Mesajul scris de o eleva de 14 ani despre abuzurile unei profesoare a devenit virala. 548 de shares la acest moment, aproape 3000 de likes. Cresc in continuare.
Like & Share? Da, pentru ca tutoror ni s-a intamplat de fapt. Anna Andronache spune simplu povestea tuturor elevilor din trecut, prezent si viitor in Romania: suntem la mana profesorilor.
Daca ai un profesor minunat, totul merge struna, dar daca ai un profesor care iti incalca drepturile nu ai ce face. Nu ai cui sa te adresezi, nici directorul nu te poate ajuta. Sistemul este creat astfel incat un profesor te poate exmatricula daca vrea, dar daca el incalca drepturile elevilor, 100 de oameni – elevi, parinti si profesori – nu se pot apara.
O captura dupa parte din postarea ei:
Cine nu a trecut prin asta? Cine nu a fost umilit macar o data la clasa? Cine nu a avut un profesor care dadea tuturor note mici, ca asa avea chef? Cine nu a avut un profesor care facea comentarii nepotrivite?
Si cati am rezolvat problema? Anna face ceva ce noi toti nu am reusit. Pune pe tapet diferenta de raport de putere intre elevi / parinti si profesori. Si asa educatia are destule probleme in Romania, sa incepem cu a o rezolva pe aceasta. Pentru ca toti vrem un sistem in care copiii nostri sunt tratati cu respect.
Sursa poza eleva la ore: Shutterstock
6 Comments
Larisa
20/02/2017 at 3:16 PMOh, Doamne! Nu cred ca inca mai exista astfel de profesori in scolile din Romania. Am avut si eu o astfel de profesoara in generala. Era de chimie si era cea mai exigenta din scoala. Pur si simplu tremurau elevii la orele ei. Nefericirea a facut, insa, ca un elev sa moara din cauza ei. Inecat cu propria-i voma. De frica. Un caz destul de intens mediatizat la acea vreme.
wlfp
21/02/2017 at 11:31 AMAm avut o invatoare care m-a persecutat un an (pana m-am mutat) pentru ca tatal meu era politist si a trebui sa il aresteze pe fiul ei adolescent ca furase ceva.
Apoi am avut o scorpe de diriginta, ce se comporta groaznic cu toti copii ce nu facea meditatii cu ea – ups si eu nu faceam.
Un profesor
22/02/2017 at 1:04 AMSi eu predau ocazional nsa consider elevii prieteni.
Nu impun distanta ci ne spunem pe nume.
O sa incerc sa filmez o ora de curs cu acordul consiliului profesoral.
Elevii vin la curs de placere. Stiind ca va urma o ora de fizica relaxanta.
Facem si carte dar explicam experimental si comparativ mai tot.
Tudorita
25/02/2017 at 12:05 PMȘi eu lucrez în învățământ și întotdeauna mi-am tratat elevii cu respect. Chiar și cu cei mai recalcitranți, tot am păstrat un nivel decent al discuției și pot spune că în timp am devenit prieteni, spre deosebire de alte colege de-ale mele care recurgeau la jigniri când se enervau. Nu e o profesie pentru oricine, trebuie să ai vocație în primul rând și multă răbdare. Copiii sunt în formare, abia își construiesc personalitatea, fiecare este unic în felul său și dacă îi tratezi pe toți ca o „masă de ignoranți neobrăzați”, ca să citez o altă colegă și tu te crezi Dumnezeu, nu se poate ajunge la nimic pozitiv, de nicio parte, tu ca profesor te umpli de nervi, elevii de frustrări și totul se transformă într-un război.
Dan P.
28/02/2017 at 4:23 PMInteresant, nu credeam ca se mai intampla asa ceva in prezent. Felicitari elevei pentru initiativa!
Rusu Delia
03/03/2017 at 11:17 PMBuna, Andreea! In legatura cu aceasta fata, o cunosc, nu personal, dar sta la mine in oras. Oricum, noi nu putem schimba profesorii. Unii au si motive de a face lucruri de acest gen. Din fericire, eu am profesori buni. Pupici.