GANDIM

Si baietii plang cateodata

Nu, acesta nu este un post despre Holograf, ci despre o carte simpatica, de week-end, pe care o termini intr-o zi. „Clubul de film” al lui David Gilmour (o pura coincidenta de nume, nu canta in nicio trupa) m-a facut curioasa cand am citit ce vrea sa fie: memoriile unui tata care timp de 3 ani si-a lasat baiatul sa faca ce vrea, sa renunte la scoala, sa bea si sa fumeze, sa se drogheze, cu o singura conditie. Jesse trebuie sa se uite saptamanal la 3 filme alese de el.

Simplu, nu? Asa ca saptamana dupa saptamana, cei doi au trecut prin Basic Instinct, Breakfast at Tiffany’s, Rocky sau Les 400 coups. Cartea nu e insa o simpla insiruire sau o analiza cinematografica, desi sunt multe informatii din industrie, mai ales ca Gilmour a fost ani buni critic de film. Este, evident, despre legatura tata-fiu, relatiile cu fetele, dezamagirile in dragoste, inselat, lucruri tampite pe care le faci cand ai 16 ani si crezi ca viata s-a terminat daca ea s-a culcat cu altul. M-au emotionat replicile pe care i le dadea tatal atunci cand Jesse avea nevoie de un sfat.

Vreau să zic că e în regulă să te culci cu o scorpie, dar să nu faci niciodată un copil cu ea.

Atunci când părăsești o femeie se întâmplă lucruri despre care tu crezi că n-o să conteze. (Ca de pildă, alți tipi)

Știi ce zice Tolstoi? Zice că o femeie nu te poate răni de două ori la fel.

„Dacă o să continui să te uiți la mine așa, o să trebuiască să te pup.” (Dumnezeule mare, de unde învață chestiile astea? Ce fac toate înainte de petrecere, stau acasă și citesc Tolstoi?)

M-a amuzat, m-a emotionat, dar mai mult decat orice, m-a facut sa ma intreb cum ar fi fost sa cresc cu tatal alaturi de mine si de mama.

E o carte placuta pe care o recomand pentru un zbor cu avionul sau o zi la plaja. Daca va intrebati cum s-a sfarsit experimentul cu filmele sau cum ar putea da rezultate asa ceva? Ei bine, singurul lucru bun la adolescenta e ca se termina. 😉

Sursa poza cu barbat plangand: Shutterstock

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Domnica
    16/07/2012 at 11:52 AM

    Da dar totusi si melodia este draguta 😉
    Pare foarte interesanta cartea

  • Reply
    Alin
    24/04/2019 at 11:34 AM

    Interesanta fraza ta:
    “mai mult decat orice, m-a facut sa ma intreb cum ar fi fost sa cresc cu tatal alaturi de mine si de mama”

  • Leave a Reply