.

    • Reply
      andressa
      07/09/2017 at 1:54 PM

      Este o altă lume în primul rând pentru că statul controlează prea mult, invadează viața privată. Li se spune câți copii să aibă, dacă să aibă, dacă să ia sau nu contraceptive (că de-aia nu vor sa ia și să se afle, de frică!), este un coșmar pentru drepturile omului.

  • Reply
    Simona
    29/09/2017 at 1:01 PM

    De multe ori, simt ca nici nu am cuvinte sa multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat viata pe pamant romanesc… Sunt atat de multe probleme in tara asta, insa mi se pare ca este, totusi, un mediu destul de ok fata de cum traiesc alte popoare care au o cultura total diferita. Ma uitam intr-o zi la un documentar pe youtube despre copiii abandonati in orfelinatele chinezesti… Este cumplit! Mi se rupe si acum inima numai cand ma gandesc ce am vazut acolo! Si totul din cauza acestei culturi fara rost in care oamenilor li se interzice sa faca mai mult de 1 copil (cu mici exceptii) si mai ales fiindca familiile nu vor sa aiba fetite. Aceeasi poveste si in India (fetitele sunt avortate din cauza ca, pentru a le casatori, parintii trebuie sa aiba o zestre mare pentru ele, dar si fiindca sunt deseori ucise de famillia sotului), desi acolo nu se mai tine cont de cati copii are fiecare…

  • Reply
    Kathy Bates
    02/10/2017 at 3:18 PM

    Astazi ii poti multumi lui Dumnezeu fiindca ti-a dat viata pe pamant romanesc. Dar Coalitia pentru Familie zice ca maine ar putea fi diferit, iar poimaine si mai rau.

    • Reply
      Simona
      03/10/2017 at 2:55 PM

      Da, asa e, dar cred ca Romania o sa fie ultima reduta ce va cadea… Daca nu era acest popor cu credinta in sange, unul dintre ultimele popoare europene care inca nu si-a transformat bisericile in cluburi ci inca sunt pline de oameni la Sf. Liturghie, nu vreau sa-mi imaginez unde eram acum… Probabil, la fel de pierduti sufleteste precum majoritatea vesticilor.

    Leave a Reply