Uncategorized

pana la sfarsitul plimbarii

Cand am aflat prin ce situatie grea trece I-dana, m-am intristat foarte tare. Nu o cunosc, am intalnit-o doar de cateva ori si abia daca am schimbat doua vorbe. Insa povestea ei m-a tulburat pentru ca, pe 1 mai, cand mi-am spart capul dupa ce am cazut de pe cal, ma intrebam si eu cum voi trai daca in urma traumatismului voi ramane oarba, muta, paralizata sau cu orice alt fel de handicap.

Nu am crezut ca o sa mor sau nu imi pasa daca as fi murit, dar, in timp ce imi curgeau valuri de sange din cap ma intrebam ce voi face daca ma voi simti prizoniera in propriul meu corp, ma  intrebam cum o fi sa fii in coma (daca auzi, simti si nu poti reactiona sau daca visezi la nesfarsit).

Recunosc ca singura alinare in acea situatie era ca langa mine se afla una din cele mai apropiate prietene, S. mi-e ca o sora,  si… l-am sunat pe fostul meu prieten (pe care inca il iubeam, de fapt plecasem la munte ca sa uit… asa e viata – ironica) pentru ca la cei dragi te gandesti cand treci prin asa ceva. Nu a raspuns, insa Patric a venit cu masina si m-a recuperat de la Brasov.

In fine, speranta mea legata de I-dana si orice alta persoana care trece prin asemenea probleme este sa aiba alaturi persoane care usureaza trecerea de la o stare la alta. Pierderea, desi dureroasa, e doar o tranzitie de la o stare la alta si important e sa nu fii singur nici pe podul dintre stari, nici la capetele lui.

9 Comments

 • Reply
  runner
  06/11/2007 at 12:00 AM

  Asa e, numai daca ai alaturi de tine persoanele care conteaza poti sa treci peste un moment de cumpana. Sa speram ca I-dana va trece cu bine peste tot!

 • Reply
  ionut.m
  06/11/2007 at 1:50 AM

  Durerea poate fi uneori cauza unor deziluzii, iar alte ori efectul acestora. Sa cunosti si sa intelegi, dar mai ales sa fii alaturi de cineva in adevaratul sens al cuvantului poate insemna salvarea acestuia.
  Suferinta adesea ii uneste pe oameni. Si paradoxal ii face mai buni.

 • Reply
  karta
  06/11/2007 at 11:03 PM

  Am trecut prin astfel de lucruri, si am gustat din cupa amara a suferintei.

  Insa daca ma gindesc bine, fiecare am primit un set de creioane colorate in viata asta. Si cel mai important este cum le folosim pe cele pe care le avem, nu cite avem comparativ cu celelalte. Chiar si cu un singur creion negru putem reprezenta viata in lumini si umbre si de ce nu in…roz.

 • Reply
  stingo
  07/11/2007 at 11:19 AM

  Frumos spus.

  Nu am păţit niciodată aşa ceva şi nici nu-mi pot imagina prin ce trece acea fată. Lucruri de genul ăsta te fac să apreciezi mai mult ceea ce ai and you take for granted (doi ochi, doi părinţi şi aşa mai departe) şi că marile noastre “probleme” sunt de fapt nişte mofturi, nişte nimicuri lipsite de sens.

 • Reply
  ove
  08/11/2007 at 12:36 AM

  poate acel prieten regreta si acum ca nu a raspuns …

 • Reply
  cb
  08/11/2007 at 10:13 AM

  caracterul puternic al individului se poate vedea cand acesta este in situatii limite. Precum ‘prietenul la nevoie se cunoaste’. Cand avem nevoie de mai multa putere sa trecem peste necazuri, te miri (te bucuri) de unde apar necunoscuti sa-ti intinda o mana de ajutor… si tu nu le poti da nimic in schimb… iar ei nu-ti vor cere niciodata…

 • Reply
  andressa
  08/11/2007 at 1:13 PM

  hei, ove, era vorba de altcineva. 🙂

 • Reply
  rmn
  12/11/2007 at 11:18 PM

  ..si inca il iubesti..se simte in orice spatiu si silaba..
  si eu ii doresc tot binele din lume I-Danei..si sa aiba norocul sa aiba pe cineva alaturi.

 • Reply
  andressa
  13/11/2007 at 9:32 AM

  rmn,
  ba nu. n-am uitat, dar am trecut peste asta.

 • Leave a Reply