Diverse

Metoda ardeleneasca

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, de sarbatori, mananc ca porcul si ma plictisesc de moarte.

Stau cu familia ziua. Mananc multe feluri de mancare, uneori fac indigestie si sunt foarte multumita. De Craciun mi-a lipsit asta. (In familia la care stateam in Helsinki eram singura care nu voia sa se ridice de la masa fara o durere de bila. Ce sa-i faci? Asa te obisnuiesti cand ai o bunica ardeleanca!)

Anul asta am petrecut ca de obicei. Am stat cu mama mea, am mancat pana am crezut ca lesin. Ne-am plimbat pe Calea Mosilor si am ras si noi de locurile de parcare abia construite, dar inaccesibile din cauza stalpilor cu bec in varf si cabluri pe umeri. Sunt convinsa totusi ca vor fi mutati stalpii. Si mi se pare costisitor, mi-e greu sa inteleg, poate pentru ca nu sunt inginer, de ce nu s-a gasit o solutie mai ieftina, de ce stalpii nu sunt ocoliti de proiectanti, de ce impozitele sunt cheltuite pe mutat stalpi (parca e o faza din Pacala!), dar cine sunt eu sa le stiu pe toate? 🙂 Poate cand o sa ma fac mare o sa inteleg! 😉

Ziua de duminica a fost extrem de lenesa. A trecut incet si am apucat sa ma plimb si printr-un parc cu mama. Vorba stirilor: romanii au ales sa petreaca Pastele in parc. Noi stim ca de fapt ei vor sa zica “unii romani” si ca oricum nu s-au dus decat in Cismigiu, adica un singur parc din Bucuresti, dar oricum ne-am obisnuit sa vedem stiri de fapt divers in loc de stiri si sa nu le luam in serios cand auzim generalizari stupide. Eh.

Am cumparat reviste de la nonstop si am si citit un nou numar din Tango. Buna revista! O sa va mai povestesc despre ea. Men’s Health nu am gasit. Nu ca as fi metrosexuala, dar e cu Chivu pe coperta! Sa fie clar!

Se preconiza ca cel mai palpitant moment al zilei sa fie vizionarea editiei speciale din “Dansez pentru tine”. Dar nu am rezistat si, pana la urma, am iesit sa beau ceva cu un prieten pe seara. Am mers pe jos mai bine de o ora si am cautat mult carciumi deschise. Patronii nu-si dau seama cati clienti pierd daca inchid de sarbatori! Am ajuns in “La 80” si era plin. Semn ca si altii se plictisisera de stat in casa cu familiile pana la ora aceea.

Am mers mult pe jos duminica. Si luni am mers mult. Si am mancat mult. Si am ras mult. Si cred ca m-am ingrasat un pic! Nu sunt sigura deoarece nu posed cantar, dar asa imi place sa cred. Metoda? Simplu: accept tot ce mi se ofera acasa! Vrei cozonac? Da. Vrei sarmale? Da. Mai vrei? Da. Iti mai pun doua? Da. Sigur, in acest ritm poti sa si mori, dar eu cred ca nu sunt pe moarte, ci am pus 2kg, exact cate imi lipseau pana la 48! Numesc acest truc tembel – metoda areleneasca. Asa cum numesc “metoda americana” sa accepti la mcDonald’s super size si desert, ca-n documentarul lui Michael Moore M. Spurlock!

Si Pastele a trecut! Parca au fost doar cateva minute.

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    ruxi
    09/04/2007 at 11:38 PM

    Michael Moore nu a facut sper size me, ci Morgan Spurlock (interesant individ :). Altfel tare adevarata treaba cu localurile inchise de Paste. Nu am mai facut Pastele acasa de 3 ani asa ca noroc cu tavernele grecesti si alte cele restaurante de pe malul potomacului.

  • Reply
    Lola
    09/04/2007 at 11:57 PM

    Nu e documentarul lui Michael Moore, ci Morgan Spurlock – de dragul preciziei.
    O primavara fericita, Andreea 🙂

  • Reply
    catalin
    10/04/2007 at 6:24 AM

    sa nu te mai aud vbind de stalpii aia ca de 3 luni de cand au inceput sa construiasca, “remodeleze” calea mosilor, ma enervez de fiecare data cand trec pe acolo. (de multe ori pe saptmana, si mereu dimineata.. ca ziua sa fie frumoasa).

    si auzi domle borduri?! grrr…

    p.s: pot sa pun pariu cu tine, pe inca 2kg ca nimeni nu muta vreun stalp:).

  • Reply
    Jo
    10/04/2007 at 10:26 AM

    Apropo de generalizari: nu toate documentarele sunt facute de Michael Moore. Super Size Me este facut de Morgan Spurlock.

    uite:
    http://www.imdb.com/title/tt0390521/

    In rest, numa’ bine. 🙂

  • Reply
    andressa
    10/04/2007 at 10:37 AM

    Mersi pentru corectura. Eu nu am vazut documentarul, mi s-a povesti doar despre el si am fost convinsa ca M. Moore il facuse.

    catalin,
    bordurile sunt dragute, degeaba zici, mai ales daca au urcusuri si coborasuri. Si punem pariu, punem, am vazut eu deja ca se pregatesc de mutat stalpii! 🙂 Deci… pe 2kg de ciocolata? 😛

  • Reply
    Licuriciu
    10/04/2007 at 11:07 AM

    “Metoda americana” consta intr-un super size, desert si un diet coke 🙂

  • Reply
    catalin
    10/04/2007 at 2:18 PM

    ah.. nu se poate, sa fie oare atat de bizoni?

    bine, 2kg de ciocolata. platesc in rate, ca altfel dau marmotele faliment:).
    sa ma anunti cand o sa mute stalpii.. i need proof:)

  • Reply
    andressa
    10/04/2007 at 2:23 PM

    catalin necredinciosul,
    ia cauta tu pe marginea drumului niste gauri in pamant cu tevi in ele (in care vor fi cabluri curand). Pe cand prima rata?

  • Reply
    catalin
    10/04/2007 at 2:47 PM

    acuma stiu eu de ce sunt capabili unii oameni pentru ciocolata?

    eu zic intr-o joi, prima joi cand ramai fara ciocolata sau portocale.

  • Reply
    cristi parvan
    10/04/2007 at 3:22 PM

    ca unu care sta doar de 9 ani prin zona, simt nevoia sa-l citez pe tata (un oltean la 55 de ani):

    “Le-au pus in zig-zag ca sa foloseasca mai multe” Asta pt ca inainte era mirat de cat de des se schimba bordurile pe mosilor si teoria lui e ca ” asta cu bordurile e persoana importanta”

  • Reply
    andressa
    10/04/2007 at 8:49 PM

    cristi parvan,
    si pe mine m-a lasat masca faptul ca sunt in zig-zag, din loc in loc si, culmea, tocmai in dreptul stalpilor! M-am gandit insa, fiind de buna credinta, ca exista o explicatie logica: poate ca din avion locurile de parcare formeaza un desen abstract deosebit, poate bugetul a fost insuficient pentru spargerea intregii lungimi de trotuar! Ceva, ceva trebuie sa fie la mijloc!

  • Reply
    catalin
    10/04/2007 at 10:15 PM

    andreea,

    ce se intampla pe calea mosilor sfideaza logica..

  • Leave a Reply