IUBIM

Viața ca o boală, iubirea ca un tratament. Filmul Despre Trup și Suflet

În relațiile mele amoroase, eu m-am simțit mereu ca o persoană cu o dizabilitate.

De ce? Poate părinții divorțați, nesiguranța mea, presiunea culturii populare care te agasează cu imagini despre cum ar trebui să arăți tu, cum să arate cuplul, cum ar trebui să se manifeste în public, cum ar trebui să te simți. Greu să te potrivești perfect pe acest calapod și atunci începi să crezi că ești defect. Fericirea apare când găsești pe cineva care e tot defect, ca un pătrat căruia îi lipsește o bucățică, iar voi vă potriviți ca două piese de puzzle. Un sentiment greu de descris în cuvinte: ușurarea că nu ești singur așa, libertatea de a fi cum simți tu, o împlinire pe care nu o credeai posibilă.

Filmul “Despre Trup și Suflet” este o revelație. O poveste de dragoste atipică între doi oameni cu defecte imposibil de mascat, diferiți și totuși asemănători pentru că sunt atât de singuri. Anormalitatea lor este mai degrabă o sensibilitate firească, dar rar întâlnită. Regizoarea, numai o femeie putea crea o poveste delicată și perfect croită ca o pânză de păianjen, reușește să ne facă să râdem, să ne emoționăm, să visăm, să ne îngrozim cu niște imagini simple, bine alese.

Despre trup si suflet” este marele câștigător al trofeului Ursul de Aur la Berlinale 2017 și  al celei de-a 10-a editii Sydney Film Festival, cel mai important festival de film din Australia.

Dacă ar trebui să vedeți un singur film anul ăsta, la ăsta vă recomand să mergeți. Dacă ar trebui să vedeți un singur film în următorii 5 ani, tot la “Despre Trup și Suflet” v-aș recomanda să mergeți. Dacă ar trebui să vedeți un film în loc să citiți o carte, la fel. E un film cum rar se fac și cum și mai rar vedem, obișnuiți cu rețetele de succes, șabloane care ne îmbolnăvesc de nepotrivire și ne iau creativitatea și visarea.

Aș vrea să adaug că acest film are o poveste frumoasă pentru publicul din România. El a ajuns in cinematografe pentru că o prietenă idealistă a crezut în el și, pentru prima oară în viața ei, după ce l-a văzut, a zis că vrea să cumpere drepturile de difuzare și să îl aducă acasă, să îl vadă toată lumea. Astfel, ea a început o superbă aventură și  filmul a ajuns pe marile ecrane din România. Iubesc poveștile despre noi începuturi și curaj. În poză mă puteți vedea alături de ea, la avanpremieră.

“Despre Trup și Suflet”, de pe 30 iunie, la cinematografe. E filmul anului. Căutați-l. Aștept să îmi spuneți cum v-a schimbat.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Suzana
  27/06/2017 at 3:24 PM

  Multumeeeesc pt. recomandare. Revin cu impresiile de dupa! 🙂

  • Reply
   andressa
   27/06/2017 at 3:25 PM

   Neaparat sa te duci cu niste oameni dragi, faceti o gasca, apoi schimbati impresii. Crede-ma, e genul ala de film. vezi rar ceva atat de deosebit.

 • Reply
  O femeie
  30/06/2017 at 10:14 PM

  Te ai pozat cu vedeta familiei mele 😉

 • Leave a Reply