IUBIM

first love and best cheesecake

Eu nu cred în Adam și Eva. Cum să vă explic…?

Uneori e nevoie să faci mai multe cheesecakes până îți iese unul exact așa cum îți dorești. Unora le iese din prima. Just! Sau poate pentru că nu au încercat mai multe rețete, trăiesc toată viața cu impresia că au reușit să facă cheesecake-ul ideal. Deși poate ei au făcut o pască, nu un cheesecake, sau au făcut unul cu altceva în loc de cremă de brânză și ajung să creadă e o prăjitură foarte overrated și că de fapt într-o relație contează doar respectul reciproc. You get the picture. 🙂

Eu am făcut patru cheesecakes pănă mi-a ieșit unul cu adevărat bun (putting all metophores aside now…). Arăta ca un cheesecake, mirosea ca un cheesecake și avea gust de cheesecake – adică vanilat, ușor și bun. Până am ajuns la gustul perfect, am încercat diverse rețete găsite pe net pe care le-am evaluat după ingrediente și comentarii și… m-au dezamagit. Sau poate eu le-am dezamăgit pe ele cu neîndemânarea-mi proverbială. N-am avut răbdare cu ele, am uitat să pun ceva esențial (puțina dragoste, poate, vorba lui knorr), am înlocuit crema de brânză cu ricotta, într-un exces de creatitiviate, sau m-am jucat de-a bucătăreasa, fără vreo intenție reală de a face ceva bun, pentru că așa aveam chef și uneori girls just wanna have fun, mă rog. concluzia este că am sfeclit-o.

Pentru al patrulea am adunat toate informațiile din încercările nereușite, mă maturizasem! Am căutat rețete mai atent, am măsurat cu precizie ingredientele și, deja știind cât de dulce îmi place și câtă vanilie se cere, am reușit o capodoperă culinară! (Pe care Țestosul a savurat-o cât ai zice cheese.)

Sigur că ar fi de dorit să îți iasă din prima figura. Să nu mai pierzi timpul și să te bucuri de binefacerile gustului delicios de cheesecake de la începutul pănă la sfârșitul vieții tale de gurmand. Dar ai putea să mesteci liniștit la același cheesecake toată viața fără să te întrebi dacă e the one sau doar the only one? Nu te-ai întreba dacă undeva într-un frigider, cine-știe al cui, te așteaptă numai pe tine your true cheesecake? Nu te-ai uita în farfuria altuia la French Bakery întrebându-te dacă nu cumva aia are gustul care te-ar face cu adevărat fericit și nu te satură doar, ca prăjitura făcută din prima rețetă găsită?

În altă ordine de idei, mi s-a făcut poftă de cheesecake. 🙂

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Oli
    12/04/2010 at 5:16 PM

    Your cheesecake looks sooo… cheesy! Siropos post:|

  • Reply
    sw33t
    12/04/2010 at 6:14 PM

    pai vrem si noi reteta!

  • Reply
    maria
    12/04/2010 at 9:41 PM

    siropos si cliseic

  • Reply
    Radu
    12/04/2010 at 10:05 PM

    Uite-aicea Cheesecake cu Dr. Teeth!
    http://www.youtube.com/watch?v=2vIxdHDT8tc

  • Reply
    Ari
    13/04/2010 at 8:58 AM

    Dupa ce zilele trecute m-am chinuit cu shortbread si brownie… acum mi-ai facut o pofta grozava de cheesecake, vreau si eu reteta =)

    Mai am pana sa gasesc o reteta buna de shortbread, dar imi place sa experimentez.

    Keep up the good work, sounds yuuummmmmmmmmyy =)

  • Reply
    andra
    13/04/2010 at 12:36 PM

    ok!si reteta?

  • Reply
    dulcik
    13/04/2010 at 9:18 PM

    Buna ziua.
    Va contactez in calitate de webmaster al site-ului http://www.filmesubtitrate.info/, site de filme si seriale online.
    Va anuntam ca suntem in cautare de parteneri si ne-am gandit ca am putea sa colaboram pe viitor printr-un banner exchange.
    Acest site are la momentul actual peste 6000 de vizite pe zi si un Page Rank 2.
    Daca doriti un parteneriat cu noi va rugam sa trimiteti prin e-mail un cod de banner cu o dimensiune de 124×124 pixeli, dupa ce ati adaugat codul bannerului nostru la dumneavoastra pe site.
    Singura conditie este ca bannerul nostru sa fie afisat pe toate paginile site-ului dumneavoastra.
    O seara buna si sper ca vom colabora.

  • Reply
    Scaune
    20/04/2010 at 6:54 AM

    Cu dulceata de zmeura sau de afine este si mai delicoasa.

  • Reply
    Mitza_003
    09/05/2010 at 2:48 AM

    Cheeeeesecakes :))

  • Reply
    Seriale Gr
    04/06/2016 at 8:46 AM

    Buna ziua,

    Va deanjez din partea siteului http://www.serialegratuite.com. Am fi interesati sa facem un schimb de linkuri.
    Va rog sa ma contactati.

    O zi buna!

  • Leave a Reply