CUMPARAM

Cine ar fi crezut ca reciclarea poate fi sexy?

H&M continua campania mondiala de reciclare a lucrurilor uzate. Este al patrulea an in care compania vorbeste despre risipa si reciclare, iar valorile ecologice i-au adus brandului mai multi fani. Filmul campaniei reuseste sa surprinda emotia pe care o haine uzata o starneste, vorbeste despre amintiri si renastere.

Filmul este regizat de Crystal Moselle, o americanca tanara, castigatoare a unui premiu pentru documentare la Festivalul Sundance in 2015.

H&M first launched its worldwide Garment Collecting initiative in 2013 and has since then collected over 40,000 tonnes of clothing. Customers can bring any unwanted garments and textiles, from any brand and in any condition, to any H&M store, all year around. The goal is to increase the amount of garments collected, every year, so that we reach a total collected volume of 25,000 tonnes per year by 2020.

Sursa: hm.com

Numai 1% din cele stranse pot fi folosite pentru a face haine noi, asa ca o mare parte din textile devin umpluturi pentru perne sau scaune de masina sau carpe.

Eu personal prefer sa pun intr-o plasa ce nu mai port, de obicei haine in stare inca buna, si sa le dau celor care nu isi permit sa isi cumpere haine. Dar filmul asta ma face sa cred ca nu ma gandesc destul la mediu. Ca pana si carpele de bucatarie uzate, arse, patate (pe care le arunc, nu pot sa le daruiesc) ar trebui salvate. Ca totul merita inca o sansa. Ca din orice poate renaste ceva frumos. Viziunea este poetica. Reciclarea e poezie.

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Teodora
    26/01/2017 at 1:20 PM

    Lucrurile care se afla intr-o stare buna, prefer sa le donez. Pentru restul, exista H&M si sa stii ca tot anul primesc haine la reciclat, nu doar cand sunt campaniile.

    • Reply
      andressa
      26/01/2017 at 1:24 PM

      De cand au lansat campania, de ani de zile, strang haine, stiu, dar eu nu am donat niciodata.
      Adica le-am reciclat eu, intr-un fel: fie le-am dat pe cele pe care nu mai vreau sa le port (mi-am schimbat putin stilul), fie le-am transformat in carpe de sters pe jos… Mi se pare bine insa, dincolo de actiunea in sine, ca vorbesc despre reciclare, ca vorbesc despre procesul prin care hainele se produc. Faptul ca apeleaza la constiinta umana este un compliment, nu sunt doar niste portofele pentru ei. Bravo lor.

      • Reply
        Bookish
        26/01/2017 at 4:07 PM

        Ai mai multe detalii despre campanie? Știu că s-a mai desfășurat și cum câțiva ani. Care sunt magazinele din București care primesc hainele uzate? se întâmplă să mai am și haine rupte pe care nu le pot dona și chiar nu știu ce să fac cu ele pentru că nu îmi vine să le arunc direct la gunoi.
        @Teodora, ai adus tu de curând haine la reciclat la H&M? Eu nu am văzut pe nicăieri vreun container în magazin sau ceva de genul acesta.

  • Reply
    Bookish
    30/01/2017 at 4:23 PM

    Hmm am mai comentat 1 data, dar vad ca nu apare intrebarea mea 😛
    Care sunt concret magazinele din Bucuresti care participa la aceasta campanie? Eu nu am vazut pe nicaieri vreun container/cutie pentru reciclare. Si eu dau multe haine, dar, ocazional, se intampla sa mi se mai rupa cate o bluza/pereche de blugi si nu stiu ce sa fac cu ele pentru ca nu vreau sa le arunc direct la gunoi.

    • Reply
      andressa
      30/01/2017 at 4:31 PM

      Nu stiu de ce nu am gasit celalalt comentariu.
      Din cate stiu, toate magazinele H&M participa la colectare. Am vazut si eu cutii anul trecut. Anul acesta nu, dar in H&M din MegaMall de exemplu este afisat mesajul campaniei deci presupun ca si ei strang haine.
      Pe site ei scriu: “Adu toate hainele nedorite în oricare din magazinele noastre.”

    Leave a Reply